alkollu halde araba kullanmak 


kapat
  1. sevdiğiniz bir arkadaşınızı alkollü bir sürücü yüzünden kaybettiğinizden dolayı nefret ettiğiniz hadise
    (nirvana, 07.03.2006 12:14)
  2. ağır yaralanan, 4 beyin ameliyatı geçirip, bir daha eskisi gibi bakamayan, gülemeyen, konuşamayan, yürüyemeyen arkadaşınızı düşündükçe,gördükçe içinizdeki tüm cinleri saklandıkları yerden ayağa kaldırıp, ellerinde isyan bayrakları içinizi yakan isyanlar çıkarmasına sebep olan, her türlü müsibetiyle, tüm sonuçları elim olan vaka.
    (olric, 07.03.2006 12:27 ~ 12:28)
  3. yuhlanası dangalaklık.
    (pilotmont, 07.03.2006 15:42)
  4. ilginç bir HEYECAN yaşatması muhtemel hadise...
    geçmişte benzinli, mazotlu araba kullanmaya alışkın insanlara farklı tadlar yaşatacak deneyim...
    (bkz: geyiğin dibine vurmak)
    (ferrole, 07.03.2006 15:45 ~ 15:47)
  5. alkol tespiti yapan arabaların icat edilmesi suretiyle tamamen ortadan kaldırılabilecek rezalet olay.
    (asiti kaçmış kola, 07.03.2006 15:50)
  6. kazanın geliyorum demesi. "Ne var ben sürdüm hiçte bişey olmuyo" diyen arkadaşlara, çekirge ve enselenmesi ile ilgili olan atasözünü hatırlatmak isterim.
    (ck_06, 24.05.2006 23:57)
  7. içindeki trafik canavarının doğması demektir.*
    (AkreP, 24.05.2006 23:58)
  8. uzun sürmeyecek, ya kazaya ya da trafik polisine yakalanmakla sonuçlanacak eylem.
    (asiti kaçmış kola, 24.05.2006 23:59)
  9. (bkz: alternatif intihar etme yöntemleri)
    (6.4.r.1.$.h, 27.06.2006 01:32)
  10. (bkz: canını seven yapmasın)
    (armyy, 27.06.2006 01:46)
  11. kendi canını düşünmüyorsan başkasının canını düşün diyerek; aldığı promil miktarının cm cinsinden işlenmesi sonucu oluşan uzunluktaki bir kazıkla sabaha kadar mokoko yapılası insan.
    (pencaplı yesil panter, 27.06.2006 03:42 ~ 03:43)
  12. gideceğin yere bir türlü varamamamın verdiği dehşetle duvara vurmaktır.
    (LocK, 18.07.2006 00:12)
  13. (bkz: ölüme davetiye çıkarmak)
    (teneke adam, 18.07.2006 00:13)
  14. açık bir intihardır. ancak bu beyin devrelerinin yanışı sonucu oluşan davranış şekli mümkünse bir duvara karşı yapılmalıdır. zira intihar etmek tek taraflı bir karar olup karşı araçtan bulunanları ve onların yakınlarına ağıt yaktırmamak gerekmemeklidir.
    (kahroldüşmanalsanabomba, 18.07.2006 00:55)
  15. polise yakalanan sürücünün "valla memur bey bir bira be" diye yakındığı hadisedir.
    (isibilenisegitmeyen, 18.07.2006 01:04)
  16. kendi hayatı ile birlikte başka masum hayatlarıda hiçe saymış son derece hatalı sürücü davranışı (bkz: bunu yapan sürücü olamaz)
    (enterezan, 18.07.2006 14:41)
  17. --spoiler--
    Kaza riskleri nedeniyle trafik polisi için, sürücülerin alkol kontrolünün özel bir önemi vardır. Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.

    Aynı sürücü aynı suçu işlerse; yine Kanunun ilgili maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (2) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır.Aynı sürücü üçüncü kez alkollü olarak araç kullanırken tespit edilirse, kanunun ilgili maddesinde belirtildiği şekilde para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (5) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır. Ayrıca (6) aydan az olmamak üzere hafif hapis cezası uygulanılır. (5) yıl süreyle geri alınan sürücü belgesi sahipleri, 5. yılın sonunda, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesi sonrasında durumu uygun olanlara belgeleri iade edilir.

    Alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan Trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
    --spoiler--

    http://www.trafik.gov.tr alıntıdır...
    (fatal, 30.04.2007 22:50)
  18. alkollüyken sadece bir şeye konsantre olunabildiği ve üstüne üstlük dakikada yüzlerce şey düşünüldüğü için çok tehlikeli olan olaydır. söyle ki efenim alkol almadan araç kullanırken başka başka şeylerde düşünseniz bile beyniniz dikkat etmesi gerektiğini bilir ama alkollüyken böyle olmaz bambaşka bir şey düşünürken önde duran aracı görmez kaza yaparsınız. gibi.
    (hebeley episode II, 08.05.2008 14:50)
  19. genellikle sonu felaket olsada bazen komik diyaloglara neden olabilir...

    bolca alkol alınan gecenin ardından arabayla eve dönülmektedir. arabayı kullanan şahıs
    ehliyetini daha önceden alkollü araç kullandığı için kaptırmış ve doğum yeri piriştina olan bir arkdaşından ehliyetinin fotokopisini almıştır. böylece polis çevirmelerinden kurtulabileceğini düşünmektedir.

    ...ve yolda zigzag çizerek ilerleyen aracı polis çevirir...

    p: polis, s: sarhoş şahıs...

    p: karar vermekte zorlanan birisin sanırım. hangi şeritten gideceğine karar veremedin bir türlü.
    s: ya diğer araçlar sıkıştırıp duruyor, ne yapacağımı şaşırdım.
    p: bizim polis aracı durduğuna göre öyle bir ihtimal yok sanki.
    s: ( kullandığı araç kırmızı renkli bir opel ) kırmızı opel'i kullanan pezevenki görmedin mi abicim? nasıl kullanıyordu arabayı.
    p: gördüm... neyse ehliyet ve ruhsatı alayım
    s: buyur abicim ( bu arada yanında ki arkadaşının kulağına ehliyette yazan doğum yerini unuttuğunu fısıldar )
    p: ehliyetin aslı yok mu?
    s: abi kaybettim ya. gazeteye ilan verdim başvurucam yenisi için.
    p: hımm doğum yerin neresi? okunmuyor fotokopide.
    s: ahhhhhh be abicim beee hiç açma o konuyu, yarama tuz basma ühühüh ( ağlama efekti )
    p: hayırdır?
    s: ya benim annem üzerinize afiyet o.ospuymus bilmiyorum nerede doğurduğunu ühühühü.
    p: allah belanı vermesin emi. hadi kaybolun gidin gözüm görmesin seni.
    s: ehihihi saol be abicim kral adamsın. ehliyetimi alayım.
    p: sie len dürzü.
    (huznun isyan olsun, 08.05.2008 15:25)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sadri alisik » eleskirt in tarihi eserleri » oyle yok oyle kopmahlih oynama » sevisirken ofsayta yakalanan sevgili » visne » arazi mahlule » mulayim » geceyedir kusmelerim » heat » namaz cicekleri » ureten biziz yoneten de biz olacagiz » megan fox » kilis in tarihi eserleri » gulse birsel » kartal demirag » urun adi gibi anilan markalar » gittin » sevgilinin annesinin olmesi » seovi marsi » toplam ziyaretci » bencil sevgili » komik bir sey varsa soyleyin biz de gulelim » maddeyi esas almak » kuskus » vladimir vladimirovic mayakovski » hz muhammed in turk dusmanligi » yalcin mentes » tugba ekinci » siee a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa