abdulkadir budak 

kapat

1. 23 Nisan 1952'de, sivas'ın hafik ilçesi'nde doğdu. ilkokula ankara'da başladı. sincan lisesi'ni bitirdi. 1994 yılında devlet memurluğundan emekli olarak Ankara'ya yerleşti. ilk şiiri, Mayıs 1970 tarihli defne dergisi'nde yayımlandı. kayseri'de bulunduğu yıllarda, şair arkadaşlarıyla birlikte ozanca ve hakimiyet sanat dergilerini çıkardı. 2000 yılında, 12 sayı çıkan şiir odası dergisi'nin yayın yönetmenliğini yaptı. Şiirleri ve şiir üzerine yazılarıyla yazko edebiyat, yeni biçem, adam sanat, varlık, pencere v.b. dergilerde yer aldı.
    Ödülleri;
    1982 türk dil kurumu çocuk yazını ödülü - bir gül çocuk
    1988 sıtkı dost çocuk edebiyatı ödülü - kuşların alfabesi
    1994 ceyhun atuf kansu şiir ödülü - imzası gül
    1994 arıburnu şiir ödülü - imzası gül
    1998 halil kocagöz şiir ödülü - aşk beni geçer
    #1414066 (fatal, 15.03.2007 13:59 ~ 14:01)
  2. 1952 yılında Sivas'ın Hafik ilçesinde doğdu. Lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Kayseri'de devlet memuru olarak çalıştı, emekliye ayrıldı. Artık yaşamını Ankara'da sürdürüyor. 1970'li yıllardan itibaren adını duyuran şairlerimizdendir.
    #2152453 (leggare, 18.08.2007 01:42)
  3. önde gelen şiirleri;

özeleştiri
    cevap anahtarı`
    ağır çekim
    reçete
    dere böyle nereye
    travma
    ölümcül bahçe ağıdı
    gösterge
    çığlık
    bağışla bana adını
    muhteşem ayıplar
    tutsak yolcu dileği
    #2152465 (leggare, 18.08.2007 01:43)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

abdulkadir budak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. abdulkadir budak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu abdulkadir budak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about abdulkadir budak. Copyrights of the articles are belong to their authors.