bugün

Unumu eleyip eleğimi astığım sınav. Keşke bununla bitse her şey ama hiç bir şey olduğu yok bununla okula girmek haricinde. Asıl mesele kpss, geçin ales'i yüksek lisansı. Çok okumak istiyorsanız sonra da yaparsınız masterı.
Sonuçları sürpriz bir şekilde bugün açıklanmış olan sınavdır.

Herkese hayırlı olsun.
Şubatta başvurdum aq sınavına, hala giremedim ve yine giremeyeceğim.
Ağustos’ta yaptılar onda da karantinadaydım.
sözlükte sağlık kategorisinde ele alınmış sınavdır, ne alaka amk. *
aynı zamanda girmek istediğim sınavdır, okuduğum bölümden farklı bir bölüm ve farklı bir üniversitede yüksek lisans istiyorum, çok ağır olmayan bir bölümden.
Bu sınav 6 aralık değil de 30 kasımda denseydi şans eseri ertelenmeyecekti. Çünkü kısıtlamalar ilk kez tam da alesin olduğu hafta başlıyor. E sorarım o zaman daha dün 30 binlerde vaka yok muydu? Yapacağınız ise ben sizin. Korkan girmesin sınava. Zaten mecburi değil.
Ne zamana ertelendiği meçhul sınav. Bekliyoruz efem.
(bkz: ales de souza)
Ertelenmemiş olan sınav. Ülkenin nasıl boktan bir yer olduğunu gösteriyor alınan bu karar. Ulan maskeyi çıkarttığın sınavın nesi güvenli. Neyse. Ben gerçek anlamda bu ülkede bu şartlar altında yaşamaktan o kadar o kadar ve o kadar yoruldum ki...
ALES (AKEDEMiL PERSONEL ve LiSANS ÜSTÜ EĞiTiMi GiRiŞ SINAVI)

Olarak adlandırılan yüksek lisans yapmak isteyen kişilerin girdikleri sınavdır. Yüksek lisans alımlarına etkisi en yüksek olan ALES sınav sonucudur.
google a girmeye üşendim ya. şimdi ales e giricem bide yabancı dil sınavına giricem. ama ne zaman girmem gerektiğini bilmiyorum. süreç nasıl işliyor? sınavlar ne zaman?
sıfır mat bilgisiyle 6-7 banko azıcık çalışma ile 20 rahat yapılırdı. sözel de kafi gibiydi. len kendimizi yüksek yapcaz bakam. olur gibi. dayıya yeğene kadro olmazsa tabii eeeheheheh.
lisansüstü mülakatı için konuşuyorum;

referansı olana 65-70'in yettiği, referansı olmayana 90 olsa boş olan sınav.

çoğu üniversite genellikle kendi öğrencisine öncelik tanıyor.
Kural gibi bir şey bu.

ALES 70 olana bir verir mülakat 90, 95.
ales'i 90 olana da bir 55-65.
geçmiş olsun. *
Türkçe konusunda sıkıntı yaşadığım sınav, önerilere açığım.

Cahil kıza bir yardım edin, sevinsin yavrucak.*
Nisanda girebilirim sinavi. Bi kemiksiz 83 yaparim gibi duruyor. Bakalim.
(bkz: #43860774) .
Yüksek lisans gerekliliği olarak ne kadar saçma olsa da bir ösym müdavimi olarak girdiğim en lezzetli sınav buydu diyebilirim.* en ufak bir ezber yok, konu yok.

tarza aşina olmak için birkaç deneme çözdükten sonra girmemek için hiçbir sebep yok. mis gibi.

keşke hiçbir alakasının olmadığı alanlarda uzmanlaşmak isteyen birine dahi zorunlu tutulmasa tabii, o kısım cidden kusurlu.
hiç çalışmadan girip 65 aldığım yüksek lisans için üniversite enstitülerinin istediği sınav. iyi enstitülerin istedikleri ales puanı yüksek olur, dandik okulların düşük olur.

gerçi yüksek lisansa kabul edilmeniz için ales'den o okulun istediği puanı almış olmak da yetmiyor. mülakat diye bir şeye giriyorsunuz. popstar jürisi gibi hocalar karşınıza dizilip size ahiret soruları soruyor. muhtemelen torpilli öğrencileri alıyor, gerisini sepetliyorlar.

ben 65 puan ile marmara üni sosyal bilimler enstitüsü üretim yönetimi yüksek lisansına başvurdum. mülakata çağırdılar ama gerizekalılar internet sitelerine mülakat değil, sınav yazmışlar. ben kalem silgi alıp gittim. lan bir gittim, herkes takım elbise, grand tuvalet gelmiş. ben uzun saç, küpe, saç sakal karışık, deri ceket, elde kalem silgi... sordum ne iş la bu herkes takım elbiseli diye? "abi mülakat bu, sen niye böyle geldin?" dediler. sıra bana geldiğinde de zaten salona o halde girdiğim anda jürideki hocalardan birinin ismimin üzerini çizdiğini gördüm zaten. baktım sıçtık, bari sıvayayım dedim, mesela hocanın biri "en son hangi kitabı okudun?" diye sordu. ben de fantastik edebiyat seviyorum, yüzüklerin efendisi, hobbit, en son yine tolkien'in "yitik öyküler" eserini okudum filan diye cevaplar verdim. sonuçlar açıklandığında yükseklisans hakkı kazananlar listesinde adım yoktu. iyi ki de olmamış. şu anda yaptığım işlerle, çalıştığım sektörle en ufak bir alakası bile yoktu üretim yönetimi bölümünün. haybeye 2 sene sinir stres yaşayacaktım. askerlikten kaçmak için de değmez o sinir strese.
çok zor geliyor be sözlük çalışması, dedirten sınav. yani kpss’den istediğini alıp işe güce kavuşmuş bir insan olarak hazırlanacaksın gireceksin süreyi yetiştireceksin de 85 üzeri puan alarak yüksek lisansa başvuracaksın…

terzi kendi söküğünü dikemiyor. beni motive edecek iyi bir eğitimci bulmam lazım sanırım.
güncel Önemli Başlıklar