abd nin 700 milyar dolarlik kurtarma plani 

kapat
  1. abd de derin sıkıntıdaki banka ve finansal kuruluşların 700 milyar doları bulan batık kredilerinin, devlet tarafından üstlenilmesini öngören kurtarma paketidir. tam başlığı yazdım konu hakkında ufak bir inceleme yapıyordum ki, an itibariyle temsilciler meclisinde 205 e karşı 228 oyla reddedildiğini gördüm. hakkında uzun uzun değerlendirmeler yapılabilecek bir konudur aslında, ama kapitalizmin dizlerinin yere daha önce hiç olmadığı kadar yakın olduğu muhakkak. şu an açık olan borsalarda çok hızlı düşüşler yaşanmış, ekonomi piyasalarında imkb nin ikizi denilen brezilya borsası %10 düşmüş. bakalım bizde ne olacak cuma günü. 1929 benzeri bir sıkıntı yaşanırsa yeni bir dünya savaşı kapıda gibi duruyor. en insanlık her nerdeysen saklandığın yerden çık diyesi geliyor insanın. bir de link verelim.

http://money.cnn.com/2008...bailout/index.htm?cnn=yes
    http://www.haberturk.com/...cat=180&dt=2008/09/29
    #4025716 (bcnolf, 29.09.2008 21:27 ~ 21:29)
  2. asla bir kurtarış olarak gözükmeyen plandır. Geçici çözümdür, kalıcılığı asla olmayacaktır bir 10 yıl sonra yine yeniden olucaktır. bu plan sadece emekçi halkların uyanışını erteleyecektir!
    #4025729 (LocK, 29.09.2008 21:30)
  3. http://www.sabah.com.tr/ardic.html

"Azıcık iktisat tarihi okusalardı, bugün olup bitenin hiç de yeni bir açılım sayılamayacağını, o pek sevdikleri otuzlu yıllarda hem de Amerika'da denenmiş olduğunu göreceklerdi...
    Olup bitene bal gibi "yeni Keynesçilik" denebilir. (Hani, "Kiynz" okunan ama bizim iktisat ayılarının ille de Keynes, Keynes diye telaffuz ettikleri adam...)
    Kapitalist sistem çuvalladığı zaman ona devlet müdahalesi, John Maynard Keynes'in daha yirmili yıllarda bulduğu bir çözümdür.
    Başarılı sonuçlar vermiştir ama tam da kesin bir çözüm oluşturmamıştır üstelik, Amerikan ekonomisi ancak dünya savaşı sayesinde kendine gelebilmiştir. (Tarih boyunca sıfır işsizliğin, yani tam istihdamın sağlandığı bir tek ülke ve bir tek yıl vardır: Amerika, 1943...)
    O zaman müdahale Roosevelt'in "devlet altyapı yatırımları" şeklinde gelmişti, baraj ve yol inşaatları falan yoluyla işsizliğin soğurulması... Şimdi Bush'un "zora düşmüş bankalara 700 milyar dolar pompalaması" şeklinde beliriyor, temel felsefe aynıdır.
    Türk aydınları, 1929 krizi tekrarlanırsa arkadan Üçüncü Dünya Savaşı'nın patlayacağını da göremiyorlar. O zaman mutlu olacaklar mıdır?"
    #4025735 (onurude, 29.09.2008 21:31)
  4. türkiye bu planda 107 adet amraam havadan-havaya füzesi alarak bulunmaktadır.
    #4025736 (moso, 29.09.2008 21:31)
  5. Amerika seçimleri öncesinde mccain ve obama'nın dahi göze alamadığı ancak piyasanın içine düştüğü krizin daha da derinleşeceği konusundaki endişeler nedeniyle uzlaarak 350 + 350 oranla merkez bankası tarafından emekçi insanların gelirlerinden ve vergilerinden sermaye kurumlarına aktarılacak olan 1929 dünya ekonomik krizinden çıkış olarak kullanılan keynes para politikasının bir benzeri planıdır. Krizden bir çıkış planı olarak değil krizi hafifletecek ve piyasaları denetim altına alabilecek bir girişim olarak görülmelidir. Zira kapitalist ekonomi-politik aslen bu krizler yoluyla beslenmekte ve sermaye bu yolla daha fazla tekelleştirilip emekçinin ırzına geçilmektedir. Bu bakımdan keynesciliğin daha en başından kapitalizmin bir emniyet subabı olduğunu söylemeye gerek yoktur.
    #4025773 (nekrofili, 29.09.2008 21:38)
  6. temsilciler meclisince reddedilmiş olması şu an açık bulunan wal street'de çok ciddi kayıpların yaşanmasına ve paritenin hemen 1,45 in altına çekilmesine neden olmuştur. eminim şu anda akp kurmayları kurban bayramı için binlerce kez dua ediyordur zira şu an türkiye'de borsaların tatilde oluşu önümüzdeki haftaya kadar bir şekilde yaratılacak çözüm önerilerine ve sıcak para akışına belki imkan sağlayabilir yoksa halimiz harap.
    #4025854 (darksideofthepink, 29.09.2008 21:52)
  7. batti balik yan gider anlayisi ile artık tek yolun kamuyu "borclandirma" yoluyla kurtulmak olduğunu söyleyen amerikan iktisatçılarının son planı. lakin artık yavaş yavaş son mermisini de yakmaya başalyan amerikan ekonomisi yeni ekonomi kaynakları arayacaktır. nitekim son planlardan sonra liderlerin görüşleri de böyledir. nasıl olsa başa obama da geçse, mac de geçse değişen bir şey olmayacak. kriz faturası irak' tan çıkarılmaya, amerika' ya oluk oluk para aktarımına devam edilecektir.

amerika için çıkar yollar aranır. nedir bu çıkar yollar? iran mi? suriye mi? kim bilir belki rusya... artık hümanist görüşlerin son bulduğu ve toz pembe hayallerin hollywood sinemalarından çıkarılma vakti gelmiştir. amerika kendini bir çamura saplamak üzeredir. buradan çıkış yolu kamuyu borçlandırmak gibi gözükse de uzun vadede yeni savasların gündeme gelmesidir.
    #4025906 (a place where no one goes, 29.09.2008 22:02)
  8. işe yaramayacak plandır.zira adam smith'in görünmez kolu daha etkili olabilir.
    #4026016 (olmekistiyorum, 29.09.2008 22:21)
  9. george bush'un destekledigi, ancak an itibari ile cumhuriyetcilerin reddetigi planlama. tuhaftir...
    #4026037 (B2daLo, 29.09.2008 22:24)
  10. yapay krizi daha da içinden çıkılmaz hale sokmak için ortaya atılan lakin temsilciler meclisi tarafından reddedilen kurtarma planıdır.
    http://hurarsiv.hurriyet....mnews.aspx?DocID=10013600

ulan yeter be.
    yok mu bir ademoğlu şu paradan para kazanmayı yasaklayacak, dünyadan vampirlerin elini çektirecek.
    nedir bu yahu abd de banka batıyor kabak bizim gibi ezilmişlerin başına patlıyor. ne alaka arkadaş? sokarım ben böyle ekonomi bilmine ve ekonomistlere.
    ulan sen üret amına koyayım abd isterse batsın bak bakalım bişey oluyormu?
    yok ama kolay yol var ya. kapitalizme köle olmak varken kim uğraşır çalışmayla üretmeyle. allah hepinizin belasını versin.
    bizleri bu durumdan bir tek erbakan hocanın milli ekonomi modeli kurtarır. bir dönem uygulanmıştı da netekim, ama müsade etmediler...
    #4026045 (protest sanayici, 29.09.2008 22:25)
  11. reddedilmesi uzerine buyuk ihtimalle bu hafta tekrar oylamaya sunulup kabul edilecek plandir. su anki reddedilmis haliyle dunya borsalarini cokertmistir, bir kez daha reddedilirse bir kez daha cokertebilir, arkasindan ne gelir bilinmez, bilirim diyen yalan soyler.
    #4026186 (zirvato, 29.09.2008 22:43)
  12. bilirim diyerek yalan söylemek istediğim plandır. ekonomistliğin % 50 si zaten yalandır. serbest ekonomi sistemi üzerine kurulmuş olan amerika nın bu planı kabulü kapitalist düzenine ters olduğundan şu dönemi kurtarsa da ileride 1929 büyük buhran dan daha derin etkilere yol açacaktır şöyleki stagflasyon ile beraber etkin piyasalar modeli çökecek ve ülke derin bir durağanlıkla beraber sermaye piyasalarının % 68 ini yitirecektir. kabul edilmezse bankacılık sektörü derin yara alacak citigroup mevduat toplayan bankalar sıralamasında birinci olup dötü kurtaracak fakat likidite sorunu da avrupayı kasıp kavuracak küçük çaplı 500 banka patlayacaktır. kabul edilirse bankacılık sektörü kurtulacak fakat kriz fmcg leri vuracak açığa çıkan likidite sorunu global çapta darboğaz yaratacaktır. iki uç değnek teoreminden yola çıkarsak olan gariban halka olacaktır o yüzden nedir kahrolsun amerikan emperyalizmidir bu ülkenin kurulması zaten buhrandır. ben askerden yeni gelmişim ya iki dakika dinlenseydim hemen teorem üretmeseydim olmuyomuydu dedirten tiksindirten krizdir plandır falan felandır.
    #4029067 (robert neville, 01.10.2008 03:47)
  13. kabul edilseydi, abd yi tamamen karanlığa sürükleyecek olan plandı.
    abd'nin böyle şeylere ihtiyacı yok, çıkarır birkaç savaş ve düzeltir durumunu.
    savaşlarla beslenen ülkeler batmaz.
    #4029073 (maX JacK, 01.10.2008 03:49)
  14. revizyona ugramis hali senato'dan turkiye saati ile sabah 5 civarinda gecmis, cuma gunu temsilciler meclisinde son oylamasi yapilacak tasaridir. son hali uzerinde senato hep beraber cumhuriyetci-demokrat ayrimi yapmadan calismistir.

ilkinden farki ise orta-alt sinifa vergi kesintisi felan gibi tatlandiricilar icermesidir ama ana hatlariyla aynidir.

obama da biden da mccain de evet demistir.

sarah palin vali oldugu icin oylamada soz hakki yoktur. zaten altyapi sorunu olan bolgeye 20 milyon dolarlik spor salonu yaptiran bir valinin degil bu oylama, hicbir hayati karar oylamasinda bulunmasin insallaah. (bkz: makbule tokmak tarzi beddua etmek) ulan belki kari amerika'ya baskan yardimcisi olacak, belki mccain kanserden giderse (hakketen daha gecen yil kanser urunu temizletmis herif) amerika baskani olacak hatta, ama gel gor ki spikerin "amerikan supreme court'un (yarginin basi) hemfikir olmadiginiz kararlari nelerdir?" sorusune bir tane bil (rakamla 1) cevap veremedi, "su kararinda hemfikirim ya da degilim" diyemedi.

bak sinir oldum yine aksam aksam, turkiye'de sabah sabah.
    #4033292 (installer, 02.10.2008 06:04)
  15. temsilciler meclisinin "bunu da reddederdik ama götümüz yemedi" açıklamasıyla hafızalara kazınan mucize paket.
    #4046776 (tosbaa, 05.10.2008 01:17)
  16. işi bilen çakalların pazarlık yapmaları sonrası temsilciler meclisinin ilk önce red ettiği sonradan da çakallardan iş çıkmayacağını anladıkları an kabul ettikleri plandır.

(bkz: hacım bana 600 milyar dolar verin daha iyi kurtarırım)
    #4046894 (TTTDDD, 05.10.2008 01:37)
  17. sanki diyorum bürokratik sosyalizm veya devlet dayatmalı sosyalizm geliyor demek istediğim plan.

herşey devletin olursa ?

neyse hayallerle yaşar bazı ipneler, obama sen de,
    du yu nov meeeaaeeen ?
    #4046910 (koca haydar, 05.10.2008 01:39)
  18. israilli dolar milyarderlerinin bayram yapmasına sebebiyet veren mevzu. kontrolde söz sahibi olmak isteyecekler. yeniden!
    #4046981 (EccalimrE, 05.10.2008 01:52)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

abd nin 700 milyar dolarlik kurtarma plani başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. abd nin 700 milyar dolarlik kurtarma plani ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu abd nin 700 milyar dolarlik kurtarma plani nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about abd nin 700 milyar dolarlik kurtarma plani. Copyright of the articles are belong to their authors.

» araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » banal seks » galatasaray in sergen in jubile macinda oynamamasi » nasyonal sosyalist metal » hakan gunday » pazar gunu seni kilisede goremedim john » zopa » msn vermek » kamyon arkasi yazilari » sobotta » kendini ellettirip sadece arkadasimsin diyen kiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » komedi dukkani » ogrenci isi turk kahvesi » righteous kill » bilkent universitesi » camlari titreten yogun firtina » bir insanin ic acilari toplami » mindfreak » telefonda aglayan eski sevgili » sulley ali muntari » vali konagi