bugün

etil alkol:
akut alkol zehirlenmesi ölüme yol açabilir; büyük miktarda alınan etil alkol karaciğerde fokal nekrozlar (odaklı doku ölümü) ne neden olur (akut alkolizm hepatit i).
Kronik alkolizm başlı başına bir hastalıktır. En önemli etki karaciğerde saptanır (alkolik siroz). Kronik alkoliklerin virüs hepatitlerine aşırı duyarlı olmaları ölüm nedenlerinden biridir. Alkoliklerin paralarını alkole vermeleri, protein den eksik beslenmelerine ve karaciğer lezyonlarının (doku bozukluğu ya da hasarı) güçlü olmasına yol açar.
Sindirim kanalı ülser leri, pankreatit (pankreas iltihabı) ve pankreas taşları, primer karaciğer karsinomu (karaciğerin dış dokusunda tümör oluşması), beyin fonksiyonlarının giderek azalması ve çoğu zaman alkol paranoyası kaçınılmaz sonuçlardır.

Metil alkol:
Sanayide kullanılan alkoldür. Solunum yoluyla girdiğinde akciğerde ödem (dokular arasında su toplanması) ve kanama olur. Sindirim yoluyla alınırsa doğrudan kana geçer, retina (gözde ağ tabakası) hücrelerini ve optik siniri tam olarak bozarak körlüğe neden olur. Sonrasında buna eklenen pankreas nekrozu ve böbrek hasarı ve nihayetinde gerçekleşen koma ile ölüme neden olur.

Etilen glikol:
Otolarda antifriz olarak kullanılır. Şekerimsi tadı nedeniyle çocuklarda kazaen zehirlenmelere neden olduğu pek çok adli tıp raporuyla sabittir. Akciğer, kalp, böbrekler ve beyin ilk önce vurduğu noktalardır.
bunların tamamı mide kanamasına neden olur. Miktarı farketmez. midenin o günkü durumuna bakar.