aile baskisi 

kapat
  1. ailenin insan üzerinde oluşturduğu; "şunu yapma, şunu yap, yasak o, bu günah, sakın ha çok ayıp" baskısıdır. kişinin kendi kişilik gelişimine ket vurur ve engeller. aile baskısı özgüvene vurulmuş bir darbedir. kişi kendilikten çıkar, ailenin bir yansıması, kopyası olur.
    #274591 (asiti kaçmış kola, 24.05.2006 14:08)
  2. "toplum için doğru bu sen de bunu uygulamak zorundasın. yoksa dışlanırsın, bizim sözümüzle hareket etmelisin" tarzı kişilerin oluşturduğu bir toplumdaki herhangi bir ailede görülebilecek, nedense genellikle kızlara uygulanan baskılardır.
    #274602 (gonulcelen, 24.05.2006 14:12)
  3. genelde kiz cocuklari uzerinde kurulan baski turudur.asiri dozda alinmasi disi olan kisinin ilerleyen zamanla gelisen cinsel organlarini halka arz etmesi ile sonuclanabilir
    #341707 (celibon, 13.06.2006 12:48)
  4. nedense her ebeveynin zamanında kendi annesinin babasının yaptığı aynı baskıyı kınayıp sonra kendi çocuğuna uygulamasıyla devam den kısır döngüdür.sanırım burda sorun annne baba olunca çocuğu koruma iç güdüsünün kontrol edilememesinden kaynaklanmaktadır...
    #341713 (aquantass, 13.06.2006 12:52)
  5. ailenin kendi korktuklarından çocuklarını koruma isteği. kesinlikle kalıcı zararlar bırakmaktadır.
    #341719 (hafiye, 13.06.2006 12:56)
  6. belki de dünya'nın en iyi ressamları,heykeltraşları,,,vs,,, memleketimizden çıkmasını engelleyen çok pis bir baskıdır...

- baba ben güzel sanatlar okusam
    + evladım saçmalama oku efendi gibi bir bölüm masa başı işin olsun
    - heykeltraş olursamda masam olabilir...
    + senin aq evlat kere git oku efendi gibi işletme,iktisat
    - piki baba
    #341723 (TTTDDD, 13.06.2006 12:58)
  7. "elalem ne der?" zihniyetinin tabii sonucu.
    #3219540 (chilavert, 01.04.2008 22:02 ~ 22:03)
  8. belki birgün bizim de çocuklara yapacağımız şey...
    #3219580 (crazyhodja, 01.04.2008 22:09)
  9. bazen o kadar bogar ki insani, zorla ipin ucuna dogru surukleyen baski haline geliverir..
    #3634639 (lady laura, 07.07.2008 23:44)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

aile baskisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aile baskisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aile baskisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about aile baskisi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» turbanin kadinlik onuruna aykiri olmasi » sozluklerdeki dindar yazarlarin susturulmasi » ciktigi ilk kisi ile evlenen insan » sabah sabah sozlukte ne isi olmak » ruhfircasi » sevip de kavusamayanlar » sevgiliyi musluman olmadigi icin birakan kiz » askerde ilk gun » karizma erkek isimleri » evcil hayvan satin almak » gerdek gecesi diyaloglari » ortoklas » necip fazil kisakurek » universiteli kizlar » sartli gecmek » f vitamini » metro » agir agir cikacaksin bu merdivenlerden » yazimi kisa cevirdin » losev vakfi yardim kampanyasi » reel faiz orani » pacoz » amitriptilin » nazik alet » dugun tv ye dugun videosunu gonderen escinsel c » ters repo » ben gercek izmirliyim ayaklarim bile 35 » nihat genc » sony ereksiyon » skolko » insana ilac gibi gelen seyler » devlet hatun » sahaca » besinci nesil yazarlarin agnostik olmasi » sobor » normal dogum mu sezaryen mi sorunsali » keske her hafta derbi olsa » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » siire gazele » oturulan evde cin olmasi » msn calmak » sevkefza valide sultan » kara carsafli chp liler » radikal » huzun » mebs okulu » hacettepe » dtp nin bayrak polemigi