a c devreleri 

kapat
  1. sinüsoidal akımla çalışa devrelerdir. akımın hem + fazı hem de - fazı vardır. örneğin kullandığımız tüm elektrikli cihazlar, ac devrelerle yapılmışlardır. DC akım ve DC devreler genellikle daha küçük gerilimler ve daha küçük akımlarla çalışlar. Bir DC kaynağa örnek olarak pilleri örnek verebiliriz.
    (teknikkazma, 23.07.2007 00:20)
  2. (bkz: d c devreleri)
    (hataliysam ara, 23.07.2007 00:22)
  3. tutarsız devrelerdir. biraz oynarsın fazı kayar, genliği yamulur, frekansı kaçar falan filan... fazla kurcalamamak lazım.
    (qsefthuko, 27.07.2007 01:15)
  4. Yapılan her gerilim ölçümünde " ulen bu şimdi tepeden tepeye mi yoksa sadece tepe değeri mi? " ikilemine düşüren devreler. Elektrik laboratuvarı 2 dersinde sıkça işkence çektiren devreler.
    (honour, 27.07.2007 01:55)
  5. i.ü elektronik dersi finalinde sorulan bir sorudur. soru ve cevap şu şekildedir.
    a)dogru akimı tanımlayınız?
    b)alternatif akimı tanımlayınız?

cevap:

a) bir telin bir ucundan bir ucuna akım böyle doğrucana gidiyorsa doğru akımdır

b)bir telin bir ucundan bir ucuna akım doğrucana gitmiyorsa alternatif akımdır.

not: kimse böyle cevaplamasın, zira hoca değişmiştir.
    (kolibandı, 27.07.2007 02:08)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ana avrat sovmek » tansu ciller » desmond tutu » yaran facebook gruplari » emre kongar in turkiye de yasadigina inanmak » bunyan in tarihi eserleri » kamasutra denedim begenmedim » turkiye de arge muhendisi olmak » marul hasati » sinirlenen babaya pinhani dinletmek » ac kopek » erkeklerin kitap ve defter tasima bicimi » kiri » ryan gosling » yorum farki » yol arkadasim » windows » hayattan sogumak » blackburn rovers » afsin in tarihi eserleri » a sign for the norse hordes to ride » ingilizce bilmeyenin ingilizce kartviziti olmasi » beyin engelli » sinan cetin le fenomen » t 64 » allah tum muslumanlari korusun » converse giyen turbanli » ota boka sehit demek » erman toroglu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa