bugün

Bugün itibari ile 2010 bahar dönemi için başvuruların başladığı sınav zamazingosu.

Yüksek lisans kapılarını açan, öss sınavının daha mantıklısı.

2010 bahar dönemi için edit: Sınav ücreti 40 tl'dir. Başvurular ise Nisan ayının 2'sinde bitmektedir. Bilgilerinize.
bu yıl ikinci kez gireceğim sınav. saçma bir sınav demek istemiyorum zira sınavlara alışkın kronik öğrenci ben, daha saçma sınavlarda gördüm. kolay ama yorucu bir sınav. öyle yoğun oluyorsunuz ki sınav boyunca, su içmeye bile vaktiniz kalmayabiliyor. son bir hatırlatma; başvurular için yarın son gün, ilgilenenlerin bilgisine.
ilk denememde kazandığım fuzuli sınav.
he bitirdikte ne oldu? maaşa mı yansıdı? hayır? soranlara yaptım diyorum işte.
saçma sapan ösym kurumunun ve sistemin bir ürünüdür. çünkü insanlar alese akademik lisansüstü eğitim almak, yani mesleğinin bir dalında uzman olmak için girmekte, ancak bu sınav hiçbir meslekle alakası olmayan sorular barındırmaktadır. örneğin bir hemşirelik bölümü mezunu yüksek lisans yapıp uzman hemşire olmak için sınava girer. tüm üniversite hayatı boyunca yani minimum 4 sene yaptığı tek matematiksel işlem ilaç dozu hesaplamak olmuş ve matematiğin m'sini hatırlamıyorken, bu sınavda 80 tane matematik sorusu ile cebelleşmelidir. ne şimdi bu? nasıl bir mantık?o halde ne diyoruz. fuck the system!*
lisanüstü eğitim almak isteyen adaylara armutlu elmalı matematik soruları sorulan sınavdır.
"80 üzerinde not almazsanız, kimsenin umrunda değilsiniz" sınavıdır. burs almak için en az 80 alınmalıdır ki, üniversite seçimlerinde büyük rol oynamaktadır.

düzmece düzeltmece: efendim kolay diyorlar, doğrudur ancak zaman sorunu gerçekmiş... ancak bu sınava girmiş tecrübe edinmiş kişiler bu olayın ciddiyetini kavrıyor...
an itibariyle anlaşılmıştır ki; itü'nün gümüşsuyu yerleşkesi çıktıysa sınav yeri olarak, minder götürme imkânı gözden geçirilmelidir. çünkü ola ki teknik resim sınıfına düşerseniz, kıçınız o dandik küçücuk kare şeklinde ve direk dümdüz suntadan olan ekstra rahatsız taburelerin şeklini alacak, beliniz iki büklüm olacak ve kendi mallığınızdan kaynaklı uykusuzluğunuz üzerine eklenince, sınav çekilmez hale gelecektir. türkçe'de son 10 sorunun boş kalmasıyla höh dedirten hededir. doğru düzgün bir yerde, doğru düzgün bir uykuyla girilmesi tavsiye olunur.

bir de 2010 bahar sınavında (bugün) "lost"u türkçe sorusu yapmış, tebessüm ettirmiştir.ayrıca sınav öncesi kamuoyu yoklamasında benim gibi bir çok insanın da gayet amaçsızca girdiği anlaşılan, önceki "giri"lerde de belirtildiği gibi, paçasından saçmalık akan sınavdır.
ales için lost sorusu hazırlayan ösym yetkililerini tebrik ediyorum.
ahanda anneler yanıldı.. izle izle bundan soracaklar zaten sınavda... sordular lan.
sözel kısmındaki paragrafların oldukça uzun ve bazılarının kafa karıştırıcı olduğu, bir iki sorunun ciddi şekilde hatalı olduğu ve sondaki 10 mantık sorusuyla sınavdaki kişiye resmen kazık atmış sınavdır. sayısalı bilmiyorum çünkü çözmedim.
98 alma hedefiyle girdiğim ama 50 soru boş bırakarak çıktığım sınavdır * o neydi lan öyle. 40 mat1 sorusu için 95 dakika harcanır mı? harcanır. mat2 den gözüme kestirdiğim 10 soruyu yapabildim çünkü 5 dakikam kalmıştı. türkçeden 65. soruya geldiğimde başım dönüyordu ve farkettiğim tek şey önümde hoş bayanın güzel, aşağıya doğru kıvrımla inen sırtıydı. 6 saat uyku ve sıfır hazırlıkla girilirse böyle suratında patlar adamın. umutlar sonbahara..
nba playoffları yüzünden uyku düzenimin bozulduğu bugünlerde 2saatlik uyku ile girdiğim o uzun paragraf sorularında uyumamak için göz kapaklarımla savaştığım sınavdır. Ayrıca çok orjinal sorular da mevcuttur.
sınav bitiminde boyun tutukluğuyla evimin yolunu tuttuğum hede. zaman yetmemesi ne demekmiş ales sayesinde gayet net bi şekilde anlaşılabilir. zira matematik 17 boş, türkçe 7 boş ile bu olay kanıtlanabilir. ulan bi 10 dakika daha olsa neler yapmazdım ki dedirtti bu sınav.
daha okulu bitirmeme yıllar varken, insanın gözünü korkutan sınav.
şimdiden mi çalışmak lazım yani...
öğretici sınav bu bahar sınavında diyet yapmanın inceliklerinden,lost dizisine bilgi topu şeklindeki sınav öğretici öğeler bolca vardır.
almanca alles kelimesinin telaffuzu.
bilmece bulmaca tadındaki sınav.
çalışmadan sınava girenleri oldukça zorlayan sınavdı.. nerden buldunuz o onur denen çocuğun çizgi dizili sorusunu mesela..
herşeye eyvallah'da , sayı ağacının derecelendirilmesi de nereden çıktı dedirten sınavdır.

sayısal-1 soruları ilk dönemki sınava göre zordu.

türkçe'de son 10 soruya girmedim bile , ki onların girişkenlik katsayısının farkındaydım.

nobel ödülünün siyasi yönünden bahseden soru ilginçti.eski bayramları özleyen o şıllığın içinde bulunduğu durum neydi , onu pek çözemedim , duygusaldı hüzünlüydü falan ama küskün değil miydi , yoksa geleneklerden dem vurmasına rağmen geleneklerinden kopmuş muydu bilinmez...

albert camus'un önceden kaleci olduğu bilgisi de sınavın tek kazancı oldu.
iddaa kuponu doldurmayı bilen erkekler için oldukça güzel bir sorununda sorulduğu sınavdır.
bal petekli soruları, dizgili bulmacaları, zamanı yetiştiremeyen öğrencileriyle bir ales in de sonuna geldik.

harf fonksiyonlu soruda yanlış (mı) vardı. hırs yaptım. 10 dakika ayırdım. olmadı.
lost ile ilgili bir soru çıkmış. annem dedi*, ablam da o soruya gelemediğini söyleyince, 'nası yapmazsın akşama kadar izliyosun boşa mı gitti' diye azarladı.*
yanlış sorunun -ki bence soruların- kol gezdiği, metin sorularının bir önceki dönem sorularına istinaden daha kısa olduğu, lost' un sorulduğu, ağaçların dizildiği, bazı mantık sorularının cidden eğlenceli olduğu mantıksız sınav. ha mantıksız falan ama sınava girdim mi, evet girdim.
bir kişinin kapasitesinin göstergesi olan bir sınavdır. akademik eğitim almak yani yüksek lisans veya doktora yapmak isteyenlerin girmesi gerekli bir sınavdır. bazı üniversitelerde bu sınav puanının % 75 i kullanılır. yüksek puan alanlar, not ortalaması 3 ün üzerindeyse tübitaktan 2000 tl ye yakın bursa başvurabilirler. çok kitap okuyanlar sözel kısımdan yüksek bir başarı kazanabilir. sayısal soruların bazıları bilgi gerektirebilir. ancak zaman sınırlaması gerçekten de vardır. ne yazık ki onca üniversite eğitimi sonrasında eğitimine devam etmek isteyenlerin bu sınava girmek zorunda olmaları, devletin bu öğrencilerden para söğüşlemek için kullandıkları bir durumdur. nefes almak için bile sınava tabi tutacaklar bizi. dünyada böyle bir durumun yaşandığı bir başka ülke yoktur sanırım.
ismini her duyduğumda serbest çağrışım sonucu alis harikalar diyarının gelmesi.
2010 bahar doneminde yapilanin g.te girdigi sinavmis efendim kendisi.. kaynak? g.tum degil.. baskasinin g.tu.. girmedim zira ben bu sinava giren cikan hissetmedim yani.. baskasinin g.tunun yalancisiyim.. lan o degilde 2 cumle entryde 4 defa g.t diyebilmekte enteresan bir basari hikayesi oldu benim acimdan.. tabi g.tumun bu basaridaki katkisini da es gecmemek lazim.. beynimden cok emek sarfediyo sonucta.. canim g.tum benim... 7 olmuş.