amerikalilarin aptal oldugunu sanan aptallar 

/ 2
kapat

1. gittim gördüm, 43 gün evlerinde kaldım, alabama'da valisinden, washington d.c'de belediye meclis üyesine kadar çeşit çeşit insanıyla sohbet ettim, white trash'iyle içip üniversitede tarih profesörüyle havuz barbekü partisi yaptım, en az 5 eyalet dolaştım, şimdiye kadar bilip gördüklerimi bir güzel harmanladım, çok konuştum çok düşündüm ve sonuç:

kabul edin veya etmeyin türkler'den genelleme kaldırmayacak kadar "aptallar". kime göre neye göre derseniz bana göre, söyleyene göre, nihayetinde söylentileri hava su toprak uydurmuyor, bu var olan bir şey!

varılmak istenen sonuç bizim başka eksiklerimiz olduğu ise doğrudur..

belki de fazla akıllıyızdır, tüm sorun buradadır.. * * ayrıca,

(bkz: lost çok güzeldi sözlüğe girip amerikan aklını övesim geldi) * *
    #1404625 (dawsonleery, 12.03.2007 22:21 ~ 22:32)
  2. gercekten saf insanlardir boyle dusunenler. amerikalilarin cok orjinal fikirleri vardir. ilk gorunuste aptal gibi gorunselerde akilli insanlardir. ama kurnaz degillerdir.
    #1404628 (what is your problem 2, 12.03.2007 22:23)
  3. en azından amerikalıların aptal olduklarını anlıcak kadar zeki aptallardır.
    #1404653 (melek, 12.03.2007 22:32)
  4. ''bilgiyi sklememek'' gibi birşey olamayacağından dolayı hepsi aptaldır. ayrıca ''amerikalı'' yoktur. amerikan vatandaşı olan ingiliz, fransız, alman, ispanyol, italyan, vs. vardır.
    #1404655 (bu cocuk okumaz, 12.03.2007 22:33)
  5. (bkz: amerikalilarin aptal olmadigini sanan aptallar)
    #1404663 (c2d, 12.03.2007 22:35)
  6. (bkz: amerikalı olmayı meziyet sanmak)
    #1404668 (eppur si muove, 12.03.2007 22:37)
  7. türk erkeklerinin abazanlığıyla karşılaştıracak kadar düşmemiş insanlardır.

edit: hiçbirşeyi sallamayan amerikalılar hiçbirşeyden haberdar yaşadıkça nasıl akıllı oldukları savunulabilir ki....
    #1404674 (esprimakinasi, 12.03.2007 22:40 ~ 22:47)
  8. (bkz: bi kendini akıllı sanan yazarlar)
    #1404677 (aksak tirtil, 12.03.2007 22:42)
  9. şu şekilde anlaşılmalıdır:

'ortalama amerikalı' aptaldır.

yönetim kademesindekiler (bürokratlar), Think-Tank kuruluşlarında görev alanlar, hiç kuşkusuz en üst seviyede zekidirler.
    #1404686 (bilgistan, 12.03.2007 22:43 ~ 22:44)
  10. (bkz: sözlükteki amerikalılar)*.
    *.
    #1404692 (swastika, 12.03.2007 22:44)
  11. önce amerikalı diye bir şeyin olmadıgını kabullenip ondan sonra yorum yapmak gerekir.

amerika çok uluslu bir devlettir. adından da anlaşılacagı gibi "amerika birleşik devletleri" dir..bünyesinde italyanları, ingilizleri (anglo-sakson), ispanyolları(koyusundan hemde), fransızları, afro-amerikanları, güney amerikalıları, almanları, çinlileri, japonları ve bir sürü ıvır zıvır kültürün, örfün adetin bir potada eritilip harmanlanmasıyla oluştugu için amerikalılar aptaldır demek yanlış bir önerme olacaktır. dogrusu dünya aptaldır en zeki türklerdir olması gerekir.
    #1404695 (nietzsche, 12.03.2007 22:46 ~ 23.04.2008 20:49)
  12. (bkz: kime göre neye göre)
    biraz daha hakkında entry girilirse deli ile kuyunun olayına dönecek benden söylemesi..
    #1404729 (kirmizi baslikli kiz, 12.03.2007 22:54)
  13. aptallar tarafından laf atılan kişilerdir. aslında yankilerin aptal olduğu gerçektir. nerden mi biliyorum ? abd' de asgari ücreti gsmh'ye göre yüksek olmasına rağmen bu yankiler kendilerini bile besleyemezler. ancak bizim gibi ülkelerin asgari ücretlisi 4 kişiyi birden geçindirir. çakallık yapanı pek olmamasına rağmen.

abd'nin akıllı kısmı göçmenler ve evangeliklerdir. yankiler aptaldır. inanmayan kadar.
    #1404790 (darwen, 12.03.2007 23:15)
  14. fazla yoruma gerek yok
    (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE +)
    #1404804 (phial, 12.03.2007 23:18 ~ 23:19)
  15. sana göre aptal olan bana göre aptal mıdır acaba?yada bana göre aptal olamayan sana göre de aptal değil midir?genelleme yapmak genelleme yapmamak kadar doğal değil midir? cevapları sorusunda saklı olan bu soruları sormama sebep olan baslık.
    #1404832 (mojna, 12.03.2007 23:24)
  16. fidel castro nun şarkıcı olduğunu sananları aptal sanan kişilerdir.

bütün hepsi bu başlık altında toplanması gereken kişilerdir.
    #1404849 (esprimakinasi, 12.03.2007 23:28)
  17. (bkz: amerikalılar)

örnek mi istiyorsunuz?

cümledeki amerikalılar için: (bkz: george w bush)
    cümledeki aptallar için için: (bkz: amerikan halkı)
    #1404853 (Aria GalaCtiCa, 12.03.2007 23:29)
  18. bu$h gibi, amerika'da bile bazı çevreler tarafından açıkça salak olarak nitelendirilen bir salağa, aptala, milyonlarca oy verebilecek ve bu kişiyi başkan yapabilecek aptal halka aptal diyenlerin, * * * aptal(!) olmasıdır.

(bkz: gurur duyarak diyorum ki ben aptalım)

(bkz: çaylar soğudu hocam sana zahmet)

böyle bozuk kültürlü, ilaç bağımlısı, gırtlağına kadar imkana boğulmuş ve vahşi kapitalist bir ülkenin insanları aptal olmayacak da onlara aptal diyenler mi aptal olacak?

aziz nesin'in sözünü de hatırlatmakta önem var: türk halkının %60'ı aptaldır.
    bu sayının daha fazla olduğunu iddia etmekle birlikte, akp'yi bu güçte başa getiren iyi niyetli ve pembe gözlüklü halk da oldukça zekidir.(!)
    #1404865 (hyperion, 12.03.2007 23:34 ~ 23:48)
  19. amerika'lilarin aptal ya da cok akilli olmasi genlerinden ya da beslenme aliskanliklarindan degildir. sulak topraklarda yetismis olmalari ve iyi oksisen soluyarak beyinlerinin cok calismasi da hic degildir.
    nedir?...
    amerika sistemini kurmustur. bu sistem akillisini ya da aptalini kendince yonetir zaten.
    amerika'nin bu sistemi kurmasi icin yillarca ic savaslar, salgin hastaliklar, binbir cesit badireler sonucunda kurmustur;
    yani;
    "hadi biz cok akilliyiz, sistemimizi kuralim" dememislerdir. sabrederek en onemlisi "vay avrupalilar bizden cok akilli kotune koyam bu kitanin" diye sizlanmak yerine bayraklarina ve aile baglarina sahip cikarak bu refah seviyesine cikmislardir.
    turkiye ise genc bir cumhuriyettir. ulkesine sahip cikan kesim tarafindan refah seviyesine cikarilacaktir elbet. turkiye'nin sadece zamana ihtiyaci vardir. duse kalka, acilar cekerek yurumeyi ogrenecektir. ayni amerika gibi. sadece biraz zaman.
    amerika ile turkiye'yi kiyaslamak basli basina bir aptalliktir zaten.
    asil konumuza gelince;
    amerika'da yasayanlar bilir, uc turlu insan vardir amerika"da;
    beyaz amerikali'lar,
    afrika kokenli zenciler,
    meksikali'lar.
    zenciler zencidir,
    diger butun yabancilar meksikalidir.
    lokanta da garsonun bile size bakis acisi belli dir.
    beyaz amerika'lilar hawaii style t shirtleri ile tipik obezler dir. amerika'yi amerika gibi yasayan insanlardir. zenciler ve meksikalilar herkesin malumudur.
    amerika'lilar akilli adamlardir. kapitalizmin pohpohlamasi ile gelismis beyinlere sahip cikarak "beyin gocu"nu her zaman savunmuslardir.
    gelismis ve egitilmis beyinlerimize sahip cikmadigimiz icin gelismekte ve geri kalmis bir ulke olarak aptal oldugumuz dogrudur.
    ama;
    millet olarak amerika'lilarin turklerden ve diger ulkelerden pek bir farklari yoktur. fazlasi vardir eksigi yoktur.
    #1404868 (mese odunu, 12.03.2007 23:35)
  20. balık baştan kokarmış. aslında bush un ne kadar aptal olduğunu bugüne kadar yaptıklarından biliyoruz. ayrıca bir insanın allah a kafa tutması için aptalın en önde gideni olması gerekir. ama tabi bunun amerika nın kendisiyle bir ilgisi yok. yani koskoca millet. aptalı da var zekisi de. aynı türkler gibi..
    #1404907 (Bushi, 12.03.2007 23:46)
  21. (bkz: green card için entry giren yazarlar)
    #1406196 (gamsiz, 13.03.2007 12:12)
  22. (bkz: TÜRKLER SEViŞKENDiR DiYEN SEViŞKENDiR)
    #1406231 (karga, 13.03.2007 12:21)
  23. amerikalıların aptal oldugunu sanan aptalları, aptal sanan aptallar diye devam edebilecek görecelik.
    #1406233 (saprofitpardus, 13.03.2007 12:22)
  24. amerikalılara kolaycı bir tutumla aptal demek elbette yine amerikalının işine yaramaktadır. "biz aptalız boşverin bizi" mottosu beyinlere yerleştiği vakit amerikanın atı(ve ekürisi ingiltere) dilediği gibi koşmaya devam edecektir.

lakin aptal olmasalar da gerçekten inanılmaz derecede manipüle edilmiş bir halk amerikalılar diye düşünüyorum. zira az önce çok sevdiğim bir sanatçı olan paul mccartney'nin freedom adlı şarkısını youtube'da izliyordum. o an düşünmeye çalıştım. bir amerikalıyım, birileri gelip uçaklarla benim en önemli ticaret merkezimi vuruyor. ölenler, yaralılar, maddi zarar bir yana esasen sembolik olarak çöküyorum. bunun üzerine düşündüğüm şey "birileri"nin ta bilmemkaç kilometre öteden gelip de benim özgürlüğümü elimden alacakları mı olur. gerçekten islamcı terör gruplarının bir şekilde amerikan hükümetini devirip de totaliter bir yönetim kurmaya gücü yetebilir mi? elbette yetemez. o halde ortada aptallıktan daha vahim bir durum vardır. aptal adam "yahu arap bunlar, leş gibi de kokuyolar zaten" der geçer.
    #1970641 (martin edilen, 20.07.2007 02:19)
  25. amerikalıların türkiye cumhuriyeti başındakileri aptal yerine koyarak aptal olmadıklarını mı ispatladılar yoksa amerikalılar, bu başdakiler zaten aptal oldukları için, pasif kalsak yeterli mi dediler? ya da onlar da bizler de zaten aptal mıyız?
    türlü ihtimaller söz konusuyken, aptal olduklarını düşünenlere aptal demek ne kadar aptalca olur bilemiyorum.

(bkz: kim olduğu meçhul aptallar)
    #1970773 (sexen, 20.07.2007 02:43)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

amerikalilarin aptal oldugunu sanan aptallar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. amerikalilarin aptal oldugunu sanan aptallar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu amerikalilarin aptal oldugunu sanan aptallar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about amerikalilarin aptal oldugunu sanan aptallar. Copyrights of the articles are belong to their authors.