alevilerin camiye gitmeme nedenleri 

kapat
  1. burada tabiki hepsinden bahsetmiyoruz ama bazı aleviler islam dininin diğer mezheplerinde olduğu gibi camiye gidip ibadet etmek yerine cemevlerinde ibadet etmektedir. iş bu başlık tamamen objektif olarak açılmış olup bilgi toplama amaçlıdır.
    tanım: alevi vatandasların camiye gitmemelerine gösterebileceği sebeplerdir.
    edit: şu eksi veren 4 kişiden biri lütfen bana mesaj atsın kafayı sıyırcam. git diğer entrylerimin seovisi ol ama buna nie eksi verdin söyle.
    #3664891 (tu kaka bana, 14.07.2008 21:17 ~ 22:32)
  2. hz ali'nin camide öldürülmesi sebep gösterilmektedir. ben söyleyenlerin yalancısıyım.

not:bu başlık başıma kalabilir, işimi garantiye alayım da sonra kim açmıştı diye dolanmayayım, iş bu başlık tu kaka bana tarafından açılmıştır.
    #3664957 (ifrit, 14.07.2008 21:29 ~ 21:30)
  3. camiye gitmeyi tercih etmemeleri. inanmak fiilinin mantıkla sorgulanmaması gerektiği fikrinin kabulüyle beraber alevilerin caminin yerine cemevini koyduğu ve kendi ibadethanelerini yarattıkları fikri savunulabilir.
    edit: imla
    #3664981 (gelirigiderinedenkolmayanadam, 14.07.2008 21:34 ~ 21:36)
  4. ben alevi olmakla beraber söylüyorum. alevilerin islam ı tam olarak kabul etmemeleri. yani gerçek şu ki aleviler tam müslüman değildirler. islamiyetten önceki dinlerinden çok şey taşırlar.
    #3664997 (acrylamide, 14.07.2008 21:38)
  5. cami veya cem evi önemli olan ibadet etmek ve dini olarak kutsal saymak saygı göstermektir.

ayrıca aleviler tam müslümanlardır hatta kendini "dindar" olarak tanımlayanlardan bazı insanlardan daha müslümanlardır, tek fark bir tek namazları sünni namazları gibi değildir.
    #3665066 (buyuyunce moderator olucam, 14.07.2008 21:52 ~ 21:58)
  6. tarikatların örgütlendiği, insanların dışlandığı kendi şahıslarına karşı canlarına kasteden insanlar ile aynı yerde bulunmak istememek en büyük nedenlerinden biridir. biz süregelen iktidarlar ve onların geçmişte süregelen uzantıları tarafından sürekli baskıya, zulme uğramış insanlarız. her köşe başına cami yapan zihniyet bizim cem evlerimize gelince sıra, hep karşı olmuş. çok geriye bile gitmeden sivas' ı bile hatırlatmak bir nedendir aslında. hala orada sözde islam adına iman adına insanları katledenlerin ''yakın ula, yakın ula'' sözleri yankılanır alevilerin kulaklarında. her şeye rağmen kendisine ne yapılırsa yapılsın hümanizme dayanan felsefesiyle kin duymaz aleviler. dini yanlızca sünni meshebinin yaşadığı gibi algılayanlara inat, sevgiyle, hoşgörüyle kucaklar dünyayı.
    #3665217 (sesvermeyen, 14.07.2008 22:14)
  7. ben alevi olmakla beraber söylüyorum nedenini bilmiyorum.* şaka tabi. nedeni hz alinin cami de öldürülmesidir. ayrıca emin olmamakla beraber alevi biri sunni bir imamn arkasında namaz kılmaz diye bir şey duymuştum. ne kadar doğru bilemicem.
    #3665243 (bush un metresi olan ayi, 14.07.2008 22:17 ~ 22:21)
  8. alevi olmakla beraber söylüyorum bilmiyorum.* aleviler sünni imamın arkasında namaz kılmaz diye bir kural yoktur, kılan da olabilir kılmayan da. kişinin kararına seçimine bağlıdır. bu da islamın "islamda zorlama yoktur" maddesine gayette uyar.
    #3665273 (buyuyunce moderator olucam, 14.07.2008 22:23)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

alevilerin camiye gitmeme nedenleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. alevilerin camiye gitmeme nedenleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu alevilerin camiye gitmeme nedenleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about alevilerin camiye gitmeme nedenleri. Copyrights of the articles are belong to their authors.