allah in bildigini kuldan saklamamak 

kapat
  1. kişinin yalnızken yaptığı bir davranışı başkalarıyla paylaşırken yaptığı eylem...

- allahın bildiğini kuldan saklamayayım... bla bla bla
    #1257585 (paleface, 04.02.2007 18:36)
  2. genelde iyice belirgin olan hal ve tavırların artık saklanamaz hale gelmesiyle ortaya çıkan durum.
    #1257688 (boyaci, 04.02.2007 18:59)
  3. NFK bir gün ramazanda konferans vermektedir. salon doludur. birisi sigara yakar. maksat necip fazıl'ın tepkisini ölçmekir... Necip Fazıl'ın bir sigara tiryakisi olduğunu söylemeye gerek yok sanırım...

üstad der:

+oruç tutmuyorsun anladık da neden burda içiyorsun çık dışarda iç...

sigara içen şahıs:

-Ben Allah'ın bildiğini kuldan saklamam... *
    Üstad:

+ya öylemi!... donla gezmenize gerek yok o zaman... der. *
    #2865136 (enemyof, 19.01.2008 23:39)
  4. genellikle pek de dürüst olmayan insanlarin, bir sey anlatmaya basladiklari zaman girizgah niyetine kullandigi laf. anlatilanlara heyecan katma maksadiyla da bu lafa basvuruldugu görülmüstür. fatmaanim teyzeler de kullanir, "ayol allah'in bildigini kuldan mi sakliycam. bakin söyle oldu...", severim.
    #2869030 (sabiha, 20.01.2008 19:05)

© 2008 - uludağ sözlük

allah in bildigini kuldan saklamamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. allah in bildigini kuldan saklamamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu allah in bildigini kuldan saklamamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mustafa kemal ataturk » cok guzel hareketler bunlar esprileri » serbest kararlilik » yattigi kizin babasina kizinizla yattim demek » salcali sogan kavurmasi » kurt soykirimi » nanik atak » doomsday » kuresel finans krizi icin cozum yollari » sevis » kadinlari anlayamamak » bilgi islem » bacak bacak ustune atmisken pa bilegini yamultmak » 10 ekim 2008 ankara depremi » felsefenin tesellesi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » serdar akinan » tilki dansi » sonu sacma biten fimler » askere gitmeyecegim siz de gitmeyin » avrupa yakasi replikleri » gecmisi ozleten olaylar » hasan mezarci » sogukta usuyen eller » 457 ytl 63 kurus » google » x dogumlu olmak » ogretmenle etgp olmak isteyen lise ogrencisi » galatasaray bayragi » balans ve manevra » cooler than jesus