aksaray 

/ 2
kapat
  1. hayatımın yaklaşık olarak hepsini geçirdiğim, allahım ne olur kurtar beni bu ilden dediğim, yol ortasından yürümenin adet olduğu yegane ilimiz. her ilde yapabilirler bunu!!!
    #2621833 (cofdi, 23.11.2007 17:26 ~ 17:27)
  2. gurbetçi sayısı,nüfusunun iki katından fazla olan bu yüzden yazları hiç görülmemiş bir kalabalıgın toplandığı; mecburiyet caddesi üzerinde yürüyen insanlardan meydana geldiğini her fırsatta hatırlatan güzide anadolu şehri.

ıhlara vadisi ve hasandağı bu şehrin en görülmeye değer güzellikleridir.
    #2918593 (iktidarsiz jigolo, 30.01.2008 12:53)
  3. nsanlarının tuhaf olduğu ama yinede sevdiğim memleketim.başka şehirlerde yolun ortasında yürüyen birini görürseniz bilin ki yüzde doksan aksaray'lıdır.arabayla giderken yolda yürüyen bir aksaray'lıya çekilmesi için korna çalmayın sakın küfür yiyebilirsiniz.en iyisi o yoldan çekilene kadar arkasından yavaşça takip etmek ve varlığınızı bir şekilde hissettirmek.yaz aylarında gurbetçilerin gelmesiyle nüfus resmen(abartmıyorum) ikiye katlanır.paris sokaklarında göremeyeceğiniz arabalar memleketimin bol kasisli caddelerinde altlarını vurmadan geçme çabasındadırlar.gurbetçilerden camilere,aksarayspora v.s'ye yardım toplamak artık adettendir.hatta sırf bunun için belediye başkanları özellikle gurbetçilere ziyaretlerde bulunurlar.An itibariyle belediye başkanı olan Nevzat Palta tam bir reklam meraklısıdır.öyle ki kanalizasyon çalışması tabelasının altına bile ''aksaray belediye başkanı nevzat palta'' yazısını ekletmekte herhangi bir beis görmez.eğer yolunuz düşerse görmeden gitmeyin diyeceğim yerleri ıhlara vadisi,selime,hasandağı,mamasın barajı,saratlı kasabası(şarabı meşhurdur).
    #3116085 (neokurumneyazarim, 09.03.2008 21:11 ~ 21:20)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

aksaray başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aksaray ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aksaray nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» animal instinct » anozognozi » radyo limon » antiochia ad tavrum » spanish lesson » masal » antrofobi » tribalenfeksiyon » sozluk yazarlarinin yurdum insanini yansitmamasi » pulemjot kalashnikova » eksi sozluk te basligi var » nezle otu » hitler ve siyonistlerin iliskisi » ferhat gocer in takim elbisesi » solipsizm » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hilal » stop hammertime » maslak opet » buyuk ortadogu projesi » inkpinkzink » prescott » aczimendi » turban takmadan cennete gidecegini sanan zavalli » le phallus » mac izlerken dusunulen soruyu cevaplayan spiker » alice cooper » randy rhoads » marionette » anestezi » azalmis icgoru