ajda pekkan 

/ 10
kapat
  1. yarın, sevgililer günü münasebtiyle discorium'da i love ajda adı altında bir adet konser verecek sanatçı.
    #2997338 (taharetmuslugu, 13.02.2008 14:28)
  2. her daim dinlenebilen.
    (bkz: oyalama beni)
    #3057159 (nihan, 25.02.2008 18:22)
  3. şarkılara katmış olduğu o doğal, kendine has yorumuyla insanı mest eden bir sese sahiptir.
    türkiye'nin gerçek starlarından biridir. * *

son albümündeki "senden sonra tufan" adlı şarkısı da insanda, sımsıcak bir yaz gününde kumsalda kıpır kıpır dansetme isteği uyandırmaktadır.
    #3094531 (slywitch, 04.03.2008 22:11)
  4. sadece
    (bkz: alışmak sevmekten zor)
    (bkz: kaderimin oyunu)
    (bkz: sevdalı başım)coverları nedeniyle bile süperstar olarak anılmayı hakeden sanatçı.
    #3277280 (hermia, 16.04.2008 13:25)
  5. süper star etiketini hakkıyla taşıyan, yıllara meydan okuyan sanatçı.
    #3277285 (asperg, 16.04.2008 13:27)
  6. gerek kullanmadığı ayşe adı, gerekse ablasının adı kendisinin beyaz türk olduğunu gösterir. ajda adı arapça ve ibrancada aida'dan gelir ve ziyaretçi anlamına gelir. semiramis adı asur kraliçesi olan shammuramat'tan gelir ve kumrudan gelen anlamına gelir. ayrıca eski bir suriye efsanesine göre yarı kadın yarı balık olarak tasvir edilen askalon gölü tanrıçası derkoto'yla çoban simos'un kızıymış.
    #3372595 (Cemali, 08.05.2008 18:50)
  7. dünyanın en bakımlı ve yürüyebilen antika heykeli..*
    #3416374 (cymbeline, 19.05.2008 05:30 ~ 05:31)
  8. gerek kendi hal ve tavirlariyla gerek söyledigi sarki sözleriyle tam bir feminist resmi cizen * bir sanatcidir.
    sarkilarinda bir cok kez erkeklere bas kaldiris, güclenme ve coolness söz konusudur ve bu durum ona bambaska bir hava katar.
    #3461770 (Cevriye, 28.05.2008 22:57)
  9. ayrıca kendisi dünyanın en iyi yapılmış tamiriymiş, yaran yonelmeler.
    #3549931 (toliveistodie, 17.06.2008 14:59)
  10. hastası olduğumdur. her ne kadar eski şarkıarının yerine yenilerini koyamasa da, hatta hiç bir zaman o eski popularitesine ulaşacağını düşünmesem de, estetik mucizesi olsa da, ve dolayısıyla doğallığını kaybetse de, bazen abuk sabuk ingilizce türkçe harmanlama cümleler kursa da, gitmesem de görmesem de o ajda benim ajdamdır işte. *
    (bkz: dert bende derman sende)
    (bkz: sana ne kime ne)
    (bkz: sana neler edeceğim)
    (bkz: tanrı misafiri)
    #3694768 (lullaby, 21.07.2008 02:15)
  11. aynen oyle isimli yeni albümünde ne kadar muhteşem bir sese sahip olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösteren diva.
    #3706277 (leblebi tozunun hastasiydim, 23.07.2008 09:28)
  12. estetik mestetik de dense hala cok guzel.
    #3762744 (KeviN, 03.08.2008 02:47)
  13. bugüne değin adı hep müzik ve popüler kültürle anılmış olan biri olsa da, oldukça geniş bir filmografiye de sahiptir. zaten profesyonel sanat yaşamına da sinemayla başlamıştır. 1963 yılında o zamanki hurriyet gazetesi'nin sahibi olduğu ses dergisi'nin sinemaya yeni yüzler kazandırmak amacıyla düzenlediği ve hulya kocyigit'in kadınlar kategorisinde ikinci, ediz hun'un ise erkekler kategorisinde birinci geldiği yarışmanın kadınlar kategorisindeki birincisidir. 60'lı yıllarda müzikle sinemayı birlikte götürüken 70'li yıllarla birlikte ajda tümüyle elini eteğini çekmiştir sinemadan.

bugüne değin imza atmış olduğu filmler şu şekildedir;

01 adanali tayfur 1963
    02 kendini arayan adam 1963
    03 sipsevdi 1963
    04 saskin baba 1963
    05 opusmek yasak 1964
    06 abidik gubidik 1964
    07 canakkale aslanlari 1964
    08 plajda seviselim 1964
    09 kaynana ziriltisi 1964
    10 avare 1964
    11 hizir dede 1964
    12 kocum benim 1964
    13 sokaklarin kanunu 1964
    14 artik dusman degiliz 1965
    15 cici kizlar 1965
    16 kart horoz 1965
    17 kolla kendini bebek 1965
    18 pantolon bankasi 1965
    19 sakayla karisik 1965
    20 sepkemin altindayim 1965
    21 yabanci olduk simdi 1965
    22 bir caniye gonul verdim 1965
    23 sehvetin esiriyiz 1965
    24 babamiz evleniyor 1965
    25 sevdali kabadayi 1965
    26 tacsiz kral 1965
    27 dalgaci mahmut 1965
    28 berdus milyoner 1965
    29 helal adanali celal 1965
    30 bir gonul oyunu 1965
    31 lafini balla kestim 1965
    32 sevinc gozyaslari 1965
    33 avare kiz 1966
    34 kara tren 1966
    35 sofor deyip gecmeyin 1966
    36 seher vakti 1966
    37 umit sokagi 1966
    38 dugun gecesi 1966
    39 siyah otomobil 1966
    40 disi dusman 1966
    41 dagda silah konusur 1966
    42 gunah cocugu 1966
    43 zehirli hayat 1966
    44 affet sevgilim 1966
    45 ayrilik sarkisi 1966
    46 erkek severse 1966
    47 harun resid in gozdesi 1967
    48 tatli gunler 1969

ve ajda'nın sinema macerası 60'larla birlikte kapanmıştır. ancak yıllar yıllar sonra sohret sandali isimli bir tv filmine imza atmıştır. film 2001 tarihliydi. ara ara sinematurk'te gösterilir.
    #3835213 (leggare, 18.08.2008 15:58)
  14. nukhet duru: ajda hepimizin öncüsüdür.

Ajda, hepimizin öncüsüdür; 45 yıllık sanatçı, biz 30 yıldır yapıyoruz bu işi. Onun için Ajda ile yarış etme düşüncesi hiç aklımda olmadı

sezen aksu: Ömür boyu hizmetindeyim.

Ajda Pekkan'a hayranlığım, 17 yaşında küçük bir hastane odasında geçen zor günler sırasında, başucumdaki Zefir marka pikapta hiç durmadan şarkılarını dinlerken derin bir tutkuya dönüştü. Berbat bir süreçti. Ben tüm gücümle onun sesine tutundum. Ve o hastane odasından çıktığımda Tanrı'nın herkese verdiği gücü keşfetmiş ve hayata karşı dayanıklılığımı sağlamlaştırmıştım. Öylesine şükran doluyum ki, bütün kalbimle ömür boyu hizmetindeyim.

nilufer: Fotoğraflarını biriktirirdim.

Öğrencilik yıllarımda şarkılarının sıkı takipçisi oldum. Her çıkan yeni plağını aldım. Dergileri takip edip fotoğraflarını biriktirdim, albümler yaptım. Ajda Pekkan'ı gönlümde koyduğum yer çok ayrı. O bizim süperstarımız. Her şeyi çok çabuk tüketen, şöhret öğüten ülkemizde 40 yıla yakın bir süredir prestijinden bir şey kaybetmeyen çok az sayıdaki sanatçımızdan biri. Yıllardır Türk halkının sesi olan şarkıları daha çok uzun yıllar varolacak. O, bir fenomen.

beyazit ozturk: Ajda iyi ki hayatımda var.

Ajda, yaşadığım dünyada Fenerbahçe gibi, kola gibi, ilk öpüştüğüm kızın adı gibi benim yaşamı ölçmemi sağlayan değerlerden olmayı başardı. Başka şarkıları onun müzikleriyle, başka kadınları onun güzelliğiyle kıyasladım. Şimdi 'Süperstar' ya da 'Megastar' laflarını duyunca ilk çağrışımım hep onunla ilgili. Bunu yaparken bazen onların yanındaydım, bazen Ajda'nın, ama o hep var. Ben bu kadının benim hayat coğrafyamda olmasından mutluyum.

orhan gencebay: Nev'i şahsına münhasırdır.

Ajda farklı biridir, bir benzeri de yoktur. Gerek müzik alanındaki performansı ve müziğe verdiği önem, gerek başından beri her zaman kendine gösterdiği özen ve kendine has davranışlarıyla nev'i şahsına münhasır biridir. Herkese örnek olan Ajda her zaman antrenmanlı, bakımlı ve güzeldir. Bundan sonra da hep öyle olacağına inanıyorum. Ajda işine çok saygılı, disiplinli, çok çalışkan ve kolay tatmin olmayan istisna bir sanatçıdır, daima mükemmeli arar.

murathan mungan: O, bizim sarışınlığımızdı

O, bizim sarışınlığımızdı. Ülkece 'Batılılaşma' projemizin bir parçası olarak taşradan istanbul'a, istanbul'dan Avrupa'ya Ajda'nın yüzü ve sesiyle bakıyorduk. Kültürel sosyolojide 'ikonografik değer' dedikleri şey, üç beş 45'lik plakla kazanılmaz. Ardında ilerlemeci hayallerin, toplumsal belleğin özdeşleşim ve arzu mekanizması yatar. Her zaman bir Ajda 'fan'ı oldum.

fikret senes : Ajda, sahneler için yaratılmıştır ve benim şarkılarımın en iyi vitrinidir.

Ajda Pekkan sahneler için yaratılmış. Hakikaten sahneleri dolduran yegane batı şarkıcımızdır benim için. Bunun yanı sıra dinleyicisine en çok saygısı olan , en mükemmel şekilde görünmek isteyen bir şarkıcıdır bir sanatçıdır daha doğrusu. Öylesine saygılıdır ki saçının bir teli kıvrılsa veya elbisenin bir tarafı ütüsüz olsa katiyen sahneye çıkmaz, şarkı söylemez. Bu ne demektir , dinleyicisine olan saygısından ileri gelen bir şeydir. Ve bunların mükemmel olması için elinden geleni yapar. Bunları yaparken de bazen şarkı sözlerini unutabilir. O kadar saçıyla başıyla meşguldür ki bir anda kayıverir şarkının sözü ama Ajda toparlar mühim değildir. Kendine de hep söylediğim gibi benim şarkılarımın en iyi vitrinidir. Çünkü o şarkılarımı alıp kendi mükemmeliyetçi kişiliği ile birleştirdiği zaman gayet tabii o şarkı nazar-ı dikkati cezbeder herkes tarafından tutulur ve sevilir. Ama bir başkası tarafından da söylense belki aynı alakayı görebilir de görmeyebilir de. Şarkıcın görüntüsü de çok mühim yoksa önünüze her gelen sesi güzel birileri de şarkıcı olabilirdi.

söylenebilecek her şey söylenmiş zaten.
    #3835217 (leggare, 18.08.2008 16:00)
  15. o bu değilde hala taş gibi karı. sözlükte yazar olmasını istiyorum.
    #3835226 (Biyolojik Baba, 18.08.2008 16:01)
  16. Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946 yılında istanbul'da doğdu. Deniz binbaşısı olan babasının görevi dolayısıyla çocukluğu golcuk'te geçti.

60'lı yıllar

Şarkıcı olmak için büyük heves taşıyan camlica kiz lisesi öğrencisi Ajda Pekkan, 1962 yılında dönemin en popüler gece kulübü Çatı'nın sahibi olan ilham gencer'e ulaştı. ilk olarak seslendirdiği mina'nın "il cielo in una stanza" şarkısıyla kendini kabul ettirdiği cati gece kulubunde los catikos topluluğu eşliğinde bir müddet sahne çalışması yaptı. 1963 yılında bir aile dostlarının teşvikiyle ses dergisinin, sinemaya yeni yüzler kazandırmak amacıyla açtığı kapak yıldızı yarışmasına katıldı. ediz hun'un erkekler dalında birinci, hulya kocyigit'in bayanlar dalında ikinci olduğu yarışmada, birinci seçilen Ajda Pekkan'ın profesyonel kariyeri böylece başlamış oldu. 1963 yılında "adanali tayfur" ile ilk kez çıktığı kamera karşısında, 1967 yılındaki son filmi olan "harun resid in gozdesi"ne kadar başrollerini ayhan isik, cuneyt arkin ve tamer yigit gibi sanatçılarla paylaştığı 47 film çevirdi. Ses kabiliyeti rol aldığı filmlerdeki yapımcıların da dikkatinden kaçmadı ve pek çok filminde şarkıcı rolü üstlendi ve çeşitli şarkılar seslendirdi. ilk filmi "adanali tayfur"da seslendirdiği "goz goz degdi bana" şarkısı, arka yüzünde ozturk serengil'in seslendirdiği "abidik gubidik" şarkısıyla birlikte 45'lik plak olarak yayınlandı. Sinemaya başlamadan önce tanışıp şarkıcılık yapabilmesi için yardım istediği ve kabiliyetine ikna ettiği fecri ebcioglu, sinema yıllarında da Ajda Pekkan'la irtibatını hiç koparmadı ve 1965 yılında kendine ait ilk plağı olan "her yerde kar var/ 17 yasinda" piyasaya sürüldü. Birkaç plak denemesinden sonra 1968 yılında çıkardığı "iki yabanci" 45'liği ile aranjman dalında onbinlerce plak satarak satış rekoru kırdı. "dunya donuyor", "saklanbac" ve "uc kalp", "bosvermisim dunyaya", "bos sokak", "ne tadi var bu dunyanin" gibi üstüste çok başarılı plaklar yaptı. Bu yükselen trendin neticesinde yurtdışından davetler aldı ve atina'daki uluslarasi apollonia muzik festivali'nde '68 yılında "ozleyis" ve '69 yılında "perhaps one day" şarkıları ile üstüste iki kere dördüncü olarak müzik piyasasındaki yerini sağlamlaştırdı. barcelona'daki akdeniz sarkilari festivali'nde "ve ben simdi" şarkısı ile Türkiye'yi temsil etmesi ve şarkılarının pek çok filmde fon müziği olarak kullanılması, Ajda Pekkan'ı tüm ülkede tanınır hale getirdiği gibi, ilk olarak zeki muren'le birlikte yer aldığı gazino sahnelerinin de aranan isimlerinden biri oldu.

kaynak;
    resmi internet sitesi; http://www.ajdapekkan.com
    #3835230 (leggare, 18.08.2008 16:01)
  17. 70'li yıllar

Her ülkenin starlarını bünyesinde barındırmaya özen gösteren philips firması, Türkiye'den seçtiği Ajda Pekkan'ı kanatlarının altına aldı ve kayıtları fransa'daki stüdyolarda gerçekleştirilen, fikret senes'in sözlerini yazdığı şarkılarla, Ajda Pekkan'ın diğer şarkıcılardan bir adım öne fırladığı yıllar başladı. Üstüste gelen hit plaklarla Ajda Pekkan'ın sesi tüm ülkede keyifle dinlendiği gibi, şık giyimi, sürekli kendini yenileyen görünümü ve değişime açık tavrıyla sadece müzikte değil moda konusunda da hayranlarını sürükleyen bir ikon haline geldi. "sensiz yillarda", "yalnizliktan bezdim", "dert bende derman sende" gibi şarkılarla fırtına gibi girdiği 70'lerin ortalarında seslendirdiği "tanri misafiri", "kimler geldi kimler gecti", "hosgor sen", "sana ne kime ne", "sana neler edecegim", "inanmam", "palavra palavra" gibi ileride birer Ajda Pekkan klasiği haline gelecek şarkılarıyla Türkiye sınırlarını zorlamaya başladı. Bu üstün performansının sonucunda 1976 yılında paris'in ünlü olympia müzikholünde, dönemin ünlü cezayir asıllı Fransız şarkıcısı enrico macias'la seri konserler verdi. Bir dost toplantısında hurriyet gazetesi sahibi erol simavi'nin "Ajda Pekkan'a star demek yetmez, ancak superstar dersek yerini bulur." sözüyle birlikte önce sanat çevrelerinde, sonra hayranlarının arasında, daha sonra da tüm ülkede "superstar" ünvanıyla anılır oldu. 1977 yılında bu ünvanını ilk kez resmileştiren, o güne kadar benzeri görülmemiş bir kapak dizaynı ve prodüksiyonla piyasaya sunulan, "kim ne derse desin", "hanci", "gozunaydin", "baksana talihe" gibi şarkıların yer aldığı albümü "superstar"ı hazırladı. Aynı yıl tokyo'daki yamaha muzik festivali'nde "a mes amours" şarkısıyla elde ettiği başarılı netice, - 70'lerin başında yurtdışında ilk olarak bir almanca ve daha sonra birkaç fransizca plağı satışa sunulan - Ajda Pekkan'ın '77 ve '78 yıllarında fransa'da ses getiren 45'lik çalışmaları yapmasına ve sonunda "pour lui" isimli Fransızca albümünü hazırlamasına ön ayak oldu. Halk konserleri, sahne çalışmaları ve konuk sanatçı olarak katıldığı uluslararası organizasyonlar ile başarısını pekiştiren Ajda Pekkan, 1979 yılında "bambaska biri", "haykiracak nefesim kalmasa bile", "ya sonra", "yeniden baslasin", "dile kolay" gibi şarkıların yer aldığı superstar serisinin ikinci albümü "superstar 2"de kariyerinin doruğuna çıktı. 70'li yıllarda defalarca yılın sanatçısı seçildiği gibi şarkıları da liste başlarından inmedi, çeşitli ödüller kazandı.

kaynak;
    resmi internet sitesi; http://www.ajdapekkan.net
    #3835235 (leggare, 18.08.2008 16:02)
  18. 80'li yıllar

O seneye kadar, Türkiye'yi temsil etme görevinin, eleme usulüyle belirlendiği eurovision şarkı yarışmasına 1980 yılında atama yoluyla Ajda Pekkan seçildi. ilk önce tespit edilen 5 bestecinin şarkılarının jüri tarafından 3'e düşürülmesiyle, "bir dunya ver bana", "olsam" ve "petrol" ile Tv ekranlarında boy gösterdi. "petrol"ün Türkiye'yi temsil etmesine karar verilen gece sonunda, ülkemizde hiç olmamış birşey oldu ve henüz plağı satışa sunulmamış bir şarkı tüm halk tarafından ezbere söylenir oldu. Kulis faaliyetlerinin yetersizliği, şarkının siyasi hicivli yapısı ve yarışma gecesindeki organizasyon bozuklukları neticesinde Ajda Pekkan bu yarışmada hayal kırıklığı yaratan bir derece aldı. superstar'ı bir hayli küstüren bu yarışmadan sonra bir süre dinlenme kararı alıp abd'ye yerleşti. 70'lerin sona ermesiyle birlikte pop müziğin cazibesini yitirip, alaturka ve arabeske yönelindiği yıllarda "sen mutlu ol" ve "sevdim seni" isminde hafif muzik ve alaturka sentezi iki albüm yaptı. Bu albümlerinde, "alismak sevmekten daha zor geliyor", "bir dost bulamadim", "felek", "affetmem asla seni", "mihrabim diyerek sana yuz vurdum", "dertliyim arkadas", "bir garip yolcuyum" gibi alaturka eserleri caz - funk formlarında yorumladı. superstar'ın bir türlü içine sinmeyen ve kendi isteği doğrultusunda gerçekleşmeyen, ısmarlama olarak hazırlanan bu albümler Ajda Pekkan hayranlarının beklediği renkten ve kıvamdan uzaktı. Buna karşın her iki albüm de yine hatırı sayılır bir satış rakamına ulaşmayı başardı. Yerli bestecilerle çalışmaktan beklediği verimi alamayan Ajda Pekkan, 70'lerde kendi önderliğinde yükselen aranjman akımına geri döndü. "superstar 83 show"uyla sahnelerde fırtına gibi eserken, en başarılı çalışmalarında yanında olan fikret senes'le birlikte çalıştığı "uykusuz her gece", "son yolcu", "bir gunah gibi", "sana dogru", "dusunme hic" gibi şarkıların yer aldığı "superstar 3" albümüyle yeniden gönülleri ve listeleri fethetti. Reklam filmleri, Tv programları, sahne çalışmalarıyla superstar, '84 yılının sonlarında yapımcılarının ve yakın çevresinin ısrarıyla dönemin popüler gruplarından "bes yil once 10 yil sonra" ile bir albüm hazırladı. "o benim dunyam" şarkısıyla yeniden çıkış yakalayan Ajda Pekkan, şarkı yorumlarındaki üstün bir performansına rağmen şarkıların özensizliği ve zorlama bir albüm olmasından dolayı, yeni ekibiyle beklediği sükseyi yapamadı. '87 yılında ulku aker ve fikret senes'in sözlerini yazdığı "kim olsa anlatir", "yalnizlik yolcusu" gibi şarkılarla, özel hayranları için eşsiz olarak nitelenen ancak hit şarkı eksikliği nedeniyle, serinin diğer albümlerinin gölgesinde kalan, "superstar 4" albümünü hazırladı. Sonrasında yaptığı evlilik nedeniyle aldığı müziği bırakma kararı tüm müzikseverleri üzse de, müzikten ayrı geçen günlerinde yaşadığı boşluk hissi neticesinde yeniden müziğe dönüş kararı verdiği sıralarda evliliği de sona erdi.

kaynak;
    #3835244 (leggare, 18.08.2008 16:03)
  19. 90'lı ve 2000'li yıllar

1989 yılının son günlerinde "ajda 90" albümünü piyasaya sürdü. Pop müziğin çıkmaza girdiği, hatta unutulduğu günlerde "yaz yaz yaz" ile ortalığı kasıp kavurdu. Yarısı yerli beste, yarısı aranjman olan bu albüm, Ajda Pekkan'ın muhteşem dönüşünün bir işaretiydi adeta. Albüm satış rekorları kırdı. Peşi sıra başlayan rumelihisari konserleriyle Süperstar, sevenlerini büyülemeye devam etti. '91, '93 ve '96 yıllarında çoğunlukla yerli bestecilerle çalıştığı albümleri, ön plana çıkan bir kaç şarkı dışında, "yalnizliga hukum giydim","eline gozune dizine dursun", "saril bana", "oyalama beni", "aglama anne", "eglen guzelim" gibi, beklenen ilgiyi görmedi. 90'ların ortalarına kadarki 30 senelik müzikal kariyerinde hiç toplama albüm yapmayan Ajda Pekkan'ın, hayranlarını çok memnun etse de kendi rızası dışında yayınlanan "hosgor sen" ve "unutulmayanlar" albümleri piyasaya çıktı. Çeşitli sahne çalışmalarına devam ederken '98 yılında eski şarkılarının yeni düzenlemelerini seslendirdiği "the best of ajda" albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Yüksek satış grafiği yakalayan bu albümün devamı niteliğinde, 2000 yılında 2 CD'den oluşan "diva" albümü piyasaya çıktı. Bu albümde Ajda Pekkan'ın eski şarkılarının yeni yorumlarının yanı sıra, "mutlu butun sarkilar" ve "aska inanma" gibi iki yeni şarkı ve kardeşi semiramis pekkan'ın eski şarkılarından "dert ortagim benim" ile "bu ne bicim hayat"ın da Ajda Pekkan yorumları yer aldı. Büyük başarı elde eden bu albümün şarkılarından "bir gunah gibi", dünyaca ünlü dj claude challe'nin "buddha bar" serisinde yer aldı. 2000 yılında monaco'da monte carlo sporting d été müzikholü'nde dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte sahne alan Süperstar, bir de "prestige de la turquie avec ajda pekkan" isminde videoklip hazırladı. 60, 70 ve 80'li yıllarda pek çok filmde fon müziği olarak kullanılan Ajda Pekkan şarkılarından sonra "Bir Günah Gibi" şarkısı da meksika'da yayınlanan "o clone" isimli dizinin film müzikleri arasında yer aldı. Sadece şarkı söyleyerek kendini istediği kadar ifade edemediğini düşünen ve 60'lardaki beyaz perde macerasını yeniden tatmak isteyen superstar, 2002 yılında "sohret sandali" isminde bir sinema filminde rol aldı.

2002 ve 2004 yıllarında çıkan "bak bir varmis bir yokmus" derleme albümlerine "anlamadim gitti" ve "bir kosede yalniz" şarkılarını veren superstar'ın, plak dönemine ait şarkıları ilk kez CD üzerinde hayranlarıyla buluştu. 2003 yazına sözü ve müziği sehrazat'a ait "sen iste" isimli single çalışmasıyla bomba gibi giren Ajda Pekkan, 2004 yılı içerisinde ünlü yazar murathan mungan'ın şarkılarından oluşan "soz vermis sarkilar" albümüne daha önce nukhet duru'nun söylediği "hancer" isimli şarkıya kattığı enfes yorumuyla katıldı. Titiz ve özenli bir repertuar çalışmasının ardından, 2006 Haziran'ında "cool kadin" isimli yeni albümüyle hayranlarının özlemini dindirdi. "cool kadin", "vitrin", "amazon" gibi hitlerin yanında emma shapplin klasigi "spente le stelle" ve iki eski şarkısı "olanlar oldu bana" ve "kaderimin oyunu"nun yeni yorumlarıyla ile tüm sevenlerine bir başucu albümü sundu. Yine 2006 yılında Türk filmlerinde yer alan şarkıların derlendiği "yesilcam sarkilari 2" albümüne "bosvermisim dunyaya" şarkısıyla katılan Süperstar'ın, 60'lı yıllara ait ilk kez bir şarkısı CD üzerinde yayınlanmış oldu. Ajda Pekkan Cool Kadın adlı albümüyle bir Altın Plak sahibi daha olmuştur. Sanatçı en son olarak 23 Temmuz 2008 tarihinde yepyeni şarkılarından oluşan aynen oyle adlı albümüyle çıkmıştır izleyici ve dinleyicilerinin karşısına.

Kariyeri Türk pop müziğiyle yaşıt olan Ajda Pekkan, bugüne dek 23 albüm, 57 tane 45'lik ve single çalışması yapmış, 1998 ve 2000 yıllarındaki yeniden yorumladığı şarkıları ve remixleri haricinde, plak, kaset ve CD'lerinde 300'e yakın şarkı seslendirmiştir. sanatçı '98 yılında devlet sanatciligi'yla onurlandırılmıştır.

kaynak;
    #3835258 (leggare, 18.08.2008 16:06)
  20. 23 temmuz 2008 itibariyle, aynen oyle adlı yepyeni albümü ile iki yıllık bir aranın ardından sonra, yeniden izleyici ve dinleyicileriyle buluşan divaların divası. yeni albüm dahilindeki ilk konserini de o akşam itibariyle kurucesme arena'da gerçekleştirdi. takiben de yaz başında başlamış olduğu Ajda Colors Türkiye Turnesi'ne devam etmektedir.

http://www.sozmuzik.com/i...file=article&sid=1087
    #3835276 (leggare, 18.08.2008 16:08 ~ 16:12)
  21. 45 yıldır müzik dünyasının içersinde yeralan, bugüne değin 20'den fazla album, 60'dan fazla 45 lik/ single ve 40'tan fazla filme sahip olan popüler müziğimizin ve kültürümüzün yegane ikon ve idolü. Aynı zamanda divaların divası ...
    #3835291 (leggare, 18.08.2008 16:11)
  22. Bir gergin yüz.
    #3843177 (aagresifbayan, 20.08.2008 11:16)
  23. bu akşamki bursa konserinden sonra niye süper star dendiğini anlamış bulunuyorum. estikli öyle böyle hiç farketmez müthiş kadın, kıpır kıpır, sesiyle, fiziğiyle, herşeyiyle sahnede olmak için yaratılmış. son albümündeki şahanesi için (bkz: aynen öyle)
    #3852803 (sprnova, 22.08.2008 02:56)
  24. fransız aksanıyla türkçe konuşan diva ünvanını hak etmiş en kaliteli şarap kadınlar arasında zirvede olan büyük sanatçı.
    hangi tarzı icra ederse etsin hakkını verir,ister arabesk olsun ister napoliten.
    #3852808 (hece ozturk, 22.08.2008 03:00)
  25. afili kadın muhteşem varlık, etkisinden hiç bir şey kaybetmeyen tanju okan ile yaptığı hanci düetiyle her seferinde işte budur dedirten dişi.
    #3924949 (Siren, 06.09.2008 15:49 ~ 15:50)
/ 10
© 2008 - uludağ sözlük

ajda pekkan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ajda pekkan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ajda pekkan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ustum cirilciplakti » uy zeci erzurum yayla istanbul neci » internet explorer 8 » melih gokcek in yeniden belediye baskani secilmesi » the day that never comes » bizim evin halleri » kur yapmak » bebelere tematik kanal » karl marx denince akla marx and spencer gelmesi » i want to play a game » johann heinrich pestalozzi » ev kadini » fabio paim » basliklari alt alta okumak » avsar boyu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » seri eksi oy veren ibne » biyonik bebek » iplememek » takva » dunyevi siirlerin son gecesi » binbir surat » nietzsche » turk egitim sistemi » sus » laik genc kizlar marxi marksspencer sanirmis » devletcilik » fifa nin yabanci oyuncu sayisini sinirlamasi » grup mulanbu » ottur kusu uuser » orhan pamuk tarzi demec verme rehberi