agla sevgili yurdum 

kapat
  1. bir kızılırmak şarkısı.

güneşin altında donan bir çiçek gibi
    kar altında alev, ateş yanan bir kuş gibi
    denizler ortasında çöle düşmüş bir ülkesin
    ağla sevgili yurdum ağla..

tohumsuz bir toprak
    ışıksız yaprak gibi
    sazımdan dökülen acı türküler gibi
    aşkım, sevgim ve hüzünlü yoldaşlarım gibi

bilirim her karanlık aydınlığa çıkmaz
    toprağında gözlerimin ırmağı kurumaz
    seni kör sevdalarla ateşlere yakan olmaz

nasırlı taş yüreklerin kör sevdasına
    özgürlük adına yaptığım sunaklara
    sevgilere öfkeyle sarılan çocuklarına

gün gelir, dört yanın nefrete boğulursa
    güllerin, güllerin dağların ayrılırsa
    aşkımız, sevgimiz seni yalnız bırakırsa..
    #636937 (diyonsos, 15.09.2006 16:06)
  2. (bkz: memleketin anasını ağlatanlar)
    #637235 (kisil, 15.09.2006 17:42)
  3. günay afrikalı yazar alan paton'un ırkçılık karşıtı romanıdır.

"1930'lu yıllarda Güney Afrika'da birtakım yenilikler yapılmaya başlamış; ancak, alabildiğine ilkel koşullarda yaşayan, ezilen, sömürülen, hor görülen kara derili insanların bu değişime ayak uydurmaları son derece sancılı olmuştur.
    Hem zorlu bir yaşamla hem de aynı ölçüde acımasız beyazlarla cebelleşen; ama o ülkenin kendi ülkeleri olduğu ve sevgide, acıda, emekte dayanışma içinde olmaları gerektiği bilincini edindikçe kendilerini kanıtlama savaşımına girişen bu insanların dramı, Ağla Sevgili Yurdum'da tüm çıplaklığıyla sunulmuştur."
    #732386 (telashe, 13.10.2006 17:44)
  4. yurt sevgisinin en güzel anlatıldığı şarkılardan biridir. ilkay akkaya'nın sesiyle birleşince etkisi bir başka olmaktadır. aralardaki ezgiler de gayet güzeldir.
    #3269661 (meredith, 14.04.2008 17:47)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

agla sevgili yurdum başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. agla sevgili yurdum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu agla sevgili yurdum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about agla sevgili yurdum. Copyright of the articles are belong to their authors.

» gavur dagi » secularism » evaporasyon » van ercis itimat » hıyanet i vataniye kanunu nedir » muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi » 19 eylul 2008 denizlispor trabzonspor maci » seytan ridvan » aslinda butun turkuculer milletvekili falan ols » blowjob » friv » mustafa islamoglu » butik » posta gazatesi ve haydar dumen efanesi » ataturk un gittigi okullar » bursa ya kar yagisi » ruyada olmus yakinini gormek » milfler » morgan de sanctis » ama benim cigerim yanar » tuvaletten sonra sadece sag eli yikamak » recep tayyip erdogan » abdullah ocalan » zil olmak » kleopitircik » candan ercetin » ellen » sabahin korunde hala entry giren sozluk yazari » anal seksten kim olmus » sabah cay yerine kahve icen hiristiyan ozentisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » gulsuna korur » av tufegi » gulduk eglendik zengin kalkisi yapalim » alida » amerikan filmlerindeki yahudi muhabbetleri » kechi » anal seksi ogreniyorum » ich kann deutsches nicht sprechen » chpli imam » muhammed ali