abi 

/ 3
kapat
  1. ben 6, abi 9 yaşındadır. bir gün önce doğum günü hediyesi olarak alınan sırma saçlı barbie bebek, abiye emanet edilerek anneyle pazara gidilir. pazar dönüşü abimin, sıcak su ve sabunla yıkadığı barbie bebeğimin tiftik hale gelmiş ıslak saçlarıyla karşılaştığımda şöyle bi diyalog yaşanır:
    ben: bebeğimin saçlarına naptınnnnnnn böööööhüüüüüüüüüüüüüü...
    abi: saçları kirlidir, temiz olsun diye yıkadım gülüm hihihihihi..*
    ben: pissssssssssssss bööööhüüüüüüüüüüüüüüü..

tanim: küçük yaştan itibaren insanı böğüre böğüre ağlatandır.
    #2769616 (aximiyimneyim, 31.12.2007 00:55 ~ 00:56)
  2. kızların belli bir ortamda konuştuğu erkekler için, araya mesafe koymak amacıyla kullandıkları hitap şeklidir.
    #3100755 (imper, 06.03.2008 11:00)
  3. izmir'de bir sağlık ocağında* turbaniyla hizmet veren doktoru haber yaptığı, fotoğraflarını çektiği gerekçesiyle saldırıya uğrayan gazeteci kişilik. geçmiş olsun kuzum.
    #3157286 (gonulcelen, 18.03.2008 10:50)
  4. annenin en sevdiği candır o. annenin emanetidir sana ve onun canı yansa taa 500 km öteden hissedebileceğin bir bağdır arada ki bağ. abidir, ilk aşktır, en çok ve tek güvendiğin insandır. bilirsin sana birşey olsa atlar gelir ve ortalığın *mına kor. o yüzden destektir arkanda hep yakınındaymış gibi hissettiğin. erkeğindir en çok sevdiğin.
    #3385248 (yuksek magdur, 11.05.2008 22:34 ~ 16.06.2008 09:27)
  5. nur cemaatinde yaygın olarak kullanılan hitap şekli. (bkz: abla)
    #3385326 (gulhan seven adam, 11.05.2008 22:49)
  6. Paylaşmayı öğrenmek demektir doğar doğmaz. hasta yatağında gözlerini açamazken, titrerken, evde bulduğu tüm yorganları sürükleyerek üstünü örtmesi, korkudan yaşaran gözleriyle iyileş hadi iyileş diye yalvarmasıdır. Nefret ettiğini sanmaktır, en büyük küfürleri edip, en mutsuz anında sığınabildiğindir. Büyüdükçe dillere destan olan kavgalara gülebilmektir. En büyük kaybında beraber hıçkıra hıçkıra ağlayıp, sonsuza kadar sürmesini istediğin mutluluğunda seninle sonuna dek sevinebilendir. Hayatını kazanmaya başladığında benim kardeşim işte diyerek gururlanandır. en çok özlediğin çocukluğunun karşında dikilmesidir. Mavi gözlü devdir.
    #3549172 (invinoveritas, 17.06.2008 11:56)
  7. geldiğinde yatıyorsan eğer, gel gel burda yatma bak burası çok gürültülü uyuyamazsın diye elinden tutup başka odaya götüren, üzütülü olduğunuz bir anda elele oturabildiğin, özlediğin gibi güzel cümleleri yazmayı planlarken hemen gerçek dünyaya dönüşü sağlayan aynı zamanda.

kol ve bacaklarının sevgi kisvesi altında morarmasını sağlayan, saçların bu ara çok gözüme batıyor bir gece sürprizle karşılaşabilirsin diye tehdit eden sonra sonra bir kahveyi bile içirmeyen illa ki ondan birkaç yudum içmesi gerektiğini düşünen. çünkü birilerinin içtiği şeylerden içmeyi sevmediğimi bilir.
    kaç tane olursa olsun sanırım hepsinin yeri farklı oluyor. lannnn noluyor bana abi başlığına sevgi dolu entryler yazıcak kadar duygusalım bu ara demek.
    #3816192 (tatlı su levregi, 14.08.2008 09:36 ~ 16:48)
  8. Annemin sürekli bizi kışkırtması ve bana ''Sen onu döversin''abime ise ''Daha küçücük çocugumu dövemiyorsun'' demesi iki taraf birbirine kinle bakar ve kazanan her zamanki gibi abi olur...yine de abidir sonuçta severim kendisini...
    #3845725 (burhan altintop, 20.08.2008 21:05)
  9. baba öldükten sonra, evin kapısına adı yazılan şahıs. ömrümden alsın, ömrüne eklesin Allah. Koçum benim...
    #3980102 (nevai, 18.09.2008 22:03)
  10. en çok özlenendir. küçük bir çocukken her gece korktuğumda bıkıp usanmadan yanıma gelendir. 3 yaşımdayken komşu teyzeyle birlikte gezmeye giderken teyzenin beni götürüp bana zarar vereceğini zannedip beni kurtarmak için arkamızdan bağırarak koşandır. henüz bebekken kardeşini kimsenin sevmesine izin vermeyecek kadar çok sevendir, en temiz sevendir.

artık bu sevginin hissedilmediğini, hissedilmeyeceğini bilmekte en çok yaralayandır.
    #4066402 (lululu, 09.10.2008 17:35)
  11. kan bağı olmayan bir dişi tarafından verilen bir sıfat ise erkeklerin %90'ı tarafından suistimal edilecek müessesedir.

buna benzer olarak;

(bkz: kanka ayağı göt ayağı)
    #4067583 (cemsbg, 09.10.2008 22:03)
  12. ne sorununuz olsa sizin yanınızda olan, anneye babaya söyleyemediginiz sorunlarınızı cözen, cözemese bile konusmasının yettigi insandır, bana hayatta ki herşeyi öğreten kişidir, ama öğretmeyi bitiremeden bu dünyadan ayrılmıstır. cok özlenir ama sizi aglayarak görecegi düsüncesi ile susulur, hep içe atılır. mezarının basında gecirilen dakikalar, saatler yetmez, haykırmak istersiniz, son bir dakika daha konusabilmek elveda diyebilmek icin her şeyinizi vermek istersiniz ama hayat böyledir hesap vermeden en sevdiginiz insanı sizden alır, son bir kere sarılmanıza bile izin vermez..
    #4111668 (arka plan, 19.10.2008 20:12)
/ 3
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

abi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. abi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu abi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about abi. Copyright of the articles are belong to their authors.