allah in isine karisilmaz 

kapat
  1. kadere teslim olmayı ele alan, ama hayatta insanın elinden hiçbir şey gelmediğini, insanın özgür iradesinin olmadığını yavaşça empoze eden, olayların akışına kendisini bırakmış kişi sözü.
    #248389 (asiti kaçmış kola, 15.05.2006 21:34)
  2. o kadar delikanlıysan karısta gör denir buna inanmayan tiplere.
    #249102 (karpuzkabugu, 16.05.2006 01:03)
  3. tipik yobaz repliği. "allahın işine karışılmaz". ot gibi sabahtan akşama kadar kahvede oturur bunlar, sonra elindeki posta, vakit gazetesinden bilimsel araştırmalara sallarlar: "kurcalamayacaklar aslında, allahın işine karışılmaz." zanneder ki, tanrı bir "guide book" indirmiş, ondan bakıp ne diyorsa yapalım diye yaratmış bizi. beyni de fazladan koymuş. fazla yormamak lazım. "allahın işine karışılmaz." ey saksı beyinli, o zaman robot programlayalım bir adet, 5 vakit namaz kılsın, oruç tutsun, zekat versin, hacca gitsin. o da gidecek mi cennete?
    #1654683 (thedewil, 17.05.2007 18:32)
  4. bu lafı kullananlara yobaz diyen arkadaşlarımız da var işte ne denebilirki ;

(bkz: allah ın işine karışılmaz)
    #1654695 (fobia, 17.05.2007 18:34)
  5. allahın işine karışılmaz, teklif dahi edilemez, düşünülemez ıslıkla dahi öttürülemez. maazallah allahın işine karışılmaz ülen diyen birileri tarından, allahın işine karışılarak, ateşe verilebilirsiniz.
    #1654766 (dolph lundgren, 17.05.2007 18:47 ~ 18:48)
  6. yoksa cehhenemde yanariz walla diye devam eden cumle.
    #1654770 (scurtel, 17.05.2007 18:48)
  7. ateist birisi icin anlam ifade etmeyen cumle.
    #1654813 (isla morada, 17.05.2007 18:57)
  8. - hapşuuuuağghsfjklkjhgg!! ayy.$$$$...
    + çok yaşa!
    - allah in isine karisilmaz

(bkz: oha)
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    #1654841 (PurpLeDreaMz, 17.05.2007 19:03)
  9. "mevlam görelim neyler; o neylerse güzel eyler" manasına gelen cümledir.
    (bkz: yunus emre)
    #1655330 (aman heri, 17.05.2007 21:09)
  10. yaşamda ilerlerken akli değil ama nakli bilgilerle yolalanların şiarı.
    evreni, dünyayı, insanları, nihayetinde alemleri yaratırken denkgelindiğinde allah'ın işine karışmak gerekir ki günümüzde yaşadığımız kaosun benzeri bir daha olmasın.

- ya şu evreni bu kadar geniş tutmama gerek yok ki, gereksiz galaksilerle ve uzayla muzayla uğraşana kadar şöyle nefis bir dünya yapın.
    + sus!
    - yani karışmayayım diyorum ama amerikalı yapma, yahudiye de gerek yok.
    + sus dedim!
    - ya bu kadar çöle gerek yok, hem dağları güzel serpiştir, tamam koy dağı koy oraya, etrafına geniş ovalar, hah tamam oldu. şimdi de rus kızlarını ve denizi de yaratın ki aşık olalım.
    #1867248 (oh bebek, 05.07.2007 13:29)
  11. neden sonuç ilişkisi kurabilme yetisinin tıkandığı anlarda büyüklerimizin olayı allaha havale etmede kullandığı kalıp. Bu cümle söylendikten sonra artık o konuyu düşünmenin bir anlamı yoktur zaten allahın işidir ve ona karışılamaz bu durumda da olay ya da durum bizim sorun olarak tanımladığımız birşey olmaktan çıkar.
    #1913038 (gurkanisevic, 11.07.2007 23:21)
  12. aklının ermediği ''iş'' için topu allah'a atmaya yarayan cümle.
    #2174898 (zaamtoox, 22.08.2007 00:48)
  13. -hap$uuu!!!
    +çok ya$a.
    -allah in isine karisilmaz, sana mı soracam ne kadar ya$ayacağımı?!
    #2174960 (sidikli, 22.08.2007 01:00)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

allah in isine karisilmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. allah in isine karisilmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu allah in isine karisilmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about allah in isine karisilmaz. Copyright of the articles are belong to their authors.

» affetmek » tanri beni annemi babami tum sevdiklerimi korusun » sol frame kaynakli cumleler » suphesiz ki biz » 5 milyon esek yerine edison gitsin cennete » allah in kadin peygamber gondermeme sebepleri » futbol topunun kullanim alanlari » ismi hatirlanamayan cicek » kadikoy de galatasaray formasiyla gezmek » bayan peygamber ya da filozof olmamasi » hayati save etmek » hristiyanlarin cennete gitme ihtimali » cenabet gezmek » yildiz dagi » devletcilik » yukseklik korkusu » cheetos » erkeklerin bir kizda baktiklari ilk yer » karahanli turkcesi » uzun hava » astrenjan » ali cengiz oyunu » 11 ocak 2009 napalm death istanbul konseri » wilson prensipleri » ucan araba » eva angelina » pisagor bagintisi » ses dusmesi » ozluk isleri » duyulmamis kufurler » denise milani » dart maul » billups » can dundar » alyowerlak » pazarlama » bir gaflet aninda kayilmamasi gereken kadin » portekiz mektuplari » sticker » ilhan cavcav » ozlem » unutmayan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » fistikci sahap » ridvan dilmen gs maclarini yorumlamasin kampanyasi » across the pasific » sevgilinin ailesi ile tanismak » 2008 yilinin bitiyor olmasi » yanlis cumhuriyet » philadelphia eagles » cenazedeki celenki calip sevgiliye vermek » usuyorum » uzo