ahmet bican ercilasun 


kapat

  1. prof. dr. ahmet bican ercilasun

    türk dil bilimcisi. türk dil kurumunun eski başkanlarındandır. gazi üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. türk lehçe ve ağızları hakkında kitap ve makaleleri vardır. aynı zamanda "örneklerle bugünkü türk alfabeleri" adlı bir kitap hazırlamıştır(kültür bakanlığı yayınları, başvuru kitapları).

    ülkemizdeki türkoloji camiasının milliyetçi kanadında yer alan başat isimlerdendir(diğer kanadın temsilcilerinden biri için bkz. talat tekin).

    "türk dilleri" terimini asla kabul etmez. ona göre türk dilleri diye bir şey yoktur, "türk lehçeleri" vardır.

    türk destanlarından esinlenerek "Gülnar" adlı bir roman yazmıştır. "Başlangıçtan Yirminci Yüzyıla Türk Dili Tarihi" adlı kaynak eserin de yazarıdır.
    #1552063 (huruf, 21.04.2007 22:19 ~ 22:31)
  2. ''Milliyetçilik bir fikir sistemidir ve bir insanın fikir sistemi seviyesinde milliyetçi olabilmesi için millî duygu yeterli değildir; aynı zamanda millî şuur (bilinç) sahibi olması gereklidir. Millî bilinç ise belli bir kültür seviyesine ihtiyaç gösterir. Milliyetçi olan bir insan ana çizgileriyle tarihini, edebiyatını, sanatını ve Türkçülük tarihini bilmek zorundadır.'' diyen büyük insan,aydın insan,ders hocam..
    #5193236 (nickimsist, 12.05.2009 02:42)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ahmet bican ercilasun başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ahmet bican ercilasun ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ahmet bican ercilasun nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ahmet bican ercilasun. Copyrights of the articles are belong to their authors.