amerika da türk olmak * 

kapat

1. trt int de yayınlanan, bilinen amerika imajından cok farklı konular anlatılan, aydınlatıcı program. pazar günleri 23.20 civarında başlıyor.
    #478682 (pilotmont, 31.07.2006 00:04 ~ 25.10.2007 15:48)
  2. amerika da yaşayan türk vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları, kolaylıkları, çevrelerini, iş hayatlarını, okul hayatlarını, türkiye ye döndüklerinde yaşadıklarını ve anılarını farklı meslek gruplarına sahip insanlara sorup ele alan oraya gidecek olanlara rehber olabilecek nitelikte hazırlanmış birçok bölümden oluşan belgesel.
    #478719 (ben miyim, 31.07.2006 00:12)
  3. (bkz: ingiltere de turk olmak)
    #478753 (schreiberbeden, 31.07.2006 00:17)
  4. (bkz: roy mustang)
    #478782 (dnzz, 31.07.2006 00:21)
  5. türkiye'de amerika'lı olmaktan iyidir. şayet türkiye'de bir amerikalıysanız bush'un yaptıkları sizden sorulur.
    #478800 (asiti kaçmış kola, 31.07.2006 00:23)
  6. (bkz: the saint of incipient insanities)
    #478822 (ancientmariner, 31.07.2006 00:27)
  7. ilk olarak trt 2' de yayınlanan belgesel tarzı bir programdı. daha sonra trt int' de yayınlanmaya başladı. programda, sürekli amerika'da ki türklerin" taş yiyin gelmeyin, ölün yine gelmeyin" şeklinde uyarıları ile akılda kalıcı yer edinimiştir.
    (bkz: sudan çıkmış balığa dönmek)
    #2425683 (dalton ana, 04.10.2007 12:51 ~ 12:54)
  8. guzeldir aslinda,kolaydir. ulkemizde yasam standartlarinin dusuk oldugunu gozle gorup daha iyi anlarsiniz,moraliniz bozulur fakat kendinizi amerika'da akilli hissedersiniz. sonra madem biz akilliyiz neden burasi daha huzurlu diye cikmaza girersiniz.

(bkz: government)
    #2631134 (ortamci, 26.11.2007 05:12 ~ 05:14)
  9. sayet etrafinizda dunyadan bihaber amerikalilar mevcutsa*, onlarin gozunde turk imajini nasil olusturdugunuzla ilintili bir olgudur. ama neticede ne yaparsaniz yapin, isminizi unuttuklarinda kesinlikle "the turk" diye cagrilacaksinizdir.
    #2631172 (mistral, 26.11.2007 06:55)
  10. çoğunluğu aptal olan amerikan halkının, türkiye'yi ordadoğu'da bir yerde zannettiğinden 11 eylül sonrası zor olabilen bir durumdur. şimdi işin yoksa fransa, almanya'dan başlayıp yunanistan'a inerek, ordan türkiye'yi tarif et mallara.
    #2631182 (antilopyawrusu, 26.11.2007 07:25)
  11. "aaaaa ilk defa turk goruyorum" kelamini duyunca acayip gulersiniz.
    #2838918 (dancing in the moonlight, 14.01.2008 22:54)
  12. --hayallerde yaşıyor bazı ibneler--

lanet olası amerikalı... güneş gökyüzünden ayrılmak üzereyken 29. kattaki otel odamda uyanıp, aralıksız sövüyordum. oh shit! cüzdanım yok. gece odamı ziyaret eden, diri vücutlu melez götürmüş olmalıydı. oh my god! acilen, john'u aramalıyım. bir tekne gezisi ayarlamalı... zira, başka bir şey bu sinirimi geçirecek gibi değil... michael'i de bulmam gerekecek... lanet olası koca götlü kadını o ayarlamıştı, bulsa bulsa o bulur... cüzdandaki 84 bin dolar neyse de, benim kezban'ın fotosu vardı içinde... beklerken, ılık bir duşta, küba purosu, sıcak çaklıt * ile relax olmalıyım... oh rahatladım... bizim kıro tony de toplamıştır bizim elemanları... tekneye çıkınca, tony ibnesini de denize atmayı düşünüyorum... benim manita jenna'ya nasıl asılıyor, bir görseniz... jenna demişken, beyaz bikini giymesini söylemiştim kaltağa, umarım bunu yapmıştır. beraber akvaryum kıvamındaki suya atlayıp, ıslak ıslak... oh baby yeahhh!

--tüh be rüyaymış--
    #4937520 (dontworrybehappy, 28.03.2009 15:38)
  13. amerikadayken gurbet,türkiyedeyken sürgün...düsturunu iliklerine kadar hissedendir. amerikadayken türkiyeyi özlersin, türkiyedeyken amerikayı, bu iki dürtü arasında sıkışıp kalmışlık kimi zaman insanı boğar. Türkiyedeyken olabildiğince eleştirirsin, sosyo-politik,kültürel,insanlar arası ilişkiler, adalet mekanizmasının işlevselliği..vs...hepsi ama hepsi eleştirilerden nasibini alır, amerikaya gitmek istersin, sonra oradasındır, bu seferde tek düze, spontaneliğin çok uzak olduğu bu ülkedeyken kısa bir süre sonra herşeye rağmen türkiyeyi özlersin, gurbet-sürgün arasına sıkışmış bir skala içinde hayatını yaşayıp gidersin. ne olursa olsun türkiyeye birgün dönmeyi hayal eden adamdır,herşeye rağmen dönmek düşüncesini kafasının bir yerinde saklı tutar ve zamanı gelince döner.
    #5416197 (Akustikmolotof, 18.06.2009 01:13)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

amerika da türk olmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. amerika da türk olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu amerika da türk olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about amerika da türk olmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.