allah in insanlara bakip bakip eglenmesi 

kapat
  1. Öncelikle başlığa tıklayan herkesten tüm önyargılarını en aza indirmelerini rica ediyorum, evet bu halkı isyana teşvik edebilecek bir entry olabilir toplumun huzuru kaçabilir bir kaç manyak arkadaş intihar edebilir, her olasılığın olasılığı daima saklıdır ama niyetim basit bir sorgulamadan ibarettir.*
    Evet, allah olarak başlığı açmama rağmen tanrı olarak devam edeceğim çünkü olaya geniş bir açıdan bakmak gerekir. Neyse başlayayım fazlasıyla uzattım. Bir düşünün, tarihi geçmişi en azından bize anlatılan tarihi ve olabildiğiniz kadar objektiv olun, sanki dünyaya bakan bir uzaylı misali... Akla ne geliyor? Elimizde ne var? Muhteşem bir hikaye. insanlık. Amaçsızca birbirini boğazlayan insanlar, böyle olmaması lazım ama. Durup duruken bir gezegende düzensizce gelişen bir canlı türü saçma ve anlamsız. Tanrı burda geliyor tanrı fikri en azından mantığa burda uyuyor. EĞer tanrı varsa bizi de o yarattı. Madem o tanrı bize hiçbir zaman ihtiyacı da olmadı. E o zaman bu kadar curcuna neden? Bizi gayet mülayim düzenli karınca gibi de yaratabilirdi, tabi kendi bileceği iş de bana verdiği mantık ile ancak tanrı bize bakip bakip egleniyor diyebiliyorum. Yani belki cennet de yok! biz oylesine oluyoruz yenilerimiz geliyor. Belki de unutulduk tanri daha cok sevdigi kullarini yaratti?

saygılarımla bu arada dert etmeyelim hakuna matata.

edit:eksi oylardan hiç korkmadım aksine herkesin benimle aynı fikri paylaşması korkutur beni.
    (venividivici, 22.12.2007 23:30 ~ 23:41)
  2. evet allah bize bakıp bakıp eğleniyor ; ben bu kullara akıl , mantık , irade verdim , onları hayvanlardan düşünebilmek gibi bir yetiyle ayırdım ama şu hallerine bak diye...
    (dancerinthedark, 22.12.2007 23:34)
  3. "tanriyi guldurmek istiyorsan ona planlarından bahset."

(bkz: amores perros)
    (sydera, 22.12.2007 23:44)
  4. insanların yıllardır kabul etmeyi gururune yediremediği bir gerçek.
    (endirekt serbest vurus, 22.12.2007 23:45)
  5. bir insanın asla öğrenemeyeceği gerçek.
    (silte, 22.12.2007 23:47)
  6. (bkz: o kadar ugrasmis yaratmis, eglenmek hakkidir tabi)
    (narpiz cigneyen yilki ati, 22.12.2007 23:49)
  7. dünyayı yarattığından beri bu kadar peygamber bu kadar kitap gönderdiği halde hâlâ anlayamayanların olduğunu görüp de eğleniyordur ancak, tabi böyle bir şey yapıyorsa. o allah ki kulu tövbe ettiği zaman çölde herşeyini kaybedip sonra tekrardan bulan adamdan daha fazla sevinen bir allah, neden bahsediyorsunuz ki? bence birileri bizimle eğleniyor.
    (grand ekinoks, 22.12.2007 23:52)
  8. (#2732279)
    (kartal, 23.12.2007 00:03)
  9. (bkz: muhalefetun lil havadis)
    (thufir hawat, 23.12.2007 00:37)
  10. (bkz: ben gördüm)
    (brklky, 23.12.2007 01:18)
  11. (bkz: kadinlar sizin tarlaniz gibidir/#2447068)
    (tosbaa, 23.12.2007 01:22)
  12. (bkz: ajdar anik)

(bkz: bülent ersoy)

(bkz: fatih ürek)
    (objebi, 12.01.2008 21:00)
  13. (bkz: the sims)
    (portlemis misir, 08.05.2008 12:06)
  14. (bkz: worms) *
    (notrinova, 08.05.2008 12:09)
  15. tek gerçek.
    (crzytarantla, 08.05.2008 12:38)
  16. ahmet altan'ın bir köşe yazısında bahettiği konu.
    (ParaNtez, 13.05.2008 01:42)
  17. ahmet altan'ın miraca çıktığını gösterir.

(bkz: oradaydım)*
    (izam, 13.05.2008 01:43)
  18. (bkz: allah ın insanlara bakıp bakıp kederlenmesi)
    (zifiri gece, 13.05.2008 01:49)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sulu kuru karistirip iciyorum » girne » odtu sozluk » sabri sarioglu » otobuste tavuk doner yiyen adam » haydarpasa garinda » bizkaclirayiz com » ben denedim korkmayin » muslum kosker » inat » bizmut » icsellestirmek » bencil sevgili » love is blue » max payne » herilt yani » ibret i alem » aclik kader olamaz » meleklerin cinsiyetini tartismak » arkadan gorulen kiz icin yapilan guzellik tahmini » oh boy » orospu cocugu » ice age » galatasaray » toplumsal roller » alternatif duz adam diyaloglari » beyanname » edouard herriot » tener a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa