afyonum patlamadi 

kapat
  1. çok eski zamanlarda içilen kapsül şeklindeki uyuşturucu afyonun,vücutta açılmaması yani kişinin ayılmaması,uyanamaması,sersem olması durumunda söylenen,günümüzde "daha ayılamadım" anlamına gelen söz.
    (asiti kaçmış kola, 27.03.2006 19:55)
  2. osmanlı döneminden günümüze taşınmış söz. ramazanda oruç tutan afyon düşkünlerinin sahurda yaprağa sarılmış afyon yutmaları, yutulan afyon paketinin sabahın erken saatlerinde midede patlayıp kana karışması olayıdır.
    (atipik, 27.03.2006 20:40)
  3. eski anlamından arındırıp yeni anlam yüklediğimiz kelimelerden biri.
    artık; uyanamadım, ayılamadım, kendimde değilim bv.
    (krabbe, 30.09.2007 08:20)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» okan bayulgen » kameraman feridun » birhan keskin » ama hangi ataturk » levon capan » yapilmis en aptalca dalginlik » kolonya tutmak » a b c d e f hamamlari » ya evde yoksan » alanya ayse melahat erkin anadolu lisesi » grand theft auto san andreas » au sbf » mentry » mantikli » sprite » akilli » rind » fransiz kadinlari » altinozu nun tarihi eserleri » ihtiyarlar heyeti » kralice turkiye ye geliyor diye temizlik yapmak » sozluk yazarlarinin gunluk uyku sureleri » kayseri duku haci abdullah » allah ile seytan arasindaki farklar » alexandre dumas » sen insansan o insansa bende sansam ne olur ki » allah tum muslumanlari korusun » omuzda gorunen sutyen askisi » vav olmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa