acikcasi 

kapat
  1. - Doğrusu, açık olanı, anlaşılır biçimi, gizli kapaklı olmayan yanı.
    - Açık olarak.*
    #1005828 (larker, 16.12.2006 10:43)
  2. "şimdiye kadar ki söylediklerimde gizli ajandamdan kelam etmedim burada biraz açıldım hadi burayı açık söyleyeyim" anlamına gelen içsel riyanın dışavurumu. "aslında" ile karşılaştırmamak gerekir, aslında lafı, söylenmiş bir cümleyi yeniden söylemeye yol açar, akış aynı olur.

"açıkcası" lafının ekürisi ise, dogruyu soylemek gerekirse'dir.

ne yani yalan mıydı yaşadıklarımız, hörenk!!.

bir de şu var; "samimi söylüyorum". peki!

(bkz: koşarak uzaklaşmak)
    #2953663 (Kackelacka, 05.02.2008 12:48)

© 2008 - uludağ sözlük

acikcasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. acikcasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu acikcasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kamil koc » punch me i bleed » uluslararasi kastamonu kufur yarismasi » irak sinirina tampon bolge kurulmasi » goncagul sunar » akrabalara gitar calmak » marmara 34 » aydin dogan medyasinin kotu yonleri » ekran yaklama goruntusu » catismada hep erlerin astsubaylarin sehit olmasi » correcto » crematory » civanim » elektronik muzik » goz doktoru » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kutahya » rahimagzi » tolga evren » gol amina koyim be » iran da kadin olmak » turk kizlari » yayla ve balkan kupasina sahip turk takimlari » maddeler halinde konusan insan » 21 yuzyilda hala mantigi » pc » yandex » masum anadolu aski » jack krauser » fenerbahce nin balkan kupasi ni almasi tesaduftur » antalya