a brief history of time 

kapat
  1. turkce'ye zamanin kisa tarihi olarak cevrilmis stephen hawking'in zaman ve uzay uzerine teorilerinin bulundugu eser. okumak icin fizikci olmaya gerek yok.
    (laz pacino, 26.02.2006 15:23 ~ 22.07.2006 21:05)
  2. hawking'in 1988 yılında yazdığı kitap. çok basit bir dili vardır.
    (larker, 08.12.2006 23:29)
  3. stephen hawking'in uzay, zaman, kara delik,beyaz cuce, big bang, big crunch vs.. gibi bazi kavramlari sokaktaki bir adamin anlayabilecegi sekilde anlatmaya calistigi, bir zamanlarin en cok satilan kitabi. sonunda isaac newton'i hafiften kotuler. (bkz: sokaktaki adam)
    (cemcuk, 08.12.2006 23:42)
  4. birçok kişi tarafından bir "unread bestseller" olarak tanımlanır.halen kütüphanelerde çok önceden kaptırdığı ve belki bir daha gelmeyecek sırasını beklemektedir.
    fakat kitabın üzerine kalan okunması zordur damgası beni biraz kamçıladı ve kitabı bitirdim, kimi bölümlerinde gerçekten hiçbir şey anlamadığım yerler olsa da kitabın ana temasının zaten bilinmeyenler yada anlaşılamayanlar olması beni kısmen rahatlattı doğrusu.
    (silver suser, 07.07.2007 20:52)
  5. fizikle pek ilgisi olmayanların bile anlayabileceği bir dilde yazılmış kitaptır. Bazı bölümleri gerçekten sıksa da okuması zevklidir. Kitabı bitirdikten sonra nerede yaşadığınıza dair bilgi sahibi olursunuz.
    (hendrix, 03.10.2007 19:24 ~ 19:36)
  6. bilimi yakından takip etmeyen ve de yeterince bilgi sahibi olmayan insanlar için yazıldığını söylesek yanlış olmaz. okuması ve kavraması oldukça kolay bir kitap. kara delikler, uzay-zaman, raslantısallık teorileri hakkında merak edilenlere fazlasıyla cevap verir. zamanında bir fizik kitabı olarak bestseller'lar arasına girmeyi başarmış ender kitaplardan biridir. zamanın kısa ama öz bir tarihi. okuyun lan işte. bilim-teknikte niye bu kadar geriyiz dersiniz sonra. ayıp ayıp. alın size sokak ağzıyla yazılmış blimsel deha ürünü bir kitap.
    (franky facer, 16.12.2007 13:25)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» polonya bayragi » enel hak » hangi top atti lan bu topu » koyun genclik » aman heri » mikail aslan » yildirim demiroren » topuklu terlik » insan haklari » ozcan » kabiz yogurdu » zeytin » fernando alonso » ideoloji » fenerbahce cumhuriyeti » yahel » uludag sozluk hakkinda ne dediler » yan hakemin kalkan bayragi » ataturk un takimi fenerbahce yi tutuyorum » protein tozu » ata demirer » purple » unlulerin kisisel iletileri » pipo » ceza sahasi yan cizgisi » real » nazli ilicak » ehl i dil » safiye ayla a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa