aileden habersiz eyleme katilmak 

kapat

1. katıldığın siyasi eylemlerden ailenin haberi olmaması durumudur.

katılmışsındır eylemine solumuşsundur biber gazını yemişsindir jopunu paşa paşa gönül rahatlığıyla ayrılırsın meydandan. akşama da halanlara sözün vardır akşam yemeği için. gidersin hoş beş kurulursun sofraya bi yandan lak lak yapar bi yandan tıkınırsın. enişten açar televizyonda akşam haberlerini. anam. 6 kasım yök protestosu kafa haber.

halam: nooluyo bey gene ne bu kargaşa.

eniştem: aha bu sıpanın okulu işte gene karıştırmışlar ortalığı şerefsizler.

sur duvari: eheh arada yapıyolar işte ipneler hehe.

halam: sen karışmıyosun di mi böyle işlere.

sur duvari: yok ya ne işim olur ben dersten eve evden derse. *
    bu arada kameraman kamerasını hunharca sallamaktadır ve senin yüreğin hop hop eder denk gelicem kameraya armut gibi kalıcam halamların önünde diye. o sıra faşo kılıklı enişte patlatır bombayı.

enişte: ulan bunlarda okumaya mı gidiyolar huzur bozmaya mı belli değil orosbu cocukları?

sur duvari: ehehem abartma enişte ya sende ehe ehe iyi çocuklarda var aralarında.

(yedin lafı işte oğlum hiç uğraşma çorbanı bitir hazmetmeye bak.) *
    #2321556 (sur duvari, 15.09.2007 17:23)
  2. eylem sonucu haberlere çıkman ve gözaltına alınman sonucu aileni çileden çıkaran olaylar bütünü. *
    #2321564 (Umutluyum Hala, 15.09.2007 17:25)
  3. ailenin haklı tedirginliği ve kişinin protesto hakkını kullanma isteği sonucu baş vurulan yol.
    #2321850 (sur duvari, 15.09.2007 18:33)
  4. cop yiyip bacağı morarttıktan sonra merdivenden düştüm vs. demektir.
    #2322844 (unwanted, 15.09.2007 21:50)
  5. -ailenizin seni eyleme katıldı bilmesi
    -ama sizin o vakti eylemle çakışan bir doğum gününde değerlendirmeniz
    -akabinde telefonun şarjının bitmesi
    -ailenizin size ulaşamaması
    -yanınızda olduğunu bildikleri bir arkadaşınızı aramaları
    -o arkadaşa evinden ulaşmaları'ndan daha kötü olamaz. zira durduk yere telaşlandılar. sonrası için:

(bkz: babayla 1 mayısa katılmak) *
    #2322903 (misskin, 15.09.2007 22:00 ~ 21.09.2007 16:36)
  6. eylemde olay çıkmadığı sürece ailenin haberi olmaz. eğer büyük çaplı ve ses getiren bir eylemse ve ön sıralarda yer alındıysa mümkünse aile fertlerine akşam haberler izletilmemelidir.
    #2322915 (dettpissiracalu, 15.09.2007 22:03 ~ 16.09.2007 01:45)
  7. (bkz: aileden habersiz eylemi götürmek)
    (bkz: eylem)
    #2322919 (ELeCTrO, 15.09.2007 22:03)
  8. lise 2'de veya 3'te veya her ikisinde aileden habersiz, bunun dışında okuldakilerden habersiz 1 mayıs'taki yürüyüşe katılmaktır. ses kısılması, başa azıcık güneş geçmesi gibi sonuçlar doğurabilir. hemen girişte polisler ''geleceğinizi fişletmeyin'' diye sizi uyarır, ''zaten bir gün fişlenecektim dayı'' diye cevap verirsiniz. polislere de laf atarsınız, ne de olsa küçüksünüz ya karışamazlar ve genelde de karışmazlar. kim olduğu belli olmayan adamlar tarafından kameraya alınırsınız, ''ahmet fişlendim oğlum, artık emniyet müdürlüğünü boy boy resimlerin süsleyecek'' diye arkadaşınıza takılırsınız. daha birçok güzel an yaşarsınız, sonuçta hayatınızdaki güzel birkaç saat olarak kafanızda yer alacaktır. * *
    #2322933 (sessiz muhalif, 15.09.2007 22:06)
  9. 12 eylül öncesinde, mahallemizde yaşayan yaşlı aysel teyzenin, gösteri yapan bir kalabalıkla, düğün alayı olduğunu düşünüp yürüdüğü ve tutulanıp nezarette kaldığı geldi aklıma. gençlerin alıverdikleri dürüm ve ayran için sevinirdi garip. polisler anlattırıp anlattır gülmüşler, buna icerlerdi, sinirlenirdi. asla kabul etmedi o kalabalığın anarşik olduklarını. habersiz eylemin en güzel örneği, mekanın cennet olsun aysel teyze.
    #2322979 (nametai, 15.09.2007 22:12)
  10. -oğlum televizyondasın el salla.
    +...
    -iyi bağır oğlum. hah, aferin!
    +...
    -bak ben de bağırıyom, işçiyiz haklıyız..!
    +...
    -ne eylemi lan o eşoğlueşek?
    +...
    #2322987 (mta88, 15.09.2007 22:13)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

aileden habersiz eyleme katilmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aileden habersiz eyleme katilmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aileden habersiz eyleme katilmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about aileden habersiz eyleme katilmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.