alevi dedesi 

kapat
  1. özel güçleri olanlarına da anadoluda rastlanabilecek, ünvanını almak için dünya işlerinden uzaklaşıp 40 gün bir eve kapanması ve arınması gereken kişidir. dede kızı veya torunu olmak alevi geleneğinde popülerite sebebidir.
    (bu dahil yazarın tüm entryleri sadece kendini ilgilendirir, bu sebeple moderasyon tarafından silinmeleri olağan karşılanacaktır.)
    #1568268 (stalker, 25.04.2007 13:22 ~ 13:34)
  2. kutsal insanlardır, kendilerine özel saygı gösterilir.
    cem'lerde dedeye sırt çevrilmez. semah esnasında da buna özen gösterilir.
    #1568308 (dalgali kur, 25.04.2007 13:30)
  3. şiirden, güzel söz söyleme sanatından anlayan insanlardır. eskiden muhitimizde bulunun bir dede ismimin ali olması dolayısıyla şahsımı pek severdi. her gördüğünde mutlaka ali ile ilgili bir şiir okurdu bana. hatırladığım bir tanesini de ben yazayım.
    ali,ali ama benim aradığım başka ali
    öteki aliler delik deşik, benim aradığım başka ali.
    #1568322 (vasifsiz isci, 25.04.2007 13:36 ~ 13:38)
  4. bizim eve de belirli periotlarda gelen saygıdeğer zat-ı muhterem. Farkı anlayabilmeniz için bir imamla oturup konuşun, bir de alevi dedesiyle derim ben.
    #1591144 (oldu, 30.04.2007 20:47)
  5. bu biçarenin 7 yıl çilesini doldurup aralarına katılmak için can attığı makam.

önce Seriat kapısından , sonra Tarikat kapısından , sonra 3.Marifet kapısından en son olarak Hakikat kapısından geçmesi lazımdır bu makama geçmek isteyen canın.

haricinde şah soyundan olmaları yani seyit veya şerir olmaları zorunludur , safkanlık ilk kuraldır.
    #1591176 (altobelli, 30.04.2007 20:53)
  6. ana ve baba tarafından alevi olmak zorunludur ilk önce böyle olmak için.*
    #2777984 (Atsiz, 02.01.2008 01:24)

© 2008 - uludağ sözlük

alevi dedesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. alevi dedesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu alevi dedesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» otto von bismarck » overrule » bohemian rhapsody » pavel » beyin ile kalp arasina sikismak » saygi ozturk » arachnoidea mater » gicik olunan durumlar » 1510 » milan rapaic a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games