alla beni pulla beni 

kapat
  1. rahmetli barış manço'ya ait muhteşemötesi eserlerden birisi daha. bence sözleri açısından sayılı aşk parçalarındandır. neden derseniz (neden demiyorsanız bu kısımdan sonrasını okumayınız), eğer sözler iyi incelenirse iki aşık birbirlerine hangisinin aşkının daha büyük olduğunu kanıtlamak için inanılmaz güzel tanımlamalar yapmaktadırlar. yani açıkçası bende sevgilimle böyle bir atışma yapmak isterdim. helal olsun rahmetli barış abimize..
    #1321672 (kasimpasa canavari, 19.02.2007 00:37)
  2. barış manço'nun şirin mi şirin şarkısı. küçüklüğe götürür, bir süre getirmez geri.
    #1334352 (hendrix, 22.02.2007 16:22)
  3. ' ya bu adam nasıl lirikler yazar, be kardeşim!' dedirtecek derecede, insanı kendisine bağlayan, dinlediği andan itibaren tüylerini diken diken eden, dinledikçe, kendini şarkıya verdikçe, kulakları dış dünyaya kapadıkça sözleri ile daha da bir anlama gelen, insanı dinlediği yere mıhlayan, 'acaba hangi duygunun ürünü, hangi aşkın şelalesinde gürüldemiş bir şarkıdır?' dedirten bir adet, en güzellerinden barış manço şarkısı..
    #1426892 (faidelibilgi, 18.03.2007 19:55)
  4. barış manço bu şarkısında öyle bi yar der ki, kız ne şanslı diye düşündürür insana. olmayacak şeyler vaad etsede insanın hoşuna gider, şöyle bir yarim olsaydı dedirtir...
    #2056911 (isinci, 02.08.2007 15:42)
  5. bu güzel barış manço şarkısının her kelimesini hak etmek için ve hak eden birine söylemek için birçok şeyden vazgeçebilirim hemde hiç düşünmeden. bu kadarmı güzel sözler yazılır bukadarmı anlamlı okunur bi şarkı...
    #2096011 (estel, 08.08.2007 23:01)
  6. yıllardır dinlerim, yıllardır bayılırım ve işin komik yanı sözlerini de çok severim. tabi ki komikliği sözlerinin sevilesi olmamasından değil -zira bir barış manço şarkısının sözlerini eleştirmek de haddim değil-, komik kısmı onca senedir dinlediğim sözlerin dün ilk defa ayrı bir görüntüyle gözümde canlanması. şöyle ki:

bayan vokalin isteğini dile getirişiyle başlar parça:

'gözüm senden başkasını görmez oldu yar
    gönlüm senden bir şey ister nasıl desem yar(utana sıkıla söylenmiş belli, nasıl desemler falan)
    alla beni pulla beni al koynuna yar(hatun niyeti bozmuş).'

barış manço cevabı her kıtada benzer: senin için dağları deleyim, yıldızları kurutayım, saçlarına yıldızlardan taç yapayım vs. asıl isteğe bir cevap vermez ve kızımız tekrar eder isteğini!

cevap yaklaşık şöyle bir şeydir her seferinde: dağlar taşlar senin olsun, denizler yerinde dursun, yıldızları yerinde güzel...gönlüm senden bir şey ister nasıl desem yar, alla beni pulla beni al koynuna yar!(ısrarlı)

işte öyle bir şey...*
    #4003339 (morumtrak, 24.09.2008 12:35)
  7. super sarkidir. vokal yapan bayan , rahmetlinin baldizidir.

sarkinin ilginc ve komik kismi ise, bayan isteriktir, hadi gel bitir su isi artik demektedir. baris abi ise hala daglari yikarim, yildizlari indiririm turunde askini deklare eden sozler soylemektedir.
    #4003406 (totiman, 24.09.2008 13:05)
  8. yıllar yıllar geçse de tadı değişmeyecek olan enfes barış manço şarkısı. "canım iste canım bile sana kurban yar" derken nasıl uçsuz bucaksız, "saçlarımı ellerine okşa yeter yar" derken nasıl sadece ufacık bir mutluluk peşinde olduğumuzu gösteriyor.

hak edene söylenecek şarkıların en başında belki de.
    #4645332 (mystic queen, 05.02.2009 00:10)
  9. başlangıcı çıt çıt çedene gibi olan ancak sözler başlayınca ondan farklılaşan enfes bir barış manço şarkısı. 1981'de çıkan sözüm meclisten dışarı * uzunçalarının açılışını yapmıştır.
    #4645654 (Cemali, 05.02.2009 00:54)
  10. baris manco nun tapilasi bir sarkisi. bir sarki bu kadar basit, bu kadar naif bu kadar etkileyici olur mu yarappi.
    #5092247 (big up yourself, 23.04.2009 22:35)
  11. ey barış manço, allah belanı versin senin.

kimi sevdin de yazdın bu şarkıyı.

kim kimi, evrenin tüm güzelliklerini elinin tersi ile itebilecek kadar sevmiş de sen bu şarkıya ilham kaynağı edebilecek bir aşka tanıklık edip bu şarkıyı yazdın.

sen bu şarkıyı yazdın ama allah gittiğin yerde seni bu şarkıyı yazdığın kişi ile buluştursun.
    #5320865 (Cenaze Sigarasi, 03.06.2009 01:07)
  12. barış mançonun güzel sesi ve yorumun yanında, eşlik eden bayan vokalin silik ama bir o kadar da rahatlatıcı, sakinleştirici sesiyle güzelliği x1000 olan başyapıt olan barış manço şarkısı.
    #5324942 (Davlumbaz, 03.06.2009 20:27)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

alla beni pulla beni başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. alla beni pulla beni ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu alla beni pulla beni nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about alla beni pulla beni. Copyrights of the articles are belong to their authors.