akp nin her seyi ozellestirme meraki 


/ 2
kapat

  1. ikitidar yanlıları tarafından sebebi ''kurumların devlet kontrolünde kendi kendini yenileyememesi'' olarak gösterilen iktidar politikası. bu itiraf devletin acizliğini anlatmaz mı allah aşkına?
    (bkz: kemal bak bi satcak başka şey var mı)
    #2143999 (hiccup, 16.08.2007 16:29 ~ 19.08.2007 13:51)
  2. atamız dan kalan yagane devlet kuruluşlarını iyileştirmek yerine üç kuruş paraya elden çıkarmaktır.
    çünkü kolay olan budur ve bazı kimselerin kesesi dolar. *
    #2145313 (turkerr, 16.08.2007 21:14 ~ 21:16)
  3. (bkz: ülker türkiye cumhuriyeti)
    ÜLKER KÜÇÜK KALDI
    (bkz: MiCROSOFT TÜRKiYE CUMHURiYETi)
    #2145318 (yalnis, 16.08.2007 21:15 ~ 21:16)
  4. imf politikaları ile paralellik göstermektedir.
    #2145321 (LocK, 16.08.2007 21:15 ~ 23:16)
  5. (bkz: ozelleştirilme fobisi)
    #2145341 (mysterious, 16.08.2007 21:21)
  6. yabancıların ülkemiz üstündeki hakimiyetini artırmak için yapılan bilinçli bir harekettir.
    #2145352 (Lynx, 16.08.2007 21:24)
  7. akp nin bu merakı dünyadaki bütün piyasa ekonomilerinde var.

    yaa öyle mi diyenlere:

    peki piyasa ekonomisi ne ?
    peki türkiye'nin yüzyıllık projesi olan ab ne ve özelleştirmede hangi noktadalar?
    peki muasır medeniyet diye işaret edilen uygarlıklar ne ve onlar hangi ekonomik stratejiler izlemekteler?
    türkiye cumhuriyeti devletinin rejimi ne ki özelleştirme politikasının absürdlüğünden bahsedebiliyoruz?! yok madem karşısınız bunun biraz da türkiye'mizin kabul ettiği yönetim anlayışıyla bağdaştırmak zorunda değil miyiz?.(kısa bir örnek: ulan biz komünist miyiz "özelleştirme" nin mantığından bahsetmeden mantıksızlığına geçiyoruz?!)

    aa bak bunlar adam gibi sorular oldu şimdi. şişşşt sen ordaki bunları bil de gel...

    merak beraberinde keşfi getirir. yalnız başlıkta keşif değil kesif bir bilgisizlik kokusu var.

    (bkz: biliyorsan konuş ibret alsınlar)
    (bkz: bilmiyorsan sus adam sansınlar)
    #2146727 (aynalı baba tutkunu, 17.08.2007 01:22 ~ 20:59)
  8. şirket özelleştirdikçe vatandaşın götünü daha da genelleştiren, gelen yabancı sermayenin giden yabancı sermayenin vurup kaçmasına neden olan meraktır kendisi.
    #2146845 (nukleermalkav, 17.08.2007 01:40)
  9. devletin temel görevinin aslında ülkeyi korumak ve yönetmek olduğu düşünülürse özelleştirme devletin çıkarlarına uygun bi politikadır.
    yolsuzluk ülkenin kalkınmasının önüne geçtiği sürece de izlenilecek tek yol malesef budur.

    not:ki ben değilim akp li.

    sonraları gelen edit:elbette deliler gibi kar yapan süper müthiş kurumlar özelleştirilsin değil,yolsuzluk ve benzeri bir takım sebepten ötürü kurumların faaliyetinin kısıtlanması veya iyi hizmet verememesi halinde özelleştirilmesidir mantıklı olan.e tabi iktidar da bütün gelir kaynaklarını satmayacak kadar monopoly oynamasını biliyordur elbet..
    #2146936 (pister, 17.08.2007 01:59 ~ 02:35)
  10. Genelin oyuyla övünüp duran partinin anlamsızca özele kayması politikasıdır. Aslında anlayan anlamaktadır.
    #2146959 (heathcliff, 17.08.2007 02:05)
  11. amaan olsundur. içelim özelleşelimdir.*
    #2147096 (Kuresel Ashirma, 17.08.2007 02:47)
  12. insanı, "şu ankara'yı da özelleştirseler de kurtulsak" gibi fantazik fikirlere sürükleyen merak.
    #2147207 (milistr0ke, 17.08.2007 03:22)
  13. hayır o değil millet vatanperver kesildi devlet kurumlarının davasını güdüyor yahu. o örnek gösterdiğin fransız telekomu fransa'nın telekomu. türk telekom özelleşmeseydi senin 256 lık sınırsız internetin 1024 olur muydu, cep telefonu sektörü rekabete açılmasaydı sen seçtiğin arkadaşlarınla 5 dakikası 1 kontöre konuşabilir, istediğine istediğin kadar bedava mesaj yollayabilir miydin, her türlü işi asık suratla, binbir türlü afra tafrayla yapan, öğle tatilinden 15 dakika geç gelip utanmadan bir de yüzüne laf eden personel yüzüne karşı gülümser miydi bir düşün bakalım? ya bu söylediklerim kötü şeyler, bize yaramıyor; ya da burdaki tek akıllı benim.

    tanım: çok güzel bir meraktır. ben bayılıyorum.
    #2147253 (hayvan eti yemiş, 17.08.2007 03:45)
  14. maliyeci gözüyle bakılırsa özelleştirme güzel bir olay, vatansever gözle bakarsak b.k gibi bir olay. biz yinede maliyeci gözüyle bakalım tamam herşey süper özelleştirme yapılıyor, iyi hoş ama bu cihazlar kime satılıyor? bunların çoğu gizli kapaklı işler. kaça satılıyor? bir çoğu gizli kapaklı işler. işte bu sebepten çok şerefsizce olan bir meraktır.
    #2147268 (TTTDDD, 17.08.2007 03:56)
  15. maliyecilerin vatan haini olduğunu bize öğreten merak. iyi ki maliye yazmamışım tercihlere ha..
    #2147297 (hayvan eti yemiş, 17.08.2007 04:10)
  16. türk telekom, Arap'ın.

    telsim ingiliz'in.

    kuşadası limanı israilli'nin.

    izmir limanı Hong Konglu'nun.. .

    başak sigorta Fransız'ın.

    adabank Kuveytli'nin.

    iett Garajı Dubaili'nin.

    avea Lübnanlı'nın.

    petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...)

    rakı , Amerikalı'nın.

    finansbank Yunanlı'nın...

    oyakbank Hollandalı'nın.

    denizbank Belçikalı'nın.

    türkiye finans Kuveytli'nin.

    teb Fransız'ın.

    cbank israilli'nin.

    mng bank Lübnanlı'nın.

    alternatif bank Yunanlı'nın.

    dışbank Hollandalı'nın.

    şekerbank Kazak'ın.

    yapı kredi'nin yarısı italyan'ın.

    turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

    beymen'in yarısı Amerikalı'nın.

    enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n.

    garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.

    eczacıbaşı ilaç, Çek'in.

    izocam, Fransız'ın.

    TGRT(fox) Amerikalı'nın.

    demirdöküm Alman'ın.

    döktaş Fransız'ın.

    süper fm Kanadalı'nın.

    Hepsi TÜRKtü.

    Sadece 4.5 yıl önce.

    edit: merhaba sözlük, işbu entry'yi sanırım bir gazeteci de köşe yazısında izin almadan, alıntı göstermeden kullanmış, bir kaç forumda, şurada burada yayınlanmış falan. biline ki, bu yazı tamamiyle benimdir. övünmek için falan söylemiyorum, zaten bence öyle çok ahım şahım bir yazı değil ama, intihal yapmış gibi gözüken taraf ben olmak istemem doğrusu.

    geçen hafta mail box'ıma, başka bir ismin imzasıyla "olm şunu bir okusana ne doğru yazmış adam" diye geldi ulan bu yazı, ayıp değil mi?
    #2739765 (chaotic good, 24.12.2007 15:22 ~ 01.04.2009 04:39)
  17. türk halkının akıl ve sabır sınırlarını öğrenme ihtiyacından kaynaklanan meraktır.
    #2743079 (kelmajeste, 25.12.2007 03:08)
  18. türkiye ye has şekilde yürüyen işlerden yolunu bulan akp lilerin yapmaktan haz aldığı olaydır. nedir bu türkiye ye has şekil;

    akp li bir bakanın dıdısının dıdısı nasıl olmuşsa bir anda bir şirket kurar yada yıllardan beri bir konfeksiyon işinde dikiş tutturamamış şekilde yaşamaktadır. e ama olur mu ? hem bakanın dıdısının dıdısı olacaksın hemde orta halli bir konfeksiyon olacaksın.

    (bkz: yürü ya kulum)

    ihalelere biranda bu dandirik firma girmeye başlar ve hiçbir teminat olmadan ihaleler o firmaya gider * sonrasında hızını alamaz bu firma bütün işlere dalar. türkiye de ne yapılacak devlet yordamıyla orada bitmiştir herkesten önce çünkü artık ihaleleri bile o düzenliyordur. kapalı kapılar ardında onlar rakip kızıştırıp işe yaramayan işlerden şu kadar dolar ile çıkarız diyip durduk yerde * para kazanırlar. sonra bi bakmışsın türkerler işbitirmede başı çekiyor.

    http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=14201
    http://www.milliyet.com.t.../09/13/ekonomi/eko09.html
    .
    .
    .

    işte böyle başlar bu özelleştirme denen şey telekomda gider tüpraş da gider demir çelikte... (bkz: unuttun mu)

    ve ekonomik destek herkesi ihya eder akp kendi zenginlerini oluşturur.

    http://pardiipsiz.blogcu.com/4351879/
    #2743095 (chatin, 25.12.2007 03:19)
  19. birinin onlara fazla merağın iyi sonuçlar vermediğini söylemesi lazım.
    #2743111 (eageans, 25.12.2007 03:31)
  20. bir ülkenin özelleştirmemesi gereken en önemli alanlardan birisi haberleşme sektörüdür. bak yine sinirlendim lan dingil sen gel türk telekomu sat sonra haberleşme alanında istihbaratlar neden yetersiz diye ortalarda bağır dur ya bu nedir yaa bir ülkenin iletişim kurumunu pazarlamak.

    şu anda üç çeşit ekonomik sistem bulunmakta

    karma ekonomi (özel sektör-devlet)
    piyasa ekonomisi (yalnızca özel sektör)
    merkezi otorite (yalnızca devlet)

    bak şimdi arkadaşım bu üç sistemden en yaygını bilindiği gibi karma ekonomi. piyasa ekonomisi tam anlamıyla hiç bir ülkede yok ancak verileri bir gözden geçirince vahim bir durumla karşılaşıyoruz, bulgaristan ve "türkiye piyasa ekonomisi yolunda en öndeler."

    özelleştirme tabi ki olacaktır karma ekonominin temellerinden birisidir. çin de de özelleştirme git gide artıyor ama çin ne yapıyor? devletin garantörlüğünde özelleştirmeler yapıyor bu ne demek? yani "ben sana bunu satarım arkadaş ama bende senin ortağın olurum" ama bizde durum "parasını ver hayrını gör anlayışı.

    yazdıklarım demogoji değildir gerçekten bir ülkenin devlete ait bankaları, yine devlete ait iletişim-haberleşme-ulaşım kurumları özelleştiriliyorsa o ülke ciddi bir kaosa doğru sürüklenmektedir.

    bu konunun neden vahim olduğunu anlamak için o bizi satın alan şirketlerin geldiği ülkelerdeki özelleştirme yüzdelerine bakmak yeterli olacaktır.

    neyse bir kaç dipnot:

    --spoiler--
    Özelleştirme uygulamaları içinde KiT'lere ait yarım kalmış tesis veya işletmelerin bir bölümünün satışı, bir bölümünün de defter değeri üzerinden ilgili kurumlara devri yapılmıştır. Bu suretle tasfiye edilen işletme ve tesislerden 1997 yılı sonuna kadar 26,1 milyon dolar gelir elde edilmiştir Ayrıca 1993 yılından itibaren Süt Endüstrisi A.Ş., Yem Sanayii A.Ş., Et ve Balık Ürünleri A.Ş., Sümer Holding A.Ş., Deniz Nakliyatı T.A.Ş., Petkim, Türkiye Denizcilik işletmeleri, TURBAN, THY A.O., ORÜS, TESTAŞ, ÇiNKUR, ÇiTOSAN, KBi, KÖYTEKS ve Sivas Demir ve Çelik A.Ş.'ne ait tesis ve varlıkların satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu satışlardan elde edilen gelirler 531,1 milyon dolar olup toplam tesis ve varlık satış gelirleri 9.6.1998 tarihi itibariyle 557,2 milyon dolara ulaşmıştır.
    --spoiler--
    #2743117 (lost control, 25.12.2007 03:35 ~ 03:55)
  21. özallaşma isteğinden de kaynaklabilecek meraktır. menderesleşmek mi ?
    #2743121 (kelmajeste, 25.12.2007 03:39)
  22. ha şu görüşteki arkadaşlar da vardır büyük ihtimalle, eğer özelleştirme olmasaydı rekabet ortamı olmazdı internetin hızı artmazdı bedava mesaj atamazdın bik bik bik. arkadaşım canımın içi kimse özelleştirme karşıtı değil ama özelleştirdiğin şeyin ne olduğuna bir bak!! nasıl özelleştridiğine bir bak!! devlet garantörlüğü veriyor musun? yoksa üç-beş yıllık karına mı satıyorsun iyice gözden geçir!! karma ekonomi demek her b.ku özelleştirmek demek değil. bu ne demek "babacım ben bu alanda halka hizmet sunamıyorum elime yüzüme bulaştırıyorum ne yapalım satalım a.k" al bu kadar da pislik ve basit bir mantıktır.

    (bkz: piyasa ekonomisine geçtikte haberim mi yok)
    #2743124 (lost control, 25.12.2007 03:43 ~ 03:44)
  23. parayı ceplerine indirdiğini sanan gençler için bir yanılsamadır. merak falan değildir, zira ellerine verilen ülke borç batağında bir ülke. ali babanın mağarasını bulup da kalkınacağımız yok herhalde, hayalperest olmamak lazım. meraklı bildiğiniz hükümet görevlileri sayesinde şu sıralar istanbulun dört bir yanına raylı sistem döşeniyor efendim. bu, mesleğim gereği çok sıkı takip ettiğim bir konu olduğu için bunu örnek veriyorum. 70lerin başından beri yapılması planlanan, nazım imar planlarında yer alan, pek sayın bedrettin dalanın dalıp da geri çektiği kartal kadıköy metrosu şu sıralar inşaatı devam eden çalışmalardandır. marmaray projesi netekim, ne kadar burjuvalar bok atsa da istanbul trafiğinde şahsıma çiftetelli çektirtecek bir projedir. ümraniye-üsküdar metro hattı, ümraniye yolunu her gün tepenlerin hayat kalitesini ve iş verimlerini inanılmaz arttıracağına inanıyorum. geçen 2 sene içinde maltepe ve civarına onlarca kavşak yapıldı, biraz sıkıntı çektik ama şu an süper işliyor o kavşaklar, her gün birerbir şahidiyim.

    bunlar sadece istanbulun belli bir kesmine ait çalışmalar. bunlar 6-7 sene önce istenilseydi bile yapılamazdı efendim, cep delik cepken delik idi. "vay onu atamız kurdu" deyip de, sanki manda altına girmişiz gibi "devlet elden gidiyor" geyiği yapmak yersiz. çoluğun çocuğun açsa, kolundaki saati satarsın gene onu doyurursun, yalan mı? vay bu saat bilmemnerden kaldı demezsin.

    diyeceğim, bu projeleri kimse babasının hayrına yapmıyor, bütçe lazım. baba gibi bütçe. "yapmasınlar kartal kadıköy metrosuymuş ne gerek var" diyenleri mercedesleriyle en kısa zamanda kartala bekliyorum, 10 kmlik yolu otobüsle nasıl 2 saatte tepiyorum kendilerine göstermek isterim.
    #2743147 (forever young, 25.12.2007 04:07)
  24. (bkz: bir halk meydanı vardı ne oldu ona)
    (bkz: iş merkezi oldu)

    *
    #2743149 (lost control, 25.12.2007 04:10 ~ 04:11)
  25. akp'ye has bir merak değildir. eğer ki seçimlerde başka bir parti hükümeti kurabilseydi, aynı şeyleri o da yapacaktı. belki kendisine yakın isimlere satacaktı ama gene genel mantalite bir gıdım farklı olmayacaktı. kaldı ki 12 eylül ve turgut özal'dan bugüne gelen hükümetler de özelleştirmeye çalıştılar devlet şirketlerini. satılan şirketlerin fazlalığı küresel likidite diye tanımlanan son 5-10 yılın olgusunun sonucudur. talep arttı.

    ayrıca şirket sahiplerinin etnik kökeninin önemi ne var ki? aydın doğan tc pasaportuna sahip ancak sahip olduğu ana akım basın-yayın kurumları 9-11 sırasında abd'den çevirme canlı yayın yapmadı mı? veya yörsan daha mı az kapitalist? türk şirketleri daha mı çok pay-sosyal hak veriyor çalışanlarına? aynı ekonomik sömürü altyapısı devam ediyorken artı değeri cukkasına türk patronlar atsın'ı savunmanın pek bir anlamı yok.
    #2743150 (shame on you crazy diamond, 25.12.2007 04:11 ~ 04:12)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

akp nin her seyi ozellestirme meraki başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. akp nin her seyi ozellestirme meraki ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu akp nin her seyi ozellestirme meraki nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about akp nin her seyi ozellestirme meraki. Copyrights of the articles are belong to their authors.