ali kemal 

kapat
  1. atatürk'e ve kuvay-ı milliyecilere eşkıya diyen saltanat uşağı, batı mandacısı sözde gazeteci.. halk arasındaki adı bir ermeniyi çağırıştıracak şekilde artin kemaldir.
    #131203 (shalamar, 25.03.2006 15:10)
  2. Ali Kemal'i anlamak için günümüz gazete yazarlarına bakmamız yeterli olacaktır muhakkak. çünkü içlerinde hala birçok Ali Kemaller vardır.
    #328712 (ireland, 08.06.2006 15:34)
  3. kurtulus savasi'nı kazanmamıza müteakip * linç edilerek öldürüldü. bu olayın kim tarafından düzenlendiği hala tartışılan bir konudur ancak sakallı nurettin paşa'nın bu işte öyle ya da böyle bir parmağı olduğu da gerçektir.
    #764044 (stockton to malone, 22.10.2006 18:30)
  4. Milli Mücadele karşıtı olan gazeteci ve siyaset adamıydı. 1919 sürecinde içişleri ve Maarif Nazırlıklarında bulunmuştur. Peyam-ı Sabah Gazetesinin başyazarlığını yaptığı dönemde, her fırsatta Milli Mücadele'ye karşıt yazılar yazmıştır. 1922 yılında tutuklanıp Ankara'ya götürülürken izmit'te linç edilmiştir.
    #1280525 (Bohemian Rhapsody, 09.02.2007 14:12 ~ 14:13)
  5. ziya gokalp Malta'da sürgünde iken, Ali Kemal'in yazdığı düşmanca yazılara bu şiirle cevap vermiştir.

Ali Kemal'e

Ben Türküm! diyorsun, sen Türk değilsin!
    Ve islamım! diyorsun, değilsin islam!
    Ben, ne ırkım için senden vesika,
    Ne de dinim için istedim ilam!

Türklüğe çalıştım sırf zevkim için,
    Ummadım bu işten asla mükafat!
    Bu yüzden bin türlü felaket çektim,
    Hiç bir an esefle demedim: Heyhat!

Hatta ben olsaydım: Kürd, Arap, Çerkes;
    ilk gayem olurdu Türk milliyeti
    Çünkü Türk kuvvetli olursa, mutlak,
    Kurtarır her islam olan milleti!

Türk olsam olmasam ben Türk dostuyum,
    Türk olsan olmasan sen Türk düşmanı!
    Çünkü benim gayem Türkü yaşatmak,
    Seninki öldürmek her yaşatanı!

Türklük, hem mefkurem, hem de kanımdır:
    Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil!
    Türklük hadimine 'Türk değil! ' diyen
    Soyca Türk olsa da 'piçtir', Türk değil!
    #1803232 (sanirim osurdum, 22.06.2007 00:26)
  6. torunu boris johnson şu sıralar londra belediye başkanlığı için ken livingstone ile yarışmaktadır.
    #1952983 (Disco Inferno, 17.07.2007 15:24)
  7. iki büyük insanın hz ali ve kemal atatürk'ün isimlerinin birleşmesi olan birleşik erkek ismi. çift isimlerin en güzellerinden en anlamlılarından biri.
    #2623527 (blonde mermaid, 24.11.2007 01:25 ~ 01:26)
  8. ülkeyi işgal eden ingilizleri savunan adam. bunların destekçileri hala yaşıyormuş yazık.
    #3352561 (seri arti oy veren insan, 03.05.2008 19:11)
  9. (bkz: artin kemal)
    #3440210 (mykalkan, 24.05.2008 13:55)
  10. binbir gece dizisinin en iyi oyuncusu, eğer gerçek karakteri de böyle sümsük değilse türkiye'de harcamaması gereken yetenek.
    #3496730 (aysengruda, 05.06.2008 12:15)
  11. SONER YALÇIN'IN BUGÜNKÜ YAZISINA KONU OLAN PEYAMi SABAH GAZETESiNiN HAiN YAZARI.

http://www.hurriyet.com.t...r/9125908.asp?yazarid=249
    #3510262 (stratosfer, 08.06.2008 11:21)
  12. ömer seyfettin ve ziya gökalp in idam edilmesi için kıçını yırtan bu isteğini sürekli gazetesinde belirten kişi.
    #3510329 (siham i kaza, 08.06.2008 11:45)
  13. kendisini milli mucadele karsiti goruslerinden oturu sorguladiklarinda, uzun suredir avrupa' da oldugu icin, turk milletinde bu kadar buyuk yasama gayretinin ve mucadele ruhunun mevcut oldugunu bilmedigini bundan oturu mazur gorulmesi gerektigini savunmus sahsiyet.
    (bkz: artin kemal)
    (bkz: peyam i sabah)
    #3551661 (ipekbocegikadardikbasli, 17.06.2008 22:58)
  14. namı diğer artin kemal. kendisine bu lakabın verilmesi tabiki ali kemal in yazılarına sıklıkla yansıyan ermeni hayranlığından kaynaklanıyordu. ama kader öyle bir şey ki ali kemal öldüğünde sadece 8 yaşında olan oğlu zeki (kuneralp) atatürk ve inönü nün de desteğiyle okuyup dışişlerine girecek, büyükelçiliğe kadar yükselecek ve madrid büyükelçiliği sırasında 'ermeni' asala örgütünün saldırısına uğrayacak ve bu saldırıda eşi necla kuneralp hayatını kaybedecektir. zeki kuneralp in oğlu ali kemal in torunu selim kunealp te türkiyenin eski kore ve isveç büyükelçisidir.halen dışişleri müsteşarıdır.
    #3757070 (delice, 01.08.2008 22:38)
  15. vahdettin, damat ferit paşa, adil bey, mehmet ali bey, sait molla ile birlikte ingiliz himayesine girmek isteyen, sadece kendi kıçlarını kurtarmak amacı güden insanımsılardan biridir.
    (bkz: satıcılar cemiyeti)
    #4184919 (the she, 04.11.2008 17:37)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ali kemal başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ali kemal ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ali kemal nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ali kemal. Copyright of the articles are belong to their authors.

» kurtulus savasi » anasinin gozu olmak » hakkini vererek seks yapan kiz » zirveler alkolsuz olsun kampanyasi » ergun demir » kizilbas katliami » mandacilik » lasciatemi cantare » eti cin » avea acil cikis servisi » ebuddy com » bedri dilsad » montofon » celik in ataturk sarkilari » gecici plaka » vurun dalgalar » mizansen » sabu » ilginc insanlar » emre belozoglu nun milli takim kaptani olmasi » yemekteyiz » fecebook a uye olmamis kiz bulup evlenmek » latife hanim » manavgat lisesi » tam idrar tahlili » sirf vatanini kurtardi diye ataturk u sevmek » oyuncehennemi com » murat copur » kac mevsim ask pazarinda gecti yalanlarla » nag champa » sozlukle ilgili istekler » turkiye de ekonomik kriz olmadigina dair veriler » fulham » eren talu » korku filmi izledikten sonra elektriklerin gitmesi » fasist israil » sacma programlari gulmek icin izliyorum diyen kisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » zepoha heampe » az alis cok veris » antivirus 2009 » hatasinin bedelini hayati ile odeyen insan » sakiro » sikme eylemini ucuzlastiran sozluk yazarlari » asik olmak » the apartment » medya manifestosu » ayben