abi bu malin garantisi benim 

kapat
  1. spot mağazalarındaki ve işportacı tezgahlarındaki "işbilen" satıcıların kullandığı, dumura uğratan cümle. "abi bu malın garantisi benim" demek "malın garantisi dükkandan çıkana kadar" demektir.

+ cd çalar mı bu?
    - tabi abi, ayıp ettin.
    + mp3?
    - olmaz mı abi, bak takayım seda ablayı nasıl çalıyo şimdi.
    + film de oynatıyo mu?
    - oynatır abi, bak sana iki film de hediye vericem.
    + iyi gibi duruyo, hoparlörleri kaç watt bunun?
    - valla abi var bi 200-300 watt
    + iyi güzel herşeyi, garantisi kaç yıl peki?
    - aaa ayıp ettin abi. bizim malımızda yamuk olmaz. bu malın garantisi benim abi. en ufak birşey olursa getir biz burdayız.
    #110524 (denizci cakabey, 11.03.2006 17:21 ~ 17:22)
  2. mal alırken en fazla korkulcak cümledir.
    #110590 (narsil, 11.03.2006 18:37)
  3. (bkz: tahtakale)
    (bkz: dogubank)
    #423721 (dopdop, 14.07.2006 01:56)
  4. --- nasıl tekin midir,güvenebilir miyiz bu adama?
    - abi bu malin garantisi benim
    -- ya lütfen mal deme bana ya..
    --- kefil sensen sorun yok. anlaştık.
    #520489 (sofor, 10.08.2006 07:05 ~ 07:06)
  5. "Satayım da nasıl olursa olsun" felsefesini benimsemiş satıcıların sık sık kullandığı ve aslında söz konusu malın garantisinin olmadığı anlamına gelen, duyulduğunda ortamın hızla terkedilmesini gerektiren esnek cümle.
    #835230 (entropi, 09.11.2006 13:16)
  6. bu sözlere artık kanmayan tüketicinin içinden:
    - yırtın sen almaayacam
    dediği sahnedir. *
    #835239 (tristar, 09.11.2006 13:18)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

abi bu malin garantisi benim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. abi bu malin garantisi benim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu abi bu malin garantisi benim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about abi bu malin garantisi benim. Copyright of the articles are belong to their authors.