almina 

kapat

1. bir orhan gencebay şarkısı.

"siz almina'yı tanıyor musunuz? tabii ki tanımıyorsunuz. ama şimdi tanışacaksınız ve siz de onu benim gibi çok seveceksiniz"

son günlerde ne yüzüme bakıyor
    ne bir selam veriyorsun almina.
    zahmet edip ne elimi sıkıyor
    ne bir hatır soruyorsun almina

madem hızlı yaşamayı severdin,
    neden bana yar olamaya söz verdin?
    cambaz gibi kalpten kalbe tel gerdin,
    maceraya yürüyorsun almina

ben yanarken hasretinin narında,
    hoyrat eller bağlar bozdu bağrında
    ben aklımı uğurlarken uğrunda
    sen sefalar sürüyorsun almina

koca bir yaz gelip geçti gülmeden
    ben giderim, sen insafa gelmeden
    hayatımla oynuyorsun bilmeden
    günahıma giriyorsun almina

seni gözden seni sözden sakınıp
    sır vermedim dosta senden yakınıp
    hasretinle hergün biraz tükenip
    bittiğimi görüyorsun almina

telaşlanma kastettiysen canıma
    günden güne giriyorsun kanıma
    bir atımlık barut kaldı sonuma
    muradına eriyorsun almina.

[(tamam sözler mesele değil de) kendisinin neden böyle bir şarkı yaptığı johann wolfgang goethe universitat ve isveç akademisinin değerli üyelerince hala araştırılmaktadır.]
    #1072949 (nuh tufan, 28.12.2006 23:56)
  2. bir cemal safi şiiridir.
    #1634295 (ben bilmem beyim bilir, 12.05.2007 11:28)
  3. yunan kökenli bir kelime olup çiçek veya çiçek güzeli anlamına geldiği gibi, bir diğer anlamı da al elmadır.
    #1754782 (Joanna, 11.06.2007 18:46)
  4. elma çiçeği anlamındadır.
    #2860878 (bonkor banker, 19.01.2008 02:54)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

almina başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. almina ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu almina nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about almina. Copyright of the articles are belong to their authors.

» latife usakligil » hali sami yen » bit ilaci » nefi » angelina julia » gergedan » igd » arguman » kavafiye » kompakt » kaf kef » ytl » murat albayrak » carpim tablosu » retikulosit » tuzla piyade okulu » rustu recber » bacardi » alparslan anadolu lisesi » en guzel anketler » mevsim » dustan sonra evde havluyla gezen erkek escinseldir » birbirine benzeyen unluler » kocasinan lisesi » mahsun un olen sarkicilarla duet yapmasi » aytug » baku ceyhan boru hatti » umit karan » ibrahim kaypakkaya » thaliia » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » giovanni da fiesole » roman okurken olen adam » tavushavasi » yazar nicklerinin bir ust versiyonlari » give in » beyaz piramit » akzen » ali lukunku » mehmet atalay » william jacob baer