alinan nick yuzunden entrylerin ciddiye alinmamasi 

kapat
  1. garip nikli arkadaşların başlarına gelebilecek hadise.

nick seçiminde dikkat etmek gerekiyor tabi , saygı duyuracak bir nick seçimi neticesinde herkes pür dikkat okuyor sizi . *
    #1751525 (sanirim osurdum, 10.06.2007 23:55)
  2. yazılan entrynin nicke endekslenmesi halinde oluşabilecek hadise..mesela;
    sanirim osurdum'un entrylerinden çekinmek..*
    #1751532 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 10.06.2007 23:56)
  3. doğru bir tespittir, o kadar yazıyı büyük bir ciddiyetle okursunuz, imzaya bakarsınız, aman boşver be bunu dersiniz, işte bu durumdur.
    #1751542 (duchesse, 10.06.2007 23:58)
  4. yazılanlara değil de yazara göre oylama yapılan, yazara göre yazdıklarına değer veren kişilerin bolca olduğu bir ortamda doğru olan ve bunun önüne geçilmesi çok zor olan tespit...
    #1751556 (fatal, 11.06.2007 00:01)
  5. (bkz: şerefsizim aklıma gelmişti)

aynı fikirdeyim,bir de bunun nicke gore oy alma durumu var,

müthiş tespitler yapmışsındır ancak tanınmıyosan güme gider...
    #1751619 (bilgehan, 11.06.2007 00:17)
  6. asıl mesele entryler yüzünden ciddiye alınmamaktır, hayıflanmamız gereken durum da bu olmalıdır, yoksa nickler daha çok ironik amaçlı kullanıldığından bir gerçeklikten çok alaysılığı göstermektedir. var olan duruma, durumlara itiraz, bir biçimde ifşa etmek ama yine olgunun kendisi yoluyla ifşa etme amacı taşır. hakikaten nicklerin bir istatiği çıkarılsa o kişilerin yanına yazı yoluyla bile yaklaşılmaması gerekmektedir, kanımca.
    asıl olan iyi entryler yazmadır, gerisi laf-ı güzaf.
    #1751618 (minimamoralia, 11.06.2007 00:17)
  7. başlığı okuyabilirsanız, çoğunluk için sorun yoktur.
    (ara: nik entry)
    #1751953 (sonkuzu, 11.06.2007 01:26)
  8. - söyle bana nickini söyleyeyim sana kim olduğunu
    - dost yazdıklarına düşman nickine bakar
    - adam olacak yazar nickinden belli olur
    -öyle insanlar gördüm ki nickleri yoktu...ne nickler gördüm adam gibi entryleri yoktu
    #1752004 (the real shark, 11.06.2007 01:46)
  9. " ha kutuplarda bir eskimo genci
    ha da afrika'da garip bir zenci
    fark etmez ne nicki ne dili rengi
    madem ki yazardır saygımız vardır . "
    #1773537 (sanirim osurdum, 15.06.2007 21:22)
  10. (bkz: başlık entry ve nick uyumu)
    #1773559 (barış, 15.06.2007 21:28)
  11. (bkz: istersem gayet ciddi entryler girebilirim) * *
    #2309057 (sanirim osurdum, 13.09.2007 13:14 ~ 13:15)
  12. (bkz: entry'i rumuza dayanarak yorumlamak)
    #2309157 (bir avuc sacma, 13.09.2007 13:32)
  13. isimden kaybetmektir.
    #2309160 (dobrowski, 13.09.2007 13:33)
  14. sanal alemde nickler için geçerli olan durum aslında isimler içinde geçerlidir. ismi abuziddin olan bir amir hiç bir memur ile doğru dürüst alt üst ilişkisine giremez mesela. aynı durum öğretmen öğrenci ilşikileri için de geçerlidir. ismi ruknettin olan bir din hocasına karşı hep geyik yapma ihtiyacı duyar öğrenci kişi, ama matematik öğretmeninin ismi kurtlar vadisi, acı hayat, deli yürek gibi delikanlı dizilerin içinden fırlamışcasına * alemdar ateşdağlı gibi bir şey olsaydı, henüz öğretmeni tanımadan bile bir tırsma söz konusu olabilirdi.

aynı durum türk tribünlerindeki taraftarlar içinde geçerlidir. şöyle ki taraftar kişisi (futboldan ne kadar çok anladığı mühim değil) karizmatik futbolcu isimlerine hasta olur.

Son zamanlarda sıkca rastlanan, sıkca rastlandığı ve dalga dalga yayıldığı için popülerlesen, taraftarın guncesinde yer tutan birtakım yeni söylemler, yeni refleksler var. Nedir bunlar,

Misal taraftar forumlarında şu an vazgeçilmez trendy konu tarzı
    isim üzerine yoğunlaşma
    "Kezman'ın adı Kezban olsa yine bu takımda oynar mıydı? "
    "Ayhan'ın adı Ailhan Eakmanovski olsa el üstünde tutmamış mıydık çoktan? "
    "Nobre'nin adi Nuri olsa bugüne kadar gönderilmemiş miydi? "

Bana kalırsa bu isim konusunda milletçe içine düştüğümüz kompleksten dogan bir pörtlek analiz. çok fazla oyunla, futbolla ilintili degil. * Milletce isim konusunda cok titizizdir. 60 'larda Abdullah cok utanılacak bir isim degilken 80'lerden sonra bütün Abdullah'ların Apo ve hatta Alper'e evrilmesi de bundandir. Ecnebiye karsi eziklik. Adı David olan bir arkadasa yalakalıkta sınır yokken, adi Ebubekir olan birine "ibnenin allahi" demekten çekinmeyiz. Yardımına koşana da iyi gözle bakmazlar.

isme, kelimeye, soylenişine olan bu hastalıklı bakış açısı bir yana tabi bir de oyuncu öğütme ya da oyuncu yüceltme anlayışlarının artık cıvımış, taraftarda bir övgü-yergi kantarsızlığı oluşmuş olması da bu tip cıkışlarda etken.

hangi ana baba artık çocuğuna süleyman, hasan, hüseyin, ahmet, mehmet, mahmut * gibi isimleri koyuyor ki!

(bkz: cocuklara isim koyma gelenegi)
    (bkz: bebeğe dedesinin adını koymak)
    (bkz: bebeğe babasının adının konulması)
    (bkz: dedelerin isimlerinin torunlarına konulması)
    (bkz: iddiali bir isim sahibi insanlar)

isim konusuna milletçe bu kadar takmış durumdayken, taraftarların futbolculara, futbolcu isimleri ile öğrencilerin öğretmenlere, öğretmen isimleri ile, memurun amirine, amir ismi ile refleks edinmesi kaçınılmaz olmuştur.

halk böyleyken kişinin kıçından uydurduğu nickinden dolayı kişiyi kimsenin siklememesi veya karizmatik nickinden dolayı kişinin gereğinden çok ilgi görmesi anlaşılabilir bir durumdur. (bkz: nickerim böyle durumu)

*
    #2309161 (fibobacciyim, 13.09.2007 13:33 ~ 13:42)
  15. nick yuzunden doğunun sesi durumuna düsmüs sahsımın yakarısıdır. yazı stili bakımından ulusal, girilen entry bakımından bölgesel önem tasıdığını düsünen yazarların yanlıs düsündügünü dile getirmek isterim. cünkü bu kalbim kadar temiz entry yi anadolunun en batısı olan izmirden yazmaktayım.

(bkz: oysaki ben...)*
    #2870993 (askina eskiya, 21.01.2008 00:07)
  16. entry: ...bu ekonomik perspektiften bakınca, konjonktürün de etkisiyle bir takım pardigmalar gözümüze çarpmıyor değil. bunun sebebi, globalleşen dünyada...

yorum: sktir lan! konjonktürmüş paradigmaymış.. senin daha doğru dürüst nikin yok totoş!
    #2879858 (nikim yok benim, 22.01.2008 18:32)
  17. başlık: balık etliler

entry: benim de içinde bulunduğum et çeşitlerinden...

yorum: hadi lan lolitaymış bizi kandırıyor..
    #2879873 (lolita lempicka, 22.01.2008 18:35 ~ 19:43)
  18. ...

(crying clown, 22.01.2008 18:37)

- haddi len ordan palyançoo!!
    + ne anlarsın len sen!!!
    * yuuuuh! soytarı!!

not: Allah'a şükür ingilizlere benzememişim, fazlasıyla ciddiyetten uzak biriyim...
    evet soytarı! hani şu krala parmak atan adam, hehe!
    #2879885 (crying clown, 22.01.2008 18:38)
  19. benim gibi loser bir karakter nicki alırsanız başınıza gelebilecek olay/durum.
    #2879888 (luke skywalker, 22.01.2008 18:39)
  20. (bkz: ne diyorsun)
    #2879914 (esprimakinasi, 22.01.2008 18:46)
  21. yamuk bir nicke sahip olmak demektir.
    (bkz: yoksa yamuluyor muyum)
    #2884810 (yoksa yamuluyor muyum, 23.01.2008 16:29)
  22. entry (ana fikir); sevgilim beni terk etti. çok yalnızım, depresyonun efendisini yaşıyorum. ağlıyorum, içiyorum kendimi kaybettim.

özel mesaj; osurursan terk eder tabi lan. zhuazhuahzauhzauh

not: aklıma recep ivedik'in anlattığı palyaço doktor hikayesi geliyor kimi zaman. ben de hiçbir şey anlamıyorum.
    #3216514 (sanirim osurdum, 01.04.2008 01:35)
  23. (bkz: #3788025)
    #3788031 (sanirim osurdum, 08.08.2008 13:47)

© 2008 - uludağ sözlük

alinan nick yuzunden entrylerin ciddiye alinmamasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. alinan nick yuzunden entrylerin ciddiye alinmamasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu alinan nick yuzunden entrylerin ciddiye alinmamasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» the usual suspects » melekler adasi » hire otel » time to burn » 100promil » kor haline gelmek » l manyak » bez bebek te yakalanan matrix tadi » dp perfumum » bitlis te bes minare » ask nazlanir » adnan sezgin » yapilmis en aptalca dalginlik » thinking substance » yer yarilsa da icine girsem denilen anlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hrant dink » mustafa denizli » pkk » apollonia » revolver » i guess you re right » 4 gb kotayla ay sonunu getirememek » musaaden olursa ben gidiyorum » kaderimin cv si » kardes turkuler » borg el arab stadium » gece vakti disarda gezen kiz » garibaldi nin tavuk kovalarken olmesi » riza alkuzey » shaquille o neal