ananin orekesi 

kapat
  1. ananin horekesi olarak söylendiğinde daha kaba anlamlar doğuran ve kafa-göz dalmaya yol açabilecek söz.
    ki ki$isel fikrim, bu sözün orijinalinin "ananın hörekesi" olduğu yönünde. sonraları orekenin anlamından dolayı ve söyleni$ biçiminden dolayı bu hali almı$ olabilir.
    #1337996 (hadiii, 23.02.2007 14:23)
  2. ziftin peki kabilinden, yavaş yavaş unutulmaya başlanmış argo deyimlerdendir.
    #2385336 (ELeCTrO, 26.09.2007 22:26)
  3. bir çesit söz öbeği.
    #3622215 (mulayim, 05.07.2008 04:05)
  4. bolu dolaylarında ananin horekesi denen bir çeşit küfürümsü. ben hiç örekesi şeklinde duymamıştım en azından. *
    #3622220 (FiranZalhonan, 05.07.2008 04:14)

© 2008 - uludağ sözlük

ananin orekesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ananin orekesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ananin orekesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» izani yok » life in technicolor » flashget » sara thunebro » tankard » banco de gaia » cigulinin de aslinda icimizden biri oldugu gercegi » acoustic samurai » amuda kalkip alman ilahileri soyleyerek dans etmek » timsah yuruyusu » emily dickinson » status epileptikus » verbal » telefonda nasilsiniz diye sormak » dengir mir mehmet firat » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » eski cin atasozleriyle konusan eski sevgili » lynyrd » histerik anestezi » tivordiyznak » solcu » bosver » baba parasiyla insanlari hor goren insan » tikicanlar cezaevi » dam ustunde biber kurutan eski sevgili » konfuzyon » geometri » hipnogojik fenomen » eski sevgili gitti tatar geldi » karakoncolos » yaran dilenci diyaloglari