aga camii 

kapat
  1. ağa camii
    aslında tanım girecektim ancak şiir o kadar güzel tanımlıyor ki gerek yok dedim.

nazim hikmet şiiridir.

havsalam almıyordu bu hazin hali önce
    ah, ey zavallı cami, seni böyle görünce
    dertli bir çocuk gibi imanıma bağlandım;
    allahımın ismini daha çok candan andım.
    ne kadar yabancısın böyle sokaklarda sen!
    böyle sokaklarda ki, anası can verirken,
    işıklı kahvelerde kendi öz evladı var...
    böyle sokaklarda ki, çamurlu kaldırımlar,
    en kirlenmiş bayrağın taşıyor gölgesini,
    üstünde orospular yükseltiyor sesini.
    burda bütün gözleri bir siyah el bağlıyor,
    yalnız senin göğsünde büyük ruhun ağlıyor.
    kendi elemim gibi anlıyorum ben bunu,
    anlıyorum bu yerde azap çeken ruhunu
    bu imansız muhitte öyle yalnızsın ki sen
    bir teselli bulurdun ruhumu görebilsen!
    ey bu caminin ruhu: bize mucize göster
    mukaddes huzurunda el bağlamayan bu yer
    bir gün harap olmazsa türkün kılıç kınıyla,
    baştan başa tutuşsun göklerin yangınıyla!
    #404186 (yasakani, 07.07.2006 14:36 ~ 14:39)
  2. adapazari'nda bulunan bir cami.
    #1677050 (free zone, 23.05.2007 14:32)
  3. rezalet çölü'*nün ortasında bir vahadır.
    #1677085 (azorka, 23.05.2007 14:44)
  4. istiklal Caddesi'nde yer alan camii.. 1597 yılında ismail Ağa tarafından yaptırılır. Caminin duvar yazıları, Hattat ibrahim Altınbeşer'e ait. Çinileri yakın zamanlardaki onarımlarda değiştirilmiş. iç avluları yeşil-mavi Kütahya çinileriyle süslü.
    #1856892 (novakatinamite, 03.07.2007 11:14)
  5. (bkz: hacı abdullah lokantası)
    #1856899 (hunlu, 03.07.2007 11:15)
  6. istiklal caddesindeki tramvayın ihtiyari durağıdır.
    #2860629 (hayaser, 19.01.2008 01:45)
  7. bir zamanlar nazım hikmet'in de inançları olduğunu gösteren şiir.
    #3736295 (sahrut, 29.07.2008 01:41)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

aga camii başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aga camii ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aga camii nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about aga camii. Copyright of the articles are belong to their authors.

» bedensel kinestetik zeka » gozlukcu » muserref akay » hakan tanfer » youtubex » sinan osmanoğlu » acik toplum ve dusmanlari » baskakov » ataturk un gittigi okullar » azrail » dogaclama hikaye » sarmisak » boysfood » hijo de la luna » kucuk ama asi meme » zirvede avon urunleri satmaya calisan bayan uus » derin psikolojik bunalim » nikefootball com » kurmay subay » gulnihal » sessiz olum » bir erkekten en nefret edilen an » melihat gulses » seviyorum seni » state building » futbol sevmeyen erkek » fuat tamer tataroglu » sabaha kadar sozlukte takilmak » ellen degeneres » 2029 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » ben youtube a giriyorum siz de girin » sozlukteki kemcuk agizlilar » bir ses » papagan » isvec » senegal » ich habe genug » ya anne bes dakika daha » cheetos » telefonu sessize almak