anasinin nikahini isteyen isverenler 

kapat
  1. sizden insan üstü performans göstermenizi isteyen, buna rağmen size, eğitiminize, kalifikasyonlarınıza ve yeteneklerinize layık bir ücret ödemekten kaçınan işverenlerdir. tam anlamıyla analarının nikahını istemektedirler, vaziyet budur.

olaylar şu şekilde gelişir:

özene bezene bir cv hazırlanır ve kararlaştırılan firmalardan birine gönderilir. firma müdüründen kısa zamanda olumlu bir yanıt alınır; öyle ki "işi kesin kaptım" diye düşünürüm. adam benimle görüşmek istediğini söylemektedir. pozisyon ile ilgili detaylı bilgi almak için, istendiği üzere verilen numaradan aranır beyefendi. "merhaba, ben şu şu" diye derdimi anlatmaya girişirim. fakat karşı tarafın ketumluğu acayip dikkatimi çekmiştir. soru sormamakta, yönlendirmemekte, benim bir şeyler anlatmamı beklemektedir. sonunda da "şu anda size detaylı bilgi verebilmek için vaktim yok, beni daha sonra arar mısınız" der.

kararlaştırılan vakitte adamı yine ararım. herif "firmamızla ilgili ne biliyorsunuz" standart sorusundan başlayarak beni sıkıştırmaya başlar. - firma da gerçekten ne bok yediği pek belli olmayan bir firmadır. büyük ve orta ölçekli şirketlerin * standardını bilirsiniz belki, bunlar iş ilanlarında da özellikle anlaşılmaz olmaya gayret ederler, tam olarak ne istediklerine, ne yaptıklarına dair söyledikleri, bir kelimeler kalabalığının arasında boğulur, ortada, havada asılı kalır. kısaca konsepti genel olarak anlarsınız. - dolayısıyla ben de ilgili soruya genel çizgide bir cevap veririm ve karşıdakinin tepkisinden pot kırdığımı anlarım. geçiştirmeye çalışırım fakat adam beni sıkıştırdıkça sıkıştırmaktadır. haddinden fazla, kırıcılık seviyesinde direkttir. kendimi interaktif bir iş görüşmesi yapıyormuş gibi değil, sorguya çekilmiş gibi hissederim. adam, cvmde zaten yazılı olan yeteneklerimi ve kalifikasyonlarımı bana tekrar saydırır; meramımı anlatmaya çalışırken küçümseyici ve şüpheci nitelikte karşılıklar verir. tamamlamış olduğum masterımı, bana verilecek olan geçici, (iş görür) belgeye rağmen, esas diplomamı ilerleyen aylarda alacağım için neredeyse hükümsüz saymaya kadar götürür işi! başımdan aşağı kaynar sular dökülür; " bakın beyfendi, ben hali hazırda üniversite mezunuyum, masterımı yeni tamamladım" mealinde bir ayar çekerim; herif bu sefer başka kulplar bulur. anlamadığım şey, cvmi beğenen, benimle görüşmeyi talep eden bu herifin kendisi... sanki kaşım gözüm hatırına kendisinden iş dilenmişim gibi muamele yapıyor pezevenk.

velhasıl mesele bu çok önemli, çok zor, pek taşşaklı pozisyonun bana ne kadar kazandıracağına gelir. "ne kadar veriyorsunuz" diyerekten topu adamın üzerine atarım. işte o noktada gevelemeye başlar herif. istenilen tüm o kalifikasyonlara ve işin zorluğuna göre çok komik bir meblağdan bahseder sonunda. istediğim maaştan daha düşük bir miktar söylerim ve buna rağmen ipler kopar. herif "size iyi şanslar, başlangıç aşamasında bu paraya iş bulmanız imkansız" der ve kestirip atar. bunun üzerine kopar ve sinirlenirim, çünkü bana teklif edilen miktar eğitim olarak benden çok daha alt seviyedeki elemanlara teklif edilmektedir, bunu bilmekteyimdir. elin herifçioğlusu kalifikasyonlarımı hiçe saymaya kalkmıştır adeta. sonunda "ben sizinle çalışmak istemiyorum" der ve görüşmeyi sonlandırırım.

esas o pezevenge iyi şanslar. benim kalifikasyonumda olan, o derece zor bir işi yapabilecek ve hakettiğinin neredeyse üç katı altında bir maaşla çalışmayı kabul edebilecek bir enayi bulabilmesi için...

işverenler böyledir işte. seksenlik kocakarıyı gelinlik kız diye adamın önüne sürüp bir de nikahına al derler. gözünüz açık olsun, asla hakettiğinizin azına razı olmayın; yoksa sizi iliğinize kadar sömürürler.
    #3780555 (ashtarte, 06.08.2008 21:36 ~ 07.09.2008 14:46)

© 2008 - uludağ sözlük

anasinin nikahini isteyen isverenler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. anasinin nikahini isteyen isverenler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu anasinin nikahini isteyen isverenler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ask kazandirir » francisco guillermo ochoa magana » ataturk cagdasliktir » kizkaciran damat » max payne » sah ismail » icim urperdi valla » ehliyet sinavi » petrol fiyati duserken benzinin fiyatinin inmemesi » tovarlak » beklenti » ve altin portakal gidiyor » deniz fenerini unutmayin » bu savasa hayir diyelim » metro diye metro firmasi otobusune binmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 100promil » kalabalik yerlerde sozluk okuyamamak » jimmy carter » 17 asker sehit olurken golf oynayan komutan » 14 ocak 2006 saldirisi » futbol tarihine gecmis unutulmaz sozler » kolpacino » felsefenin tesellesi » aydogan babaoglu » 4 luni 3 saptamani si 2 zile » jean paul sartre » iyilesmeyen yaralar » yaran baslik yonlendirmeleri » pes 2009 » beyaz etli prens