adana kufurleri 

kapat

1. adanalı insanlara özgü küfürler ve söyleyiş biçimleridir. Cumle içinde noktalama işaretleri niyetine küfür eden adanalılar olsa da etmeyenler de vardır.

en bariz örneği "allah kitap indirmek" olan küfürdür.*

diger bir onemli ozelligi n kaynaştırma sessizi yerine y kaynaştırma sessizinin kullanılmasıdır* ve genelde sövme esnasında tamlamalar olabildigince uzun tutulur.

misal: anayı , bacıyı , avradıyı, dedeyi, neneyi, sülaleyi, gelmişiyi, geçmişiyi ...

**
    #946967 (micomania, 04.12.2006 05:33 ~ 05:36)
  2. birisi bir kabahat işlediğinde 'hayvan eti yemiş' diyerek azarlamakta gayet orjinaldir. ne demekse artık.
    #947225 (pembepanter, 04.12.2006 10:39)
  3. bunlar küfür olmaktan çıkmış yeni bir sanat dalı olarak adana halkının zihnini meşgul etmeye başlamıştr. çok yaratıcı küfürlerdir zaman zaman evet.
    #947387 (kara gozlu bezelye, 04.12.2006 11:25)
  4. anası sabahtan s.kişmiş

klasikleşmiştir...
    #3847134 (surudenayrilanidealistkuzu, 21.08.2008 02:19)
  5. sirf duymak icin adana'ya gidesini getirten kufurlerdir adamin. beli bukulmus yasli koylunun "sein anayi avradiyi ziherim ha!" seklindeki isyani en basit, en guzel, en sade ornektir; tabi yazmakla olmaz, duyulmalidir. kufur olmasa da uzata uzata "kelee" diyisleri vardir, hayran birakir insani kendine.

adanalilarin tipik bir ozelligi de kufurlerinin farkli degil, herseye karsi olmasidir. hizini alamayip allahini zikiyim diyeni gorulmustur. onu da gectim, dedeme koyun manyaklarindan birinin sordugu soru beni benden almisti: "kimin bu anasiyi avradiyi ziktiminin incirleri?"

halbuki "bu incirler kimin?" diyecekti..
    #3850648 (der meister, 21.08.2008 19:32)
  6. en meşhuru tabii ki de;
    (bkz: allahını sikerim)

edit: ne kötülüyorsunuz ulan ben ettim sanki, adanalı arkadaşlar söylüyor.
    #3850657 (Pulemjot Kalashnikova, 21.08.2008 19:34 ~ 19:46)
  7. dün maçta tribünde bir tane duydum, hala kendime gelemedim. zavallı sol bek ersan, ilk gole ve kırmızı karta yol açtığı yetmezmiş gibi bir kez daha kritik yerde top kaybı yapar ve adanaspor ikinci golu de onun yüzünden yer.. aradan saniyeler geçer ve iki sıra arkamdaki o yüce insan hayatımı değiştiren o küfürü eder: "ersaaaaan bacının doğmamış bebeğini skim ersaaaaaan"
    #3937502 (stoudemarionash, 09.09.2008 01:11 ~ 01:12)
  8. adana'lıyakk alla'aan adamıyaakk diyen bünyeden çıkan orjinal küfürlerdir. *
    #3937523 (secret1907, 09.09.2008 01:15)
  9. (bkz: anasının karnında amca yarrağı yemiş pezevenk)
    #3937533 (AeroZeppelin, 09.09.2008 01:17)
  10. bir kavga sırasında duymuştum:

-laaan nereye gaççıyon travestinin oğluuu ?
    #3937543 (stoudemarionash, 09.09.2008 01:19)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

adana kufurleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. adana kufurleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu adana kufurleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about adana kufurleri. Copyright of the articles are belong to their authors.

» sen bilemezsin ne cektiriyor yoklugun bana » komünizmin yararları » yayindan kalkan diziler » yayindan kalkan diziler » gulriz sururi » kendini ifade edebilme » facebox » ilginc lakaplar » pes » yazum com » harika cocuk declan galbraith » otokorelasyon » vidz » xtube com » asena ile dans etmek » obsidiyen » ataturk es cinseldir iddiasi » adhezyon » playboy tv » romantik ortam » issiz sozluk » nrcyln » kosarken dusmek » botlara bicak verip kendi bes bir alan insan » yasamak icin yasamak » kurtlar vadisi varken ask i memnu seyreden erkek » fifa 09 » sozluk sozluk gezen yazar modeli » erotik filmlerdeki yapmacik sikis sahneleri » kahire » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » kurtlar vadisi izlemeyen erkek » yemin hosumuza gitmese de okuruz » altin uye » house md » unlulerin kisisel iletileri » i don t want to talk about it » 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d10 » isletmelerde uygulanan ucret sistemleri » bu askin katili sensin » otobuste osuran insan