alev alatli 

/ 2
kapat
  1. "bu toplumda " biliyor " olmak mutlak surette bir haksızlığa maruz kalmak demektir. çünkü bilgi borçlandırır, "anlamak" zorunda bırakır. cahil, acıma duygusu uyandırır. yıkıcılığı bağışlanır. bu, onların lüksüdür. oysa aydın, bilgilenmek gibi bir suçtan müeebeden mahkum edilmiştir" diyen Türkiye'de aydın sıfatını hak eden nadir insanlardan...
    (farabi, 03.02.2006 16:10)
  2. Gerçek,kurgudan daha acayiptir,çünkü Kurgu,olabilirlikleri gözetmek durumundadır,gerçeğin öyle bir zorunluluğu yoktur.(Mark Twain)

'Aydınlanmanın kibri!'dediğim olguyu tek kelimeyle ifade etmek durumunda kalsam,seçeceğim sözcük hükümsüzleştirmek olurdu.insanları,yaşananları,ülküleri,bilgi birikimini,inançları hükümsüzleştirmek;hiç olmamışlar gbi yapmak;teknolojik üstünlüğün revaç verdiği çokbilmişlik,kabalık,yüzeysellik,hafifmeşreplik.

şeklinde bir önsözle yetinen,Aydınlanma değil,merhamet!adlı eseri bize kazandıran insandır.kanımca kitapları aynızamanda ansiklopediktir.
    (sicktear, 09.05.2006 11:52 ~ 22.05.2006 15:19)
  3. türkiyenin ulu piri.
    (azorka, 12.05.2006 15:06)
  4. türkiye'de entelektuel sıfatını hak eden birkaç kişiden biri hatta birincisi.
    http://www.alevalatli.com
    (laedri, 16.06.2006 22:42)
  5. alev alatlı ile türkiye ve dünya adlı alev alatlı ile yapılan söyleşilerden oluşan kitapta sizi size anlatmayı başarmış toplum bilimci ve yazardır.cemil meriçten etkilendiğini söylemek mümkündür.gogolun izinde serisinin 3. kitabını hazırlamakta olduğuda muhtemeldir.
    (bodoslama, 30.07.2006 20:41 ~ 20:46)
  6. schrodingerin kedisi
    kabus
    ruya
    or da kimse var mi
    iskenceci
    yaseminler tuter mi hala
    gogolun izinde
    hayir diyebilmeli insan
    aydin despotizmi

kitaplarından bazıları
    (letranger, 17.08.2006 16:24)
  7. orhan pamuk un nobel edebiyat odulunu almasi üzerine, "orhan pamuk'un böylesi bir ortamda, yapması gereken; ödülü reddetmektir" demiş, büyük düşünür. erkek gibi kadın. gerçekten kadın ve gerçekten "kalem".
    (bir avuc sacma, 13.10.2006 02:06)
  8. orhan pamuk için *nobel i reddetmeli* diyen ve bu yüzden de kendisine lololo yapan sözüm ona entelektüel güruha karşılık her zaman ayakta duracağına emin olduğun sari anne. orhan pamuk iyidir hoştur ama hiçbir zaman alav alatlı ya değecek bir iş yapmayacağı bir matematik denklemi gibi bir alın çizgisi gibi gerçektir.
    (tfcvbg, 14.10.2006 00:17)
  9. nasıl bir zekadır bu kadındaki, nasıl bir kalemdir? of ki ne of. üniversite olarak okumak gerek kendisini. ayakta alkışlıyorum.
    (bir avuc sacma, 14.10.2006 02:22)
  10. "bu hafta çok kitap okudum. yeter" deyip, yazılarını okumayı ya da tv'de konuk olduğu programları izlemeyi kafaya koyduktan sonra, her seferinde "bu hafta hiç kitap okumadım" dememi sağlayan birisidir kendisi. yok böyle bir şey. kadın yürüyen kütüphane. "yok şu eserinde bunu demiş", "şu şunu demiş" demekten dilinde tüy bitmiyor mu, merak ediyorum. yerin dibine giriyorum kendisini dinledikçe. yeter alev alatlı, yeter! bir kere saçmala!

ermeni soykırımı için, "kusura bakmayın ama, benim dedem bunu yapmaz" diyen birisi kendisi. kurşun geçirmez bir duvar gibi stüdyodaki onlarca insana göğüs gerebilen ve sonunda da galip gelen şahane. "hangi dünyada yaşıyorsunuz?" dedi mesela bugün hep. evet, gerçekten de, "hangi dünyada yaşıyoruz?". peki alev alatlı. peki. yormayın kendinizi. sakin olun. sakin olun da, biz de daha fazla ezilmeyelim.
    (bir avuc sacma, 14.10.2006 02:48)
  11. yeni mesleklerden birisi.

- büyüyünce ne olacaksın?
    - alev alatlı olacağım.
    - hmmm.

böyle mesleğe can feda.
    (bir avuc sacma, 23.10.2006 21:49)
  12. kapalı kapılar ardındakileri, gün yüzüne çıkaran müstesna bir yazar. orhan pamuk ile aynı programa çıksalar da, ikisi de rahatlasa. ben de rahatlasam.
    (bir avuc sacma, 01.11.2006 23:10)
  13. bazen o kadar çok arıyorum ki kendisini, düşüncelerini, kelimelerini... böylesi bir boşlukta, böylesi bir saçmalıkta, böylesi bir bağnazlıkta, ilaç gibi geliyor. susmasın istiyorum. susmasın! ihtiyacımız var ona ve onun gibilere. konuşsun. zerre kadar kelime dağarcığı ve bilgi birikimi olmadan, atıp tutanlar varken; onun bir saniye bile susmaması gerekiyor.

bir mum denirdi kendisine eskiden. artık bir elektrik santrali falan oldu galiba. tüm şehri, hatta ülkeyi aydınlatabilecek güçte.
    (bir avuc sacma, 07.11.2006 02:18 ~ 24.11.2006 15:16)
  14. hayir diyebilmeli insan isimli kitabiyla gonlumde taht kuran yazar
    (sinek_sidiği, 08.11.2006 21:56 ~ 15.06.2007 23:25)
  15. entellektüel birikimi ile türkiye'de yaşayan birçok insandan gömlek gömlek üstün olan bir bayan! odtü'yü bitirdikten sonra abd'de karl marks üzerine master ve doktora yapmış müthiş bayan. anacak, türikye'de bulnunduğu konum son derece yanlıştır, bir gün o bulunduğu cephe ile batıp gideceği hiç aklına gelmeyen baynadır ve bizleri de üzecek olan bayandır.
    (kerameti kendinden menkul, 16.11.2006 21:54 ~ 18.11.2006 00:26)
  16. allahın özel şeyler bahşettiği bir insan olduğuna inaniyorum ben alatlı'ya. ama bu bahş yanında tüm hayatı boyunca yanında taşıyacagı laneti de getirmiştir. düşünür, farkeder, hisseder olma bahşi ve laneti sonunda onu acı ceken biri yapmıştır. mutluluk ve hüznünü medeniyetin kalp ritmine endekslemiş bir münevverdir alev hanım. hikmet denen cakıl taşlı yolda yalın ayak gitmeyi tercih etmiştir ki taşları teni ile hissedebilsin..allah uzun zinde bir ömür versin ona.. bizden alıp ona versin hatta..
    (muvakkitzade sukufe nigar, 17.11.2006 13:24)
  17. bilge insan.
    (kursc, 30.12.2006 18:29)
  18. niye dublaj işine girmediğini anlamadığım acaip karizma sese sahip yazar.
    (zargana, 30.12.2006 18:53)
  19. acayip çirkin bir kadın. hani çoğu yazar, ya bir iş beceremediklerinden ya da çirkin olduklarından edebiyatçı olurlar. 150 kiloluk ingiliz romancı peter ackroyd, arap kökenli ahmet hasim, amerikalı 1.50'lik william faulkner'da bunları görebiliriz. yalnız alev alatlı, salt odasına kapanıp masanının başında yazı işiyle uğraşan bir yazar değildir hiç. onca çirkin görüntüsüne aldırmadan, ona buna çamur atmaya, aydınlık taslamaya çıktığı televizyon ekranında insanın kant okuya okuya edindiği güzellik ideasına zarar verir. üstelik "gogol'un izinde" serisi isimli kötü roman serisinin yazarıdır. hiçte aydın bir şahsiyet değildir. gizli militaristtir.
    (zinani, 05.01.2007 15:35 ~ 15:36)
  20. "parmağıma değil gösterdiğine bakın" diyen yazar. *
    (no leaf clover, 05.01.2007 15:44)
  21. bugün * zaman gazetesinde yayımlanan yazısını aynen naklediyorum okuyalım efendim..
    *
    ......
    HATIRLA..
    Mısır'ı yetmiş yıl(1) süreyle işgal altında tutan ingilizlerin, işgal Kuvvetleri Başkumandanları, palabıyıklı ve de fesli "Earl,"(2) Mareşal ve Serdarı, Henry Kitchener'ı(3) hatırla. Kitchener'ın Güney Afrika'yı(4) ingiliz imparatorluğu'na katabilmek için yerlilerin evlerini, köylerini, ekeneklerini bir daha ürün vermemek üzere bir baştan bir başa yakan(5) adam olduğunu hatırla.

"Toplama kampı"(6) uygulamasını dünya zulüm tarihine (Hitler'den çok önce) armağan ettiğini hatırla. Kitchener'ın Lübnan ve Filistin'i karış karış gezip, israil'in "gelecek"teki sınırlarını belirleyen menfur kadastrocu olduğunu hatırla.
    .....
    diye devam eden yazımızı isteyen burdan okuyabilir http://www.zaman.com.tr/w...r/haber.do?haberno=482790
    *
    (aynalı baba tutkunu, 05.01.2007 15:56)
  22. kalbi, aklı, şefkati, ruhu, gülümsemesi güzel insan..tüm bu güzellikleri 60 küsür yıldır içinde barındıran ve karşısındaki ile de bunu paylaşmayı bilen insan. bir takım şuursuzların bok atmasına aldırmadan "çocuklar, benim zamanım dar, daha yapcak çok iş var" diyen insan.. fikir sahibi olmadan kanaat sahibi olunmaması gerektigini bilmeyen dallamalarla artık ugraşmayan insan.

hiç bir şeyi gizli degildir. aydınlığı da, hakikatperestliği de ayan-beyandır. anlamayan mallara cok da acıklama gerekmemektedir.
    (muvakkitzade sukufe nigar, 18.01.2007 22:17)
  23. Özellikle televizyonlarda ve medyada adam yerine konulan entellektüel kıyafeti giymiş fikri cücelerin varlığını gördükçe gözlerden neden bu kadar uzak durduğunu bir türlü anlayamadığım, birçok konu hakkında engin bilgisi ve doğru tespitleriyle Türkiye'nin en önemli aydınlarından biri olduğuna inandığım, gerek fikri yazıları gerekse romanlarıyla sağlam bir yazım ustalığına sahip olan ve schrodinger in kedisi adlı eseriyle Türkiye'deki ilk anti-ütopya romanına imza atmış olan güzide yazar...
    (golgi aygiti, 02.02.2007 13:30 ~ 13:31)
  24. aşağıdaki linkteki yazısı gerçekten alkışlanmaya değerdir.

http://www.zaman.com.tr/w...r/haber.do?haberno=501520
    (Dejavu38, 19.02.2007 10:39)
  25. işkenceci isimli küçük ama içerik olarak büyük bir kitabı vardır. türkiye'de insanların işkence yapan ve gören olarak nasıl rol değiştirdiklerini iyi irdelemiştir.
    (palta, 11.03.2007 09:49)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» 2008 yilinda hala darbe telaffuz eden yurttas » sozlukteki josh holloway sorunsali » ekmek arasi » gecmis » sehirlerarasi otobuslerde yasanan dumur olaylar » siyaset meydani » fenerbahce nin 3 yil ust uste sampiyon olmasi » kanla resim yapmak » epilog » adamin duburunden kil yolar » alaka » kim feenstra » malatya nin tarihi eserleri » george wilson » haydi gel bizimle ol » giyinmesini bilen erkekler » sony ericsson j220i » can ugurluer » feke nin tarihi eserleri » ryan gosling » dengir mir mehmet firat » ian somerhalder » michael jackson » bossek » andriy shevchenko » mansur forutan » sony playstation 3 » ilica nin tarihi eserleri » unlulerden duymak istenilen sozler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa