ahmet altan in pkk kampina gitmesi 

kapat
  1. mühendisim diyerek pkk nın üst düzey yöneticileriyle yaptığı çarpıcı açıklamarın bulunduğu roportaj.
    buda linki;
    http://www.milliyet.com.t...ontur08.asp?prm=0,4240919
    #2948154 (sickthread, 04.02.2008 13:51)
  2. altan'ın en uzun gece'sini yakmayı düşündüren olay.
    #2948189 (kasgarli tost, 04.02.2008 13:59)
  3. bu konuyla ilgili olarak, ünlü sanatçımız ibrahim tatlises yıllar öncesinden güzel bir ezgiyle sesleniyor bizlere a dostlar;

"Gitmek istiyorsan durma hemen git
    Ardından bakarsam namerd olayım
    Herşey bitti artık bitti diyorsan
    Adını anarsam namerd olayım"
    #2948197 (montajelemani, 04.02.2008 14:01 ~ 14:02)
  4. başlığı gören de, ya da başlığa bakıp haberi incelemeyenler sanki hal hatır sormaya, çaylarını içmeye gittiğini sanacak; hatta sanmaya başlamış bile gördüğüm kadarıyla. lan adam röportaj yapmaya gitmiş, silah alıp dağa çıkmak için mi gitmiş ?

o değil de şu başlığa gelip de hiç yorum yazmadan (bkz: ya sev ya terket) diye hayvanat bir bakınız verecek andavalı beklemeye başladım bile. *
    #2948216 (Quaresmatique, 04.02.2008 14:07)
  5. roportajın tamamı için ;

http://www.haberdiyarbaki...m/news_detail.php?id=7678
    #2948218 (cinayetsaati, 04.02.2008 14:07)
  6. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağını bilen birinin yaptığı hareket. şimdi buradan basın "herhalde pkk şöyle düşünüyordur" gibi atıp tutmalarla hareket ederken, bu adam canını tehlikeye atmış ve durumlarını öğrenmiştir. ve zahmet edip röportaj okunursa çok çarpıcı bilgiler öğrenilebilinir.
    #2948237 (derindusunur, 04.02.2008 14:12)
  7. masumlaştırılmış bir katliamin sıcak yüzü gibi. roportajdan daha çok pkk kamplarının betimlemesine benziyor. bir de sitem edildiği yazıyor. bize terörist diyorlar diye. okurken içinizde bir yerlerden çığlıklar geliyor adeta. ama siz bu ülkenin insanlarını öldürüyorsunuz dercesine. göğsünüze taktığınız o şey bizim kalbimizi acıtıyor. görmemenize üzülüyoruz. konuya ahmet altana bağlarsak tebrik edilecek bir cesaret. nasıl ayarlanıldığı merak konusu tarafımdan.
    #2948317 (ParaNtez, 04.02.2008 14:31)
  8. bir gazetecinin görevi haberin kaynağına kadar inerek habere ulaşmaktır, dolayısıyla yasemin çongar ve ahmet altan'ın yaptıkları şey takdire şayandır. kendileri oraya pkk'ya yalakalığa değil, haber almaya gitmişlerdir, ikisini ayırdedemeyen süper zekalar pkk ile röportaj yapılır mı gibi saçma sapan düşünceler içindedirler. bir operasyon yapılmıştır ve bu operasyonun sonuçları neler oldu, pkk ne gibi bir durum içinde; bunları araştırmak için gidip haberin kaynağına inmeye çalışılmıştır. mehmetçik ile 30 yıl röportaj yapılsa bu operasyonun sonuçları hakkında bir bilgi edinilemeyeceği için analiz özürlü ve her mesleği duygusal hareket etmeye programlı sanan kişilerin eleştirmemesi gereken davranıştır. ahmet altan röportajı sonrası bir durum tablosu çizmeye çalışmıştır, pkk şöyle iyidir, böyle iyidir gibi bir tutum içinde hiç değildir. gazeteci pkk ile ilgili haber yaparken objektif olabilir, illa da içine orospu çocuğu pkk yazmak zorunda değildir haberin birilerine duruşunu belli etmeye çalışarak. zaten gazeteci başkasının kendi duruşunu sorgulamasını sallamadığı kadar gazetecilik değeri kazanır, yani kendisi olarak.
    #2948455 (westphalia, 04.02.2008 15:04)
  9. son zamanlarda pek moda olan bir şeyi yapmıştır. her an nobel ödülü alabilir. *
    #2948464 (talihsiz sokak kedisi, 04.02.2008 15:07)
  10. ulan ne kadar saf insan var memlekette bunu bize anlatan röportajdır.

arkadaşım pkk hakkında bilgi almak istiyorsan bunun gibi salakça gidip bize bilgi verin demezsin. dersen bile o adamların ahmet altan'dan akıllı oldukları aşikardır.

illa bilgi almak istiyorsan, ki bu yapılıyor. canlı yakaladığın pkk lı ibnelere verirsin elektiriği bülbül hayvanı gibi şakıtırsın.. ama olmaz değil mi? hümanistsiniz çünkü siz. insanlara işkence mi yapılır? ölen 30.000 kişi mi? boşver onları değil mi canlar.

afedersiniz ama sıçarım böyle gazeteciliğin içine ben.
    #2948492 (trablus, 04.02.2008 15:15)
  11. Bir gazetecinin görevlerinin bilincinden uzak yazarlar tarafından abuk subuk değerlendirilen olaydır. Bu adam bir gazeteci a doslar, daha önce de yapıldı yine de yapılacaktır bu ropörtajlar, saddam'la da hitler'le de mussolini'yle de yapıldı hatta apoyla bile yapıldı. Kaldı ki burda ortam süper gelin dağa çıkalım diye bir sonuçta çıkmıyor, adam alenen pkk'nın bittiğini yazıyor bizim aklı evvel yazarlarımız ya sev ya terket türküleri söylüyor aferin 5!
    #2948531 (asprinick, 04.02.2008 15:21)
  12. bir bakıma embedded journalism dediğimiz olaydır. gerçek gazetecinin görevi, haberi vermektir, yorum katmak değil *. zaten ahmet altan'da bunu kabul ediyor yazısında.

--spoiler--

Ben oradayken bunun normal bir röportaj gibi yürümeyeceği anlaşılıyor. Ben zaten normal röportajın nasıl yapılacağını da bilmiyorum.

--spoiler--

gazeteci olmayan ancak -genellikle dış istihbarat birimleri tarafından manipüle edilen- opinion leader / kanaat onderi dediğimiz kişilerse haberlerine, röportajlarına satır arası yorumlarını da katarak, aşağıdaki gibi cümleler kurabilirler.

--spoiler--

"Her üniformanın altında bir insan olduğunu biliyorum, karşılıklı olarak birbirini "düşman" olarak niteleyenler de birer insan.

"Düşmanın" da insan olduğunu kavrayabilmek çok zor.

Ben o köy evinin kapısında PKK'lılar bırakmadım; aynı odayı paylaştığım, konuştuğum, şakalaştığım insanlar bıraktım.

Salih'i, Bozan'ı, Mizgin'i, Jiyan'ı, Roj'u, Adem'i bıraktım.

Bir daha bir operasyon olursa eğer sonuçlarını içim titreyerek okuyacağımı biliyorum. "

--spoiler--
    #2948565 (montajelemani, 04.02.2008 15:27 ~ 15:29)
  13. ayrıca pkk'lıların ak parti için "dini siyasete alet ediyorlar", "kömür dağıtıyorlar oy alıyorlar" şeklinde görüş bildirmesi ve türbana açık seçik karşı olduklarını belirtmeleri sanırız bazı bünyelerde "lan?!" gibi bir soru canlandırmış olmalı ki bu röportaja bu kadar karşı çıkıyorlar.
    #2949027 (westphalia, 04.02.2008 16:46)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ahmet altan in pkk kampina gitmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ahmet altan in pkk kampina gitmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ahmet altan in pkk kampina gitmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ahmet altan in pkk kampina gitmesi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cenabet gezmek » yildiz dagi » devletcilik » yukseklik korkusu » cheetos » erkeklerin bir kizda baktiklari ilk yer » karahanli turkcesi » uzun hava » astrenjan » ali cengiz oyunu » 11 ocak 2009 napalm death istanbul konseri » wilson prensipleri » ucan araba » eva angelina » pisagor bagintisi » ses dusmesi » ozluk isleri » duyulmamis kufurler » denise milani » dart maul » pembe krampon » fetullah bush » sol frame e gelmesi engellenmis basliklar » findik lahmacun » beni hak ediyorsun » usuyorum » get me off » kuzey kutbunun kuzeyinde ne var » gunes ne zaman dogacak » yarus » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » sayin hitler » gol yiyince seyircisiyle butunlesmek isteyen kaleci » norvecli balikci yalani » turk solu » arif avize » ahirette sozlugun aleyhimize delil olmasi » evlenen bayanlarin sozluk veritabanina kulfeti » 20 aralik 2008 bursa texas hold em zirvesi » absinth » sevisirken dinlenmeyecek sarkilar