ali pasa camii 

1. 1572 yılında tokat il merkezinde yaptırılan camii. ali paşa'nın eşi ve oğlu mustafa bey'in türbeleri de camii avlusunda bulunmaktadır. *
    #3403551 (cevapsiz soru, 16.05.2008 10:01)
  2. kanuni sultan süleyman'ın torununun kocası olan ali paşa tarfından yaptırılmış camidir. tokat'ın tam merkezinde bulunur. avlusunda iki tane asırlardır ayakta duran çınar vardır. her insan için bazı camiler özeldir. ben ve birçok tokatlı için bu caminin havası, burada namaz kılması bir başkadır. belki de namaz kılmaya ilk gidilen cami olmasından gelir bu imtiyaz. gurbette iken en çok özlenenlerdendir.
    #3408306 (aman heri, 17.05.2008 14:02)

© 2008 - uludağ sözlük

ali pasa camii başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ali pasa camii ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ali pasa camii nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» teknik direktor kiyimi » kurt soykirimi » francisco guillermo ochoa magana » istanbul arkeoloji muzesi » sinan engin » peygamber sabri gerektiren meslekler » turkiye de cinsellik kavrami » turk uzaya cikarsa olasi gazete mansetleri » cocuklukta sabah ve aksam sut icme rituelleri » yutkunmak » nihat dogan dan aforizmalar » bitlis te bes minare » istinye park » gogus killarini yolmak » bak ne diyor kayahan abi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » istanbul park » aksam olmus yahu » age of mythology titans » beden derslerinde mintika temizligi yapmak » karl marx ve friedrich engels » requiem for a dream » beziman » bez bebek » nuri alco theme » insan neden degisir » fugitive pieces » hold me tight » sucuklu yumurta yemenin faydalari » herild yani » kanye west gozlukleri