akp hukumeti nin guneydogu paketi 

kapat
  1. yine kürt sorununu sadece ekonomik nedenlere bağlayan zihniyetin 'sözde' çözüm paketi.
    kardeşim ( bak yine de kardeşim diyorum ) şunu artık iyice anlayın,kürt sorunu salt ekomomik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmamıştır ve sadece ekonomik açılımlarlada çöz-zü-le-mez!!! güney ve doğuanadolu da var olan ekonomik sıkıntılar kürt sorununun sadece bir ayağını oluşturmaktadır.oradaki asıl sorun;batıda da var olan açlık,işsizlik v.b. ekonomik sıkıntıları bi kenara bırakırsak kültürel ve politiktir.şu bölünücez,ayrılıcaz,azınlıkta kalıcaz,3 çocuk doğurun safsatalarını bir kenara bırakıp,yöre halkının istediği, dilini özgürce konuşabilme,eğitim kurumlarında seçmeli dahi olsa anadilde eğitim hakkı,ötekilileştirilmeme yani adam yerine konma taleplerini yerine getirmeden istersen her köye bir fabrika aç,haftada bir düzenli olarak k.ırak'a gir elde edeceğin sonu kocaman bir '0' olacaktır,olmuştur da ve olmayada devam etmektedir.
    #3128211 (huznun isyan olsun, 12.03.2008 16:32 ~ 13.03.2008 16:40)
  2. mevcut kapanma davasından nasıl etkileneceği merakla beklenen ve bir anda gündemden düşen proje. kapatma davasının üzerine eşiği çoktan geçen ekonomik dalgalanmanın da eklendiği son günlerin iç gündeminde akp hükümeti, yaşananları değerlendirirken bir yandan da gap'ın üstüne geniş bir yelpazede cila geçecek olan bu pakette şunları hedefliyormuş;

* iki büyük baraj ve yollar yapılacak. Sulama kanalları sistemi kurulacak.
    * Baraj yapımına, proje planlarının iki ay içinde tamamlanmasından sonra başlanacak.
    * TRT'nin bir kanalı Kürtçe yayına tahsis edilecek. Kanal bir kaç ay içinde yayına başlayacak. Bu kanalda Kürtçe'nin yanı sıra Arapça ve Farsça yayın da yapılacak.
    * Başbakan yardımcılarından birisi bölgedeki büyük kentleri ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edecek.
    * Suriye sınırındaki mayınlar temizlenecek ve bölgedeki ticaretin desteklenmesi sağlanacak.

ve ek olarak,

* Merkezi Irak hükümeti'yle ilişkileri daha da ilerletmek amacıyla Basra kentinde bir konsolosluk açılacak.
    #3155954 (uyuyamayanlar, 17.03.2008 23:34 ~ 23:38)
  3. yıllardır göç vermekten bıkmış karadeniz'e yıllardır gitmeyen paket. ama tabi onlar vatanına sadık.
    #3155961 (can, 17.03.2008 23:36)
  4. esasında iyi niyetle hazırlanmış bir pakettir. ancak şu da var: ahmet türk "bizleri un, şeker ile mi kandıracaksınız" kabilinden açıklamalar yaptı. ee hani gençler yokluk nedeniyle dağa çıkıyordu? al işte devlet sana maddi anlamda yardım ediyor ancak sen çıkıp bunlarla bizi kandıramazsınız diyorsun; demek ki dağa çıkmadaki asıl neden ekonomik sebepler değilmiş.
    #3155969 (grand ekinoks, 17.03.2008 23:37)

© 2008 - uludağ sözlük

akp hukumeti nin guneydogu paketi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. akp hukumeti nin guneydogu paketi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu akp hukumeti nin guneydogu paketi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» philisomatica » ya ben bilmiyom ya » susarak atilan cigliklar » sonika » tuzla » aaba » plum » ziraat aniti » cartmanland » seri eksi oy veren ibnenin seri halde eksilenmesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci