acaristan 

kapat

1. gürcistan sınırları içerisinde bulunan özerk bölge
    #228490 (verbascum, 10.05.2006 18:06)
  2. Acaristan (veya Acara, Acarya), türkiyenin kuzeydoğusunda, artvin ve ardahan illerine komşu olan ve gürcistanın güney batısında yer alan özerk bir cumhuriyettir. gürcistan'ın merkezi yönetimine tabi olan Acaristan, Türkiye ile tarihi, dini ve kültürel yakınlığa sahip olduğu gibi, hukuki olarak da özerkliği Türkiye'nin garantörlüğü altındadır. Başkenti, karadeniz kıyısında bir liman şehri olan batumdur. Artvin'in hopa ilçesinde bulunan Sarp sınır kapısı batum'a açılır.
    ~ http://www.wikipedia.com ~
    #1305216 (yakub cemil, 14.02.2007 23:34 ~ 23:35)
  3. garantörlüğünü türkiyenin yaptığı bölge.
    #1305263 (ardahan, 14.02.2007 23:41)
  4. müslüman gürcüler'in yaşadığı memlekettir.
    #2910771 (damat hobbit pasa, 28.01.2008 22:47)
  5. kuzey kibris ve nahcivan dan sonra garantörü oldugumuz gürcistan a bagli özerk cumhuriyet.
    #2936063 (ANTEPLI, 02.02.2008 07:24 ~ 07:25)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

acaristan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. acaristan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu acaristan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about acaristan. Copyrights of the articles are belong to their authors.