alevi orucu 

kapat
  1. alevilerin islamda belirtilenden farklı olarak tuttukları oruçlardır. isteyen tutar ama ramazan da genelde oruç tutmazlar. hızır orucu denen 3 günlük bir oruç vardır. subat ayının 13- 14- 15 inde üç gün tutulan. bir de onikiimam denen çok zor bir orucu vardır ki kesinlikle su içilmez. çay, ayran gibi su içeren şeyler olur ama su olmaz. su içilmemesi kerbela da susuz bırakılarak katledilen ehlibeytin acısına ortak olmak içindir.
    (bkz: oniki imam orucu)
    (bkz: hızır orucu)
    (disikartal, 08.05.2008 23:57 ~ 09.05.2008 00:04)
  2. (bkz: muharrem orucu/#3373810)
    (sirin baba, 08.05.2008 23:58)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» father tunde » bim » atesi bulan insanlarin ilk sozleri » sweet jane » penbe » gulec » eva longoria » super mario » pelvis » fakir fukara edebiyati » turkce dublaj » muz » kalan pirinc sayisi kadar cocuk sahibi olmak » diyarbakir in tarihi eserleri » mucho grande » birini kaybetmek » nina com » ben seni hak etmiyorum » this old house » cavusbas » harran in tarihi eserleri » ben denedim korkmayin » odtu de kizlar teklif ediyormus » testleri arkadan bakarak isaretliyen ogrenci » cassio de souza soares lincoln » kardelenler acinca » futbol maclari iki topla oynansin » ediz hun » sevgilinin goguslerine kitlenmek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa