ag elime mor kinalar yaktilar 

kapat
  1. denizli yöresinin bir türküsü.Gülay'ın yorumu mevcuttur.
    *
    ağ elime mor kınalar yakdılar
    gaderim yok gurbet ele saldılar
    oniki yaşında gelin ettiler
    ağlar ağlar göz yaşımı silerim of of

merdimenden indim indim yıkıldım
    mevlam izin verdi gine dikildim
    her çiçekten aldım aldım takındım
    gırmızı gül sendi galdı tamahdım

yüce dağ başında nasmalı pınar
    asması yıkılmış suları hurlar
    galındı gal gal süpürgü çaldığım evler
    başım alıp gurbet ele giderim
    #868305 (zookeeper, 16.11.2006 21:09)
  2. denizli / acıpayam'ın kına türküsü. kaynak kişi, suleyman ugur; derleyen, nida tufekci.
    #2741881 (oyalanma, 24.12.2007 22:45)

© 2008 - uludağ sözlük

ag elime mor kinalar yaktilar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ag elime mor kinalar yaktilar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ag elime mor kinalar yaktilar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ask i virane » ilk 6 haftada 4 yenilgi alan takim » osmanli padisahlarinin nisanlari » kizlarin italyanca meraki » 14 kasim 2002 panathinaikos fenerbahce maci » istikrarsiz » sozlukte yok » sozlukle ilgisiz istekler » eksi sozluk istanbul sa uludag sozluk bursa dir » robinho nun aziz baskanim beni de al demesi » ikinci adam » mayina basip sehit olmak » her yil 100 bin fethullahci polis oluyor » afrikaner » liselilerdeki okulun en deli sinifi biziz iddiasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » megaherz » terorizmle vicdani ret hakkinin ilintisiz olmasi » the morgue » julius aghahowa nin fenerbahce ye transferi » 5 ekim 2008 bursaspor galatasaray maci » ahah » death note » factory girl » yigit ozgur » musallat olmus sivrisinegi olmus bir yakin sanmak » asfaltiniz hayirli olsun » son kahve » sonu guzel olan sarkilar » yastigin islanmasi » baslik entry sayisi uyumu