abd nin suudi arabistan i isgal etmeme sebepleri 

kapat
  1. gerçekten inanılmaz derecede merak ettiğim sebeplerdir.
    ırak'a kimyasal silahları etkisizleştirmek bahanesiyle giren abd'nin petrol için ırak'ta olduğu çokça söyleniyor. fakat benim anlamadığım; çeşmelerinden su yerine petrol akan ve ırak gibi çok fazla içeri savunması yapabilecek bir ülke olmayan suudi arabistan topraklarını abd'nin neden işgal etmediği. ya abd, ırak'ı petrol için işgal etmedi ya da suudi arabistan'da bize söyledikleri gibi altından otel yapacak kadar petrol yok.
    #3194503 (kasgarli tost, 26.03.2008 23:08 ~ 23:11)
  2. arabistan'ı yıllardır yöneten suud ailesinin amerika ile kanka olmasıdır. doğal olarak birleşik devletler, zaten güzelce faydalandığı arap petrollerini, durduk yerde savaşa girerek riske etmek istemez.
    #3194522 (regulus, 26.03.2008 23:10)
  3. elbet birgün kaybolacak sebeplerdir. çünkü, saddam dönemi başlarında ırak devletinin kalkınması ve bir bakıma iran'a kafa tutmasının nedeni abd yardımlarıydı. zaten abd-ırak savaşında söylenen, saddam'ın abd'ye daha önceden ırak'a abd tarafında verilmiş silahlarla saldırması ve abd'nin bu konudaki denge politikasiydı. 80'lerdeki iran-ırak savaşında ırak'a yardım eden, 90'da da ırak'ın kuveyt'i işgalinde de kuveyt'e saddam karşısında yardım eden amerika aynısının lacivertini bu kez neden suudi arabistan'a yapmasın? iki ülke arasında her ne kadar dostluk olsa da birgün bu işgal etmeme sebepleri ortadan kalkacak ve abd söylendiği gibi ırak'a petrol için girdiyse -ki öyle gözüküyor- suudi topraklarına da petrol için girecektir. çünkü, ırak'ın işgalinden önce de, şu anki suudi rejiminde olduğu gibi saddam rejimindeki yakınlık abd ile ırak arasında vardı.
    #3194636 (kasgarli tost, 26.03.2008 23:24)
  4. suudi arabistan'daki petrolün abd şirketlerince çıkarılması, suudi arabistan'ın abd'nin en büyük silah alıcısı olması, suudi arabistan'ın abd'nin en stratejik üslerinin ülkesinde konuşlanmasına izin vermesi, suudi arabistan'ın abd'nin çıkarına aykırı tek eylem yapmamasının sebepler listesinin tepesinde yer aldığı sebeplerdir.
    #3194674 (paleface, 26.03.2008 23:30)
  5. kral abdullah'ın sıkı bir amerikan dostu olması hasebiyle yakın gelecekte söz konusu olmayan cümledir.
    #3194704 (alone with everybody, 26.03.2008 23:34)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

abd nin suudi arabistan i isgal etmeme sebepleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. abd nin suudi arabistan i isgal etmeme sebepleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu abd nin suudi arabistan i isgal etmeme sebepleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about abd nin suudi arabistan i isgal etmeme sebepleri. Copyright of the articles are belong to their authors.

» gavur dagi » secularism » evaporasyon » van ercis itimat » hıyanet i vataniye kanunu nedir » muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi » 19 eylul 2008 denizlispor trabzonspor maci » seytan ridvan » aslinda butun turkuculer milletvekili falan ols » blowjob » friv » mustafa islamoglu » butik » posta gazatesi ve haydar dumen efanesi » ataturk un gittigi okullar » bursa ya kar yagisi » ruyada olmus yakinini gormek » milfler » morgan de sanctis » ama benim cigerim yanar » sozluk formati » hicbir zaman mukemmel oldugunu hissedememek » 40 ft » anno 1701 » bitmeyen sevda » saca kina yakmak » homer simpson » counter strike » ask » muhendis adam » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » curlin » tirbuson olmadan sarap acmak » fiskiye » trt » telefonu sessize almak » gocmen polisi » mercedes cls serisi » william hersey davis » zopa » bilimselkonular com