acisal momentum 

kapat
  1. dönen bir cismin eylemsizlik momenti, açısal hızı ile çarpıldığında ortaya çıkan büyüklük. vektörel bir büyüklüktür.
    #875522 (larker, 18.11.2006 10:45)
  2. Matematiksel olarak ifadesi L= r x p dir. Burada "p" cismin cizgisel momentum vektörüyken, "r" de bu vektörü dönme noktasına bağlayan konum vektorudür. r ile p birbirine diktir. Açısal momentumun (l) yönünü bulmak için de sag el kurali ndan faydalanılır.
    #1812583 (light beam, 23.06.2007 23:22)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

acisal momentum başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. acisal momentum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu acisal momentum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about acisal momentum. Copyright of the articles are belong to their authors.