ahmet yesevi universitesi 

kapat
  1. 06 Haziran 1991 tarihinde Kazakistan'ın Türkistan şehrinde kurulan Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türkiye ve Kazakistan Cumhuriyetleri yetkililerinin 31 Ekim 1992 tarihinde Ankara'da imzaladıkları uluslararası anlaşma ile Türk Dünyasının ilk ortak devlet üniversitesine dönüşmüştür.
    Ahmet Yesevi Üniversitesi, ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün 1933 yılında; ''Dil bir köprüdür.. inanç bir köprüdür.. Tarih bir köprüdür.. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz'' ifadesindeki ileri görüşün günümüze bir yansımasıdır.
    Üniversitedeki eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleri, 5 ayrı yerleşkede (Türkistan, Kentav, Çimkent, Taraz ve Almatı'da) 30 Fakülte, 3 ilmi Araştırma Enstitüsü ve 2 ilmi Araştırma Merkezi'nde yürütülmektedir.

Akademik, idari ve mali özerkliğe sahip olan üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanlığı Ankara'da; eğitim-öğretim ise Kazakistan'dadır.
    Üniversite, evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir üniversitedir. Türk Dünyasını, geçmişte olduğu gibi, eğitim ve öğretimin temel ilkeleri olan bilim, sanat, kültür ve teknoloji alanlarında en üst düzeye ulaştırmak için yoğun çalışma içerisindedir.
    Orta Asya nın kadim ilim ve kültür merkezi Türkistan şehrinin, geleceğin de ilim ve kültür merkezi olmasını gaye edinen Ahmet Yesevi Üniversitesi, öğrencilerine teknolojinin imkanları ile desteklenmiş, çağdaş, nitelikli bir eğitim sunmakta ve bunlarla da yetinmeyerek kalitesini sürekli olarak denetlemektedir. Bu sebepledir ki, Kazakistan coğrafyasında tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girmeyi başarmıştır.
    Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türkiye nin ve dünyanın önde gelen eğitim kurumlarıyla bilgi alışverişini sürekli olarak sürdürmektedir.
    Günümüz dünyasında ihtiyaç duyulan çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, her türlü teknolojiyi kullanabilen, hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip eğitmen, araştırmacı ve bilim adamları yetiştirmek, üniversitenin ana amaçlarından biridir.
    Gelişen dünya şartlarına ayak uydurabilen, değişen teknolojiye yön verebilen, toplumsal dinamikleri yaratabilen bir üniversite anlayışıyla üniversitemizde, uzaktan eğitimin tüm iletişim sistemleri kullanılmaktadır.
    iletişim teknolojilerini yakından takip ederek kaliteli bir eğitim için sürekli atılım yapan üniversitemiz, geliştirdiği projelerle internet üzerinden eğitim yapan Avrasya nın en büyük üniversitesi haline gelmektedir.
    Ahmet Yesevi Üniversitesi, modern, yaratıcı ve pozitif düşünen uzmanlar yetiştirmesi yanında, Türk Dünyasının bilgi çağını yakalamasında, kalkınmasında teknolojik, ekonomik ve sosyal alanda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında öncü rol üstlenmiştir.
    Türk Dünyasını bilişim çağına taşıyacak üniversite gençliğini yetiştirmek, ana hedeflerimizdendir.
    Ahmet Yesevi Üniversitesi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarda hukukun üstünlüğüne inanan, demokratik, laik, ulu önder Atatürk ün göstermiş olduğu yolda, Türk Dünyasının sorunlarına duyarlı, barışçı, girişimci, üretken ve katılımcı bir yol izlemektedir.

kaynak: ( http://www.yesevi.edu.tr )
    #853426 (shalamar, 13.11.2006 16:54 ~ 16:56)
  2. aynı zamanda tezsiz yüksek lisans için les şartı sunmayan okuldur kendileri... *
    #1994456 (dusunenadam, 23.07.2007 19:27)
  3. öğrenimi rusça ve ingilizce olan okuldur.
    #2225683 (frosty, 29.08.2007 23:24)
  4. bugün ankara' da türkoloji bölümünün kayıtları olan okuldur.

(bkz: ankara' ya bir gün içinde gidip gelmek)
    #2269296 (frosty, 05.09.2007 22:47)
  5. bilg. mühendisliğinde okuduğum üniversite. Eğitim dili türkçe'dir. Uzaktan eğitim sisteminde sanal sınıflarda hocanın görüntülü anlatımıyla dersler işlenir, derslere katılım %20 oranında notunuzu etkilemekdir. Sınav merkezi olarak Türkiye'de şuan Ankara ve istanbul vardır.
    #2743604 (Dadvi, 25.12.2007 12:02)
  6. ahmet necdet sezer'in yolladığı rektör ve yardımcılarının istifa ettiği * * * universite.abdullah gül yerine daha kariyerli ve eğitimden anlayan yöneticiler atamıştır.
    #3656165 (frosty, 12.07.2008 22:50 ~ 22:51)
  7. (bkz: ey internet sen nelere kadirsin)
    net üzerinden eğitim veren veritabanı dersini dinleme şansına sahip olduğum üniversite. gördüğüm kadarıyla net üzerinden eğitimin olumlu yanları: aynı dersi arşivlerden tekrar tekrar izleme olanağı var. hoca sizi göremediği için herkes daha rahat soru sorabiliyor. hiç evden çıkmadan ders dinlemiş oluyorsunuz. bir yandan ders dinlerken bir yandan çay, kahve içip bir şeyler atıştırılabilir. hoca benim tipime taktı gibi sıkıntılar yok...

olumsuz yanları: sorumluluk sahibi olmak gerekiyor yoksa günü gününe ders takip etmek zor gelebilir. arşivlere güvenip kapıda yumurtayla karşılaşmak mümkün. internet açıkken diğer sitelere takılmadan ders dinlemek yüksek irade istiyor. sanal ortam bazı dersler için verimli olmayabilir. bütün eğitim hayatının net üzerinden geçmesi çok sıkıcı ve sosyal çevreyi zedeleyici insan üniversitede okuduğunu anlayamaz sanki.

bütün bu özellikleri ele alınca faydalı olduğunu düşünüyorum. bazı dersler için evden çıkıp vasıtaya binmek bile gerçekten angarya ahmet yesevi üniversitesi'nin sistemi genele yayılması gereken hoş bir sistem özellikle arşiv imkanı süper. fakat bazı dersler birebir, canlı canlı dinlenirse daha verimli olur.
    son olarak biz hocayı görebiliyoruz pekii hoca da bizi görecek mi? diyenler olursa cevap hayır.
    #3703911 (trink, 22.07.2008 19:52)

© 2008 - uludağ sözlük

ahmet yesevi universitesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ahmet yesevi universitesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ahmet yesevi universitesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» suni cim » spor tirmanis » nikahta gelinin ayagina krampon ile basan damat » alintidir yazip da aldigi yeri yazmayan mal » sizoid kisilik » folie a deux » utanc » flashget » antidepresan » kardese yapilan iskenceler » intern » petrol fiyati duserken benzinin fiyatinin inmemesi » egzibisyonizm » ask tenceredir » yurume » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » degeneration » zengin olup devlet universitesine giden ogrenci » ergenekon cetesinin bir numarasi ataturk tur » prozopagnozi » dilber kocarslanli » sevgiliyi blendera atip suyunu icmek » wireless nargile » my marlon and brando » sen oyna dilber » logore » ekstrovert » girit » yara bandini cikardiktan sonra kalan iz » ofori » yaran basliklar