bugün

şimdilik olmayan icraatlerdir. olur da süper ligin yayın ihalesini trt'ye verirlerse o zaman bir şeyler düşünürüm. oy vermem ama ona göre.
büyük bir yaratıcılık örneği göstererek otobüs biletlerinde yapılan sahteciliktir.
kırk yıl düşünsem o kadar küçük hesapları akıl edemem. bravo valla.

http://emedya.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=46414
kemal unakıtan gibi dürüst(!) - çalışkan(!) - başarılı(!?/@) çalmayan(!!!!) isimlerin türkiye'yi yönetmelerine izin verilmesi.

hatta o kadar dürüst ve başarılıdır ki kaçak durumdaki villasını yasal hale getirmedi, çocuklarına şirketler kurmadı. zaten o yumurta çiftlikleri aslında kendilerinin değil. yumurtaları ise huriler getiriyor.
eğer yaparlarsa bir dahaki seçimlere katılmamaları.
çok kalkınmış bir şeriat ülkesi olacağımız gerçeğini görmezden gelip haklarını yememek lazım tabi.
halki opmesi buna karsilik halkinda onlari sevmesi.
anayı da alıp gitmek konusundaki karşı koyulmaz ikna kabiliyeti. *
(bkz: akp yi yiyim sana bisey olmasın)
(bkz: düşünüyorum bulamıyorum)
zina yasasidir. bence cagin yasasini getireceklerdi ama bir zumre buna karsi cikti.
meclise imam hatipli doldurmalari. istiklal mahkemelerinde asilmis insanlarin torunlarini ulkenin basina gecirmeleri. osmanli devletinden vahdettin politikalarindaki gibi ulkeyi somurgeci devletlere acmalari.
-türk lirasından altı sıfır atılması.

iyi bir icraattı.
cok dogru sözdür. adamlar bir numarali atatürk, cumhuriyet ve rejim düsmani olsun hemde yüzde 47 gibi kiskanilacak derecede oy alsinlar. askerlerimiz evlatlarimiz bininin biri bes para etmezler icin ölsünler sen daha orduyu , cumhuriyeti karsina al vede sus, buna ragmen ülkenin yarisini arkana al. helal olsun ne dessas ne piskinmissinizki bu milleti uyutmussunuz.
sosyal güvenlik reformu. fakat yazılanlara bakıldığında bu reformun bir sağlık reformu olarak algılandığını görmekteyim, ki bu yanlış bir kanıdır. zira bu reformla farklı sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi sigortalıların adil bir şekilde sosyal güvenlik hizmetlerinden yararlandırılması sağlanmıştır. sağlık hizmetlerinden adil bir şekilde yararlanma ise bu reformun sadece bir parçasıdır. ayrıca reformla birlikte tek bir kurumsal çatı oluşturulmuş, bununla da hizmet sunumunda etkinliğin sağlanması amaçlanmıştır. yapılan bu reform etkisini uzun vadede gösterecektir. bütçeden sosyal güvenlik açıklarına aktarılan kaynak düşüldüğünde bu önemli bir reformdur.
okul kitaplarını bedava vermesi ve kira öder gibi ev sahibi olmak.
ülkeyi mükemmel sekilde satislari. daha iyi satilamazdi. helal olsun. bir dahaki secimde oyum kesin akepe'ye. diger mükemmel icraatlarini baskalari yazmis zaten.
hakkını yemeyelim gençlerin.
çalışıyorlar.
elbette maşallahları var
unakıtan'ın, gökçek'in ve provokatör çiftçiye haddini bildirmiş pek sayın erdoğan'ın.
hakkını yemeyelim gençlerin.
abd, ab ve israil'in menfaatleri için gece gündüz çalışıyorlar.
zaten akp bu icraatlarden payını fazlasıyla aldıgı için hakkını yemek gibi bir durumun söz konusu olmadıgı icraatlardir.
(bkz: yolsuzluk icraatlarindaki pişkinlik)
(bkz: % 46 8)

iyi oy valla.
başka mı?

başka ne aranabilir densiz?
istikrarlı bir ekonomik büyüme;

bunun altında yatan nedenlere de bakmak gerekiyor. kimileri yüksek faizden bahsediyor, ülkeye çekilen sıcak para ile ekonomik büyümenin gerçekleştiğinden bahsediliyor. bu doğrudur fakat son açıklanan büyüme rakamlarına göre ise ihracat artışından kaynaklanan bir ekonomik büyüme gerçekleşmiştir. herşeyin bir anda olmasını beklememek lazımdır.

kimileri de artan borç stoğundan bahsetmektedir. devlet 3 şekilde kaynak yaratır. bunlardan birincisi vergilerdir. vergi oranlarını bir noktadan sonra arttırmak hem kayıtdışılığa neden olur hem de yatırımları caydırıcı bir etkiye sahiptir. bir de popülist nedenleri de vardır vergi oranlarının arttırılamamasının bu da oy kaygısıdır.
bir diğer kaynak yaratma şekli ise emisyondur. yani devletin karşılıksız olarak para basmasıdır. bunun kullanılamamasının sebebi ise, karşılıksız para basmanın enflasyonist etkisinin olmasıdır. kronikleşen enflasyonla mücadele eden bir hükümet ve merkez bankası emisyonu tercih edemeyecektir. geriye kalan son şık ise kamu kesiminin borçlanarak kaynak yaratmasıdır. bu noktada önemli olan borçlanmanın ne şekilde yapıldığıdır. akepe hükümetinden önce 3 aylık ve aşırı yüksek faizli devlet bonoları çıkarılarak borçlanma yapılıyordu. akepe hükümeti ile faiz oranları görece olarak düşmüştür. bu faiz oranlarının yüksek olmadığı manasına gelmemekle birlikte bir önceki döneme kıyasla bir iyileşmeden söz etmek gayet makuldur. artık devlet bonoları daha uzun sürelidir. bu da borçların ödenebilirliği açısından devletin elini bir nebze rahatlatmaktadır.

akepe döneminde yapılan icraatlardan bir tanesi de faiz dışı fazla oranı ile kamu kesimi borç stoğunun milli gelire oranı %90 lardan % 60 lara inmesidir. teoride bu oran borçların geri döndürebilirliğini gösterir.
(bkz: 22 temmuz 2004 hizli tren faciasi)
-350 vekile sahip olup istediği şekilde at koşturmaları halkın diğer kesimini yok saymaları,
-cumhurbaşkanı seçimini krizxe dönüştürmeleri,
-kanla kazanılmış toprakları parayla satmaları (bkz: kıbrıs)
- kıt kanaat geçinen öğretmenlerin ek derslerini kesmeleri,
- abd ye nota verememesi (bkz: türk askerinin başına çuval geçirilmesi)
bu böyle gider...
irtica ve terör .
hakkını yememek lazım...
(bkz: rüyanda görsen inanma) * * *