agri dagi efsanesi 

kapat
  1. yasar kemal romanıdır.
    #373647 (yasakani, 25.06.2006 18:11)
  2. yedi karanfil'in seslendirdiği yedi karanfil 3 adlı albümünün şarkılarından birisidir.
    (bkz: yedi karanfil)
    #373662 (AkreP, 25.06.2006 18:16 ~ 18:17)
  3. yönetmenliğini memduh ün'un yaptigi fatma girik, hakan balamir ve hayati hamzaoglu'nun oynadigi yasar kemal romanından uyarlanan sinema filmi.
    #691666 (adini unutan adam, 04.10.2006 12:21 ~ 16.02.2007 15:55)
  4. mükemmel bir kitap. okunabilecek en güzel türk romanlarından (efsanelerinden) birisi. bu kitabı okuyup da sevmeyen insan bilmiyorum. yalnız bir kısmında harfler ters yazılmış aynaya tutup okuyorsunuz. bu gerçekten böyle mi yoksa benim okuduğum kitaptaki yanlış basım sonucunda oluşan bir şey mi çözemedim, efsanedir deyip geçtim *
    #874715 (ephedra, 18.11.2006 01:16)
  5. cahit berkayın yaptığı eserlerden biridir ve tınısı dinlemeye değer.
    #874878 (karpuzkabugu, 18.11.2006 01:47)
  6. mogollar'a ait bir çalışma...
    #875598 (ferrole, 18.11.2006 11:18)
  7. batıda büyük şehirlerde yaşayan insanlara doğunun yaşayışını anlatan ,
    "bakşa diyarlar"a götüren kitaplardan.
    #875664 (lusi, 18.11.2006 11:45)
  8. muhteşem bir cahit berkay eseri, piyano introsuyla, bağlama solosuyla, tınısıyla yüreğininiz yağlarını eritir. nota bile bilmeyen bir üstadın elinden çıkmadır, bu şarkıyı dinleyip de cahit berkay'a hayran kalmamak elde değildir, yetenek dedikleri bu olsa gerek
    #988024 (Aria GalaCtiCa, 12.12.2006 23:04)
  9. çok etkileyici 100 yıllık bir sevdanın romanıdır.
    #1054038 (unexpected paradox, 25.12.2006 15:02)
  10. kurban'ın albumlerine koymadığı cover.
    http://www.myspace.com/kurban
    #1973967 (vincent vega, 20.07.2007 18:32)
  11. zengin,şiirsel bir roman. ayrıca yaşar kemalin türk ve anadolu folkunu ne kadar yakından tanıdığı bir kez daha görülebilir.

'(çobanlar)bin yıllık sevda toprağının üstünde otururlar. tanyeri ışırken kavallarını bellerinden çekip ağrıdağının öfkesini, sevdasını çalarlar. ve gün kavuşurken bir ak kuş gelir..' diyerek biter.
    #1977463 (araf, 21.07.2007 08:49)
  12. son zamanlarda eteklerinde güvercin olup uçulası dağa ait efsane.
    #1977704 (cumartesi gecesi uykusu, 21.07.2007 11:15 ~ 11:18)
  13. piyanist tayfun erdem'in almanya'da yaptığı bir çalışma. türkiye'de kalan müzik tarafından yayınlanmıştır.

albümdeki kayıtlar:

1- uvertür.
    2- dervişlerin ve sofilerin köz üstünde dans ettikleridir.
    3- demirci hüso.
    4- ağrıdağın öfkelendiğidir.
    5- ağrıdağın yamacında, gündoğumuyla birlikte toplanan ateşperestlerin ellerini açaraktan dua ettikleri.
    6- gülbahar - gülen kız.
    7- gülbahar'la ahmedin buluştuklarıdır.

kaset kapağındaki sunuş yazısında ise şunlar yazar:

"niçin 'ağrı dağı' efsanesi?... günümüzde artık efsanelere yer var mı?"...sanırım böyle bir soru günümüzün en önemli yazarlarından biri olan yaşar kemal için, homeros'lardan
    yunus'lardan geçip de çağımıza dek varan o yüce söz ırmağının gürül gürül akan kollarından biri olan yaşar kemal için geçerli olamaz... çünkü onun sözü, günümüze dair edilmiş bir sözdür....kitaplarındaki sevgi, kavga, umut ve şiir günümüz insanına doğru fırlatılmış bir mızraktır...onun sözü yüreğimizi güneş ışınlarıyla doldurur, sonra da cehennemin buz gibi kazanlarına daldırıp, çıkardıktan ve bizi günümüzün sorunları ile karşı karşıya bıraktıktan sonra da, çekip, gider...

"caz ve destan'a gelince..." niçin caz, destanı sazla söylemek gerekmez mi? diyebilirsiniz... doğru, ancak bu soru kadar doğru olan bir başka gerçek varsa, o da şu 200 yıldır yaşadığımız ve biz ne kadar karşı olsak da, hayatımızın her yanını kaplayan batılaşma olayıdır. dolayısıyla, böyle bir toplumun ferdi olarak kulaklarımızda hem batı'yı, hem de doğu'yu taşıyoruz...benim geçmişimde orhan gencebay'da var. bach'da, john coltrane'ın saksofon soloları da var,veysel'in güzelim uzun havaları da...işte bu plakta böyle bir birikimin,bana göre yapılmış sentezi...

elinizdeki cd, '86 aralığında avrupa'da piyasaya çıkan yapıtın türkiye'deki baskısı. avrupa'nın önemli cazcıları yanında, "geleneksel" müziğimizin tanınmış solistleri de bu plakta yer alıyor. tümü 2.5 saat süren, müzikle tiyatronun iç içe geçtiği "ağrı dağı" müzikli gösterisinden alınmış altı parça ve bir uvertür var. ses ile sözün yeni bir bileşimini gerçekleştirmeye çalıştığım uvertür'de, metni, türkiye'nin sayılı tiyatro oyuncularından olup, şimdi amsterdam'da çalışmalarını sürdüren meral taygun okuyor.

umarım, "ağrı dağı" bir son değil,bir başlangıç olur,yüreğimizi, bir beyaz kuşun kanatlarında, mavi suya daldırıp, üç kere batırıp çıkardıktan sonra da yeni ufuklara doğru kanat açar, gözden ırar, yitip gider...

kaynak: http://www.kalan.com/scri...lbum/dispalbum.asp?id=118
    #1977832 (borodin, 21.07.2007 11:48)
  14. "Gül teninden oyalanıp süzül de gel
    Gül bakışlım göz yaşını silip de gel
    Yaram sızlar yalnızlığım bilip de gel
    Gül bakışlım gel

Ay büyüdü geceleri seni düşledim
    Gül gerdanında gül kokulu tenin özledim
    Çare bilmez dertlerinle yolu gözledim
    Gül kokuşlum gel

Ayı sordum gözlerini kaçırdı benden
    Güller adadım toprağına diktim yeniden
    Beni bıraktın gül soluşlum senindim ben
    Gül soluşlum gel"

seklinde, son derece guzel bir versiyonu da olan sarkidir.
    #2901487 (ericadamstr, 26.01.2008 23:54)
  15. "atın sahibi bey de olsa, paşa da, osmanlı padişahı, acem şahı da olsa, köroğlu da olsa kelleni verir bu atı veremezsin. ve hem de veremeyiz."

törelere başkaldırıyı törelerle anlatan yaşar kemal'in romanı.
    #3642924 (delice, 09.07.2008 20:19)

© 2008 - uludağ sözlük

agri dagi efsanesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. agri dagi efsanesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu agri dagi efsanesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mirac » masal » tribalenfeksiyon » muz kokulu sampuan » motorstorm » agir bir hastalik gecirince imana gelmek » tatar yayi » tc electronic » erol iyibozkurt » kalpsiz adam » turk kizlari » waiting for you » buyukluk hezeyani » istifa edecek pasa » ece temelkuran » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sir isaac » donen eski sevgili » deniz feneri » lavaboya kul dokmek » gelecegin bi yuzyil sonrasi » gulun kokusu vardi » hvite krists dod » 3 mayis 2000 galatasaray antalyaspor maci » bu cocuk okumas » anket memis » encarta » voyorizm » cirkin kadin yoktur az photoshop vardir » that was just your life » yaran baslik yonlendirmeleri