alfred de musset 

kapat
  1. 1810- 1857 yılları arasında yaşamış ünlü fransız şair, yazardır.
    Edebiyat çevrelerinde yetişmiştir.Başyapıtlarını 1830-1840 yılları arasında veren Musset; özel hayatını , yakın dostları arasında yer alan george sand ile olan yakın dostuğunu, hayal kırıklıklarını coşkulu bir biçemle ele almıştır.
    Romantik dönem fransız edebiyatının önemli ve tipik temsilcilerinden olan musset, kısa ve uzun öyküler, komedyalar, atasözlerine uygulanmış oyunlar, manzum öyküler, taşlamalı diyaloglar, şaşkın, fantezili şiirler, soneler yazdı.
    #495249 (kiraze, 04.08.2006 04:08)
  2. Şairdir. Romanizm akımıyla eserler vermiştir. Bir zamanlar kendisi gibi yazar olan george sand' la aşk yaşamıştır. hikayelerini julliete binouch' un baş rolünü üstlendiği aşkın büyüsü adlı filmde izleyebiliriz ayrıca aynı adla franchois olivier rousso'nun kitabında bulabiliriz.
    Ayrıca ''dua bir umut çığlığıdır'' sözüyle de ünlüdür.
    #1902877 (bayc83, 10.07.2007 19:40 ~ 19:44)

© 2008 - uludağ sözlük

alfred de musset başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. alfred de musset ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu alfred de musset nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sozluk yazarlarinin sifrelerinin hikayesi » unio mystica » ajda pekkan » apostasy » lemon64 com » ibrahim yorgunlahmacun » have a cigar » okul kantininde kimiz satilmamasi » kitabevi » istinye park » altay ozerk cumhuriyeti » global afazi » perseverasyon » uvjb » yar bana varmadi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » borsa dusunce uzulen yurdum insani » the wind that shakes the barley » gunahim ol benim » hipermnezi » hortlak » sergen yalcin » istanbul a donmek » kardese yapilan iskenceler » bir anda » fake nickleri aciklayalim kampanyasi » uludag sozluk moderasyonu » eqin » nikahta gelinin ayagina krampon ile basan damat » sezen aksu » destina