aldim sehir kizini 

kapat
  1. erkan ocaklı tarafından seslendirilen bir karadeniz türküsü. sözleri şu şekildedir:

anam söyledi bana uşağım köyden evlen
    öyle vasiyet etti sana rahmetli deden
    aldım şehir kızını namaz kıldıramadım
    çürüdü lahanalar yemek yaptıramadım

affet beni babam dinlemedim sözünü
    yemek yapar unutur yemeğinin tuzunu

kot pantolon yamalı gezmek ister havalı
    seni aldım alalı kalmadı dünya malı

eridi de kalmadı yüreğimin yağları
    onun yoluna verdim bahçeleri bağları
    #1791365 (ernest everhard, 19.06.2007 18:47)

© 2008 - uludağ sözlük

aldim sehir kizini başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aldim sehir kizini ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aldim sehir kizini nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» we rise » nietzsche agladiginda » sungur savran » ihsan oktay anar » erkeklerin guzel kadin zaafi » hakan celik » ezoterizm » 10 ekim 2008 gorukle deki jandarma hareketliligi » minibuscu laflari » umit davala nin galatasaray dan kovulmasi » uludag sozluk te hic gelisme olmamasi » aslan » medicine wheel » desmodus rotundus » turk bankalarinin guvenilirliginin artmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ridvan dilmen » ask kazandirir » ataturk un karga kovalarken olmesi » polis henuz devrim ve cumhuriyetin polisi degildir » red alert 2 » timucin esen » kominist » feridun duzagac » sar » istinye park » zit goruslere arti oy veren yazar » hazreti muhammed » karl marx ve friedrich engels » asansorde bir basina yapilanlar » bekaret onemsizdir diyen erkek