abana 

kapat
  1. kastamonu nun belkide en güzel ve şirin ilçesi.sahil şeridinde olduğu için yeşil ve maviyi bir arada görmek mümkündür.ayrıca kafa dinlemek için ve tatil yapmak için güzel bir yer.
    #306774 (kurabiyecanavari, 03.06.2006 11:10)
  2. ismi yüzünden ajandaların ek bölümlerinde her daim en üstte duran güzide ülkemizin güzide ilçesi.
    #306779 (kanun hükmünde kararname, 03.06.2006 11:11)
  3. doğa güzellikleri şehire göre üst seviyededir.Sabaha kadar süren çok canlı gece hayatı vardır.ilçedeki müzikli çay bahçeleri ve barlar sabaha kadar açık olup kastamonuya en yakın barlar buradadır.yazın batı karadeniz de tatil yapmak için uygun bir yerdir.
    #406100 (balbassar, 08.07.2006 13:03)
  4. insanlarının kendini beğenmiş olduğu, 2km ötesindeki Bozkurtla aralarında birçok husumet olan, yazın fiyatların aniden tavan yaptığı, esnafının esnaflıktan haberi olmadığı chp'nin kalelerinden birisi. Nitekim köyün meşhur dölüsü( Kastamonuda deliye dölü denir) cemal kendisine yöneltilen neden oynamıyorsun sorusuna, ampul patlasın hep oynarım diye cevap vermiştir. Delisi bile koyu chp'li olan başka bir köy yoktur herhalde.

edit:abana ile bozkurtun çatışması siyasi olarak başlamışsada her alanda sürmektedir. Lakin Bozkurtun insanı en azından insan olma vasfına sahip olduğundan her alanda abanadan ileridirler. bu arada benim köyüm abanaya bağlıdır siyasi olarak fakat ben bozkurtluyum diyorum. abana köyleri genelde rum köyleridir, isimleride rum isimleridir. bizim köyün abanaya bağlı olması o açıdan yanlış zaten.
    #1085122 (Mriya, 31.12.2006 14:58 ~ 03.03.2007 09:47)
  5. enver pasa nın doğduğu güzide ilçe...
    #1167161 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 17.01.2007 14:17)
  6. gece hayatı bir yazlık yere göre gayet gelişmiş ilçe, çay bahçeleri de bu gece hayatının direk içindedir aslında her yaşa hitap eder, up uzun kumsalı bir boka yaramaz genelde deniz kötüdür girilmez, ayrıca abana deniz senlikleri ya da adı her neyse izlemeye değerdir.

bozkurt'la birbirlerine gıcık olurlar.

göztepe-karşıyaka
    fb-gs
    abana-bozkurt o derece. ( siyasidir bu ama )
    #1248106 (thefirstfbli, 02.02.2007 18:12)
  7. eski tff başkanımız hasan doğan ın doğduğu ilçe.
    #3624453 (notrinova, 05.07.2008 20:22)

© 2008 - uludağ sözlük

abana başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. abana ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu abana nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» seri eksi oy veren ibne » vince » ozel universite » sicilya » merdo » 21nci asirda facebook un ne oldugunu bilmeyen adam » kozmogoni » universite ogrencisi iken oss ye dalgasina girmek » honorary » dr jekyll and ms hyde a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci