alman kale 

kapat

1. super bir oyundu bu ya. dokuz aylik gibi belli bir puana ulasan cikiyordu galiba. birisi yerden havalandirinca vurmasi gerekiyordu oburu, o gol sayiliyordu, evet. bir de artistik goller (rovasata, vole, kafa, yan parende) filan daha cok puan getiriyordu. ulan ne hirs yapiyorduk bu oyunu oynarken, sanki kurtulus savasi.
    #91018 (laz pacino, 27.02.2006 20:04)
  2. (bkz: 9 aylık)
    #91024 (hendrix, 27.02.2006 20:06)
  3. 9 aylıgın yandan yiyeni.
    #210897 (hendrix, 04.05.2006 15:38)
  4. 13 gol yenıonce bıten topa havadan vurmanın mecburi olduğu dışarı atıldığında,havadan gelmeyen topa ve havadan gelen topu kalecinin hiç yere düşürmeden tutuğunda vuranın kaleye geçtiği roveşata gol atınca 5 vole gol atınca 3 kafa golü atınca kalede olana 2 puan yazılan,maç yapacak kadar sayıda kişi bulamamaktan uydurulan ama çok zevk veren oyun
    #330850 (can1907, 09.06.2006 09:40)
  5. sayesinde hep kola içtiğim oyundur.
    neşe ve zevk doludur bir çok topumuz patlatılmıştır bu oyun yüzünden.
    #332380 (LocK, 09.06.2006 19:23)
  6. (bkz: japon kale)
    #332382 (redwinemania, 09.06.2006 19:24)
  7. topu havada tutup gol atmamız gerektiğinden çoğumuzun tekniğini geliştiren oyundu
    #332589 (city walk, 09.06.2006 21:04)
  8. topu havada tutmak için kalecinin sınırlarının olduğu, genelde kaleden 1 adım uzaklıktaki ceza alanında bu topu tutması gereken oyundur.
    #332592 (scarface, 09.06.2006 21:06)
  9. birde bunun basket versiyonu vardı * biri serbest atış kullanıp atarsa tekrar kullanıyor ama kaçırırsa sıradaki kimse bir kere sekmesini bekleyip sonra topu alıp nerde durduysa oradan atış kullanıyordu. *
    #418081 (hipernova, 12.07.2006 14:29)
  10. çocukluğumuzun muhteşem oyunudur.
    #957500 (qb1903, 06.12.2006 10:23)
  11. gerekli malzemeler; yatakhane, yatak sayısı kadar ergen oğlan, bir top.
    gerekli koşullar; öyle çok spesifik koşullara gerek yok, "birinin kalkın la alman kale oynayak" demesi.
    giriş - gelişme; herkes şöyle bir tedirgin başlar oyuna. mutlaka oyunu çok iyi bilen biri vardır o topu alır ayağına kendine bir kurban seçer (bkz: kaçacağını mı sandın şişman seni) başlar onunla dalga geçmeye. kalan oğlanlar pusudadır. bu topu ayağında tutan gaz ergen o gazla artistlik yapayım derken topu bir şekilde kaptırır. işte o an olay olur. hurraaa nidalarıyla 5 ila 10 arası genç topa saldırır, kısa bir keşmekeşten sonra top birisinde kalır, kalanlar kendi kalesine doğru koşturur. sonra oyun iflah olmaz zaten, kavgalar dövüşler, pazarlıklar, ortaklıklar... aynı zamanda stratejik ve politik bir oyundur, kimin dost kimin düşman olduğunu görürsün... ama herkes düşmandır o ayrı mesele...
    sonuç; kırılan bir yatakhane camı ile oyun biter.
    #957535 (delismen, 06.12.2006 10:35)
  12. bizim oralarda * ondan düşme olarak bilinen oyun.
    #957554 (yalnis, 06.12.2006 10:43)
  13. kuralları genelde mahallenin ağababası tarafından düzenlenen oyun.
    eğer kalede onun sevmediği biri varsa bir beşlik bile oyunu bitirebilecekken, kendisi kalede olduğunda hayatta anne çıkmaz, illaki bir pislik yapar, kalenin ortasından geçen şutları bile gol saymazdı.
    #957643 (larker, 06.12.2006 11:09)
  14. çocukluğumuzun vazgeçilmez oyunu... tabi ki ozamanlar sorgulamazdık, ama büyüdükçe insan farkına varıyor; neden havadan gol atmak zorunda olduğumuz bir oyun "alman" kale? almanlar havadan mı oynarlardı da gol atarlardı dedim, araştırdım, öyle bir kaide yok... özellikle dünya kupalarında başarıdan başarıya koşan bati almanya takımında herkes her şekilde gol atar düzeyde... düşündüm ki havadan ingilizler oynar da gol atar. ortalarla gelirler, kafa falan vururlar, yarım voleler çekerler. ingiliz kale'dir o oyun benim gözümde, ingiliz kale...
    #989806 (dom dom bullet, 13.12.2006 13:13)
  15. kaleye ilk geçenin topu en az saydıran kişi olduğu oyundur. ayrıca genelde kale iki taş arasından oluştuğundan topun kale üstünden mi gittiği yoksa gol mü olduğu çok tartışılır. o anlarda en çirkef olan kişi tartışmayı kazanır. ayrıca bacak arasından yenilen gollerin de değeri diğerlerinden fazladır.
    (bkz: beşlik)
    #1046520 (fewzi1907, 24.12.2006 00:38)
  16. (bkz: havadan)
    #1523428 (pamuk proton ve 7 elektron, 13.04.2007 19:38)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

alman kale başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. alman kale ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu alman kale nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about alman kale. Copyright of the articles are belong to their authors.

» oglum gir iceri zil caldi duymadin mi » almanlarin dunyaya kazandirdiklari » uludag sozluk eski zamanlar fiyat listesi » japon kale » duvara cizilen kalenin koselerine 90 yazmak » mahalledeki top sahibi tek cocuk » el opturmece » ucunuze ucumuz bayram etsin cukumuz » kucuklukten akilda kalanlar » cobanla profesorun 1 oy hakkina sahip olmasi » alman kalesi » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » psikopatlastiran ilkokul sarkilari » beyaz kure » rojda » liyakat » rus kizlari » kirk yillik yogurtcuyum boyle kase gormedim » we all love ennio morricone » keptim olm keptim » simone de beauvoir » uzman cavus » beyaz zambaklar ulkesinde » maresal fevzi cakmak ticaret meslek lisesi » uzun atlama » marmara universitesi hukuk fakultesi » otobusteki liseli erkekler » gemi » mensur siir » teknoloji dergilerindeki ciplak kadinlar » gozen air » 5 » sacindan surukleyerek kacirip tecavuz ettiler » andreas wagenhaus » kabullenmenin zor oldugu anlar » caron butler » makine muhendisi » siyasi sube mudurlugu » kerhanedeki kadinlara komur yardimi » ayrilik ve olumun olmadigi bir dunya » vtm » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » karamel88 » bursa daki yeni belediye otobusleri » oneqeno » tum yazarlari guzel olan sozluk » nobet sekeri » kocami bosayip seni alacagim » yarim litre suyla yapilabilecekler » ebru yasar » excel in puf noktalari » boyle yazarlar iyi ki var